06 / 10 / 2024

ankara cumguriyet başsavcılığı tcdd ihaleleri

ankara cumguriyet başsavcılığı tcdd ihaleleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın yaptığı bazı ihalelerle ilgili ihbarlar üzerine bir soruşturma yürütüldüğünü ancak konu hakkında kamuoyuna yansıyan iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi...

New York Başsavcılığı Donald Trump'ın malvarlığına el koymak için ilk adımı attı!

464 milyon dolarlık para cezasına çarptırılan ABD eski Başkanı Donald Trump verilen cezayı ödeyemiyor. New York Başsavcılığı da Donald Trump hakkındaki dolandırıcılık kararını tebliğ ederek, eski başkanın eyaletteki mülklerine el konulması için ilk adımı attı.

Danıştay Başsavcılığı, Hatay'daki riskli alan kararını hukuka aykırı buldu: Depremden önce yapılmalıydı!

Danıştay Başsavcılığı, Antakya şehir merkezinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla riskli alan ilan edilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Kararda, "Riskli alan depremden önce ilan edilmeliydi" denildi. İşte detaylar..

Ev sahibinin IBAN oyunu bozuldu! Kiracılara müjde: Savcılık 'iyi niyetli değil' dedi! 

İstanbul Ümraniye'de bir ev sahibi, "Sözleşme bitti" diyerek banka hesabını kapattı. Kiracı ev sahibinin başka bir IBAN'ını bularak kirayı ödedi. Ev sahibi, "IBAN'ımı ele geçirdi" diyerek şikayetçi oldu. İşte dikkat çeken o savcılık kararı...

Deprem fırsatçısı ev sahiplerine savcılık soruşturması!

Depremzedelerin konut ihtiyacını fırsat bilerek kira bedellerinde artış yapan bir çok ev sahibi mercek altına alınırken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili olarak soruşturma başlattı.

İşte deprem gerçeği! Karot örnekleri alındı, savcılık harekete geçti!

Türkiye’ye yüzyılın felaketini yaşatan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Şanlıurfa'da, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yıkılan binalarda inceleme başlatıldı. Karot örnekleri alınan binalar hakkında soruşturma başlatıldı.

Sıfır araçlarda şok haber! Bayilerde stoklanıyor!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bayilerden aldıkları araçları stoklayanlarla ilgili resen başlattığı soruşturmada, stoklarda yeteri kadar araç olduğu belirlendi...

Otomobil stokçularına büyük operasyon başladı!

Ankara Başsavcılığı özellikle ÖTV indirimi yapılan dönemde gerçekleşen araç satışlarına yönelik operasyon için düğmeye bastı. Bu dönemde yapılan araç satışları incelenecek. 

Araç stoklayanlara büyük kuşatma başladı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bayilerden aldıkları araçları stoklayanlara ilişkin fiyat yükselişlerini etkiledikleri iddiasıyla resen soruşturma açtı. 

Başsavcılıktan Thodex açıklaması!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, basında Thodex'e yönelik çıkan haberler için açıklamada bulundu.

Haraç vermediği için işyeri yıkıldı, savcılık harekete geçti!

Adana'da 4 ay önce bir vatandaş haraç vermediğini, bu nedenle iş yerinin yıkıldığını dile getirdi. Söz konusu iddialar neticesinde savcılık soruşturma başlattı. 

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı: Yıkılan binalarla ilgili 8 soruşturma açıldı!

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem nedeniye yıkılan her binayla ilgili 7, hasar gören bütün binalarla ilgili de bir olmak üzere toplam 8 farklı soruşturma açıldığını duyurdu...

25 milyon TL’lik rüşvet görüntüleri müfettişlerde!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Coşkun Torun'un odasındaki görüntüler ile Aygün'ün sahibi olduğu TOGO İkiz Kuleleri'ndeki görüntüleri alarak inceliyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı'ndan Mansur Yavaş ve Sinan Aygün açıklaması!

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile eski CHP'li Sinan Aygün arasındaki "rüşvet" tartışmasına ilişkin açıklama yaptı....

ankara cumguriyet başsavcılığı tcdd ihaleleri Haberi

ankara cumguriyet başsavcılığı tcdd ihaleleri


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede konuya ilişkin haber yayımlandığı anımsatıldı.


TCDD'nin yaptığı bazı ihalelerle ilgili ihbarlar üzerine başlatılan soruşturmanın halen devam ettiği belirtilen açıklamada, haber içeriğindeki bazı bilgilerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. 


Soruşturmanın, CMK'nın 157. maddesi doğrultusunda "gizlilik" çerçevesinde yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, haberdeki bilgilerin nasıl elde edildiğinin anlaşılamadığı, soruşturmanın gizliliğini ihlal edenler hakkında Ankara Cumhuriyet Başavcılığınca soruşturma başlatıldığı kaydedildi.


TCDD'den açıklama


TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, bazı gazetelerde TCDD hakkında ithamlar içeren haberler çıktığı, aynı haberlerin internet sitelerinde de yer aldığı ifade edildi


Açıklamada şunlar kaydedildi:


"Söz konusu haberlerde, şüpheli oldukları iddia edilen TCDD Genel Müdürü dahil olmak üzere Kuruluşumuzdan diğer bazı isimlere de yer verilmiş olup, haklarında soruşturma yapıldığı yönünde ifadelere yer verilmiştir. Bugüne kadar Kuruluşumuzdan hiç kimsenin ifadesine başvurulmamıştır.


İsimleri yazılarak zan...