05 / 05 / 2024

Ankara Eskişehir YHT yolu kuşların göç yolu üzerinde mi

Ankara Eskişehir YHT yolu kuşların göç yolu üzerinde mi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünden, Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren hattının kuşların göç yolu üzerinde bulunmadığı belirtilerek, ÇED'de "önemli ve hassas kuş alanı yoktur" tespitinin yer aldığı bildirildi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-Eskişehir YHT ile 20 milyondan fazla yolcu seyahat etti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Eskişehir hattının Türkiye'nin "gözbebeği" olduğunu kaydederek, "Ankara-Eskişehir hattında açılışından bu yana 5 Nisan 2024'e kadar 20 milyon 419 bin 448 yolcu taşındı." dedi.

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...

Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine son bir yılda yüzde 300 zam! İstanbul - Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kocaeli, Sakarya Bilecik hattında seyahat edenler, bilet fiyatlarının artmasıyla pahalı bir deneyimle karşı karşıya kalacak.

Akfen GYO Ankara ve Eskişehir Ibis otelleri 2020 değerleme raporu!

Akfen GYO'nun portföyünde yer alan Ankara Ibis ve Eskişehir Ibis otelleri ait 31 Aralık 2020 tarihli değerleme raporları yayınlandı.  

Ankara ve Eskişehir için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ve Eskişehir illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara’da Eskişehir Yolu'nda konut projelerine talep artıyor!

Ankara’nın cazibe merkezi olarak nitelendirilen, Eskişehir Yolu üzerinde bulunan projelere talep artıyor.

Kale Emlak Müdürlüğü Ankara ve Eskişehir'de 427 adet kamu konutunu satıyor!

Ankara Etimesgut ilçesinde bulunan 306 kamu konutu ve Eskişehir Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde bulunan 121 kamu konutu ihaleyle satışa çıkacak…

Yatırımcıların yeni gözdesi Eskişehir Sivrihisar!

Ankara-İzmir otobanı Eskişehir'in Sivrihisar bölgesindeki arazilerin fiyatlarını yükseltiyor. Otobanın güzergahında otobona vuran yerlerde metrekaresi 7-8 liralara kadar talep görüyor. 

Kütahya-Eskişehir-Afyonkarahisar YHT projesine ilişkin 4 soru mecliste!

Kütahya-Eskişehir-Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren projesi meclis gündemine taşındı. CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, projenin ne zaman tamamlanacağını Bakan Turhan'a sordu...

Ankara'nın yeni merkezi Eskişehir yolu olacak!

Ankara’nın büyüme yönünün batıda olduğunu belirten Besa İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, 5 yıl içinde bölgenin yeni merkezinin Eskişehir yolu olacağını söyledi.

YHT ile Eskişehir Antalya’ya bağlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Eskişehir Valisi Azmi Çelik’i ziyaret etti. Arslan, ziyereti sırasında ''Eskişehir’i Afyonkarahisar üzerinden Antalya’ya yani Akdeniz’e bağlayacağız'' dedi.

Eyüp Sabri Tuncer Eskişehir ve Antalya'da mağaza açtı!

Ankara ve İstanbul'dan sonra Eskişehir'de, Espark Alışveriş Merkezi'nde mağazasını açan Türkiye'nin koku duayeni Eyüp Sabri Tuncer, mağaza zincirine Antalya'da üç mağaza daha ekledi.

Ankara Eskişehir Yolu'nda yapılaşma hız kazandı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Çağrı Erkut Şen, Eskişehir Yolu üzerinde yaşanan hareketliliğin konut ihtiyacını da beraberinde getirdiğini belirterek bölgede yapılaşmanın hız kazandığını söyledi.

Uğur Mumcu Parkı, Eskişehir Odunpazarı'nda törenle açıldı!

Ankara'daki evinin önünde 24 Ocak 1993'te otomobiline konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu için Eskişehir'de merkez Odunpazarı İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan park, törenle açıldı.

Ankara Eskişehir YHT yolu kuşların göç yolu üzerinde mi Haberi

Ankara Eskişehir YHT yolu kuşların göç yolu üzerinde mi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünden, Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren hattının kuşların göç yolu üzerinde bulunmadığı belirtilerek, 2006'da hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme Raporu'nda (ÇED) da "önemli ve hassas kuş alanı yoktur" tespitinin yer aldığı bildirildi.


TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, son günlerde basın yayın organlarında Yüksek Hızlı Tren’in güzergah seçiminde hata olduğu, trenin göçmen kuşlar için yaşamsal tehlike arz ettiği yolunda haberler yer aldığı hatırlatılarak, söz konusu haberlerde yanlış ve eksik bilgiler bulunduğu belirtildi.


 Açıklamada, 2009'da hizmete açılan Ankara-Eskişehir hattının, işletmeye açılma sürecinde, test sürüşleri sırasında münferit kuşa çarpma olayları yaşandığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:


"Konuyla ilgili Dünya Demiryolları Birliği ve Yüksek Hızlı Tren İşleticisi ülkelerle yazışmalar yapılmış ve görüşleri alınmıştır. Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren hattı kuşların göç yolu üzerinde bulunmamaktadır. 2006...