25 / 08 / 2024

ankara kira ücretleri

ankara kira ücretleri

Ankara'nın Ümitköy, Çayyolu ve Yaşamkent’te kira fiyatları son günlerde kira ücretleri bir hayli arttı. İlçe sakinleri bu duruma bölgedeki özel okulların neden olduğunu dile getiriyor. 

Ankara'da kira fiyatlarına tayin etkisi!

Ankara'da özellikle Dikmen ve Öveçler ile Batıkent bölgelerine tayinlerin artmasıyla ilçede kira fiyatları tavan yaptı. 

Ankara'da kiralık ev fiyatları yükselişe geçti! 

Başkent Ankara'da konut piyasası hareketli günler yaşıyor. Kent genelinde ucuza kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Şehirde ortalama kira ücretleri 2 bin TL'ye ulaştı. 

Ankara'da kira bedelleri uçtu! 5 milyon TL değerindeki evin kirası 45 bin TL oldu!

Ülke genelinde konut kira bedelleri fahiş rakamlara ulaştı. Özellikle büyükşehirlerde konut kiraları cep yakıyor. Ankara'da konut kira bedelleri resmen uçtu. 5 milyon TL değerindeki evin kirası 36 bin TL ile 45 bin TL arasında değişiyor.

Ankara'da bulunan en iyi özel okullarının ücretleri açıklandı! 

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında Tercihler 17 Temmuz 2024 tarihinde son bulacağı kaydedildi. Buna göre, tercih yapacak veliler Türkiye'nin en iyi özel okullarını araştırırken Ankara'nın özel okulları da dikkat çekmiş oldu. Ankara'da özel okulların Lise ücretleri ne kadar?

Konut sektörü temsilcileri 'bunu yapmazsak herkes için çok geç olabilir' dedi: 2 yıl boyunca kira artışları durdurulsun!

Ankara Tüm Emlakçılar Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, konut ve kira bedelleri ile ilgili konuştu ve fahiş fiyatlara karşı önerilerini sıraladı. İşte o açıklama...

Yüzde 25 kira sınırlaması bitti, fırsatçılar harekete geçti!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, yüzde 25 kira sınırlaması bittikten sonra, emlak kiralamak ve satmak isteyen fırsatçıların hemen harekete geçtiğini söyledi. 

Artan kira sorununa çözüm için Meclis'te araştırma komisyonu kurulması önerisi reddedildi!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, artan kira sorununa çözüm için sundukları araştırma komisyonu kurulması önerisinin reddedildiğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Yabancılara sahte kira sözleşmesi şoku: İkamet izni olmayanlara ev kiralamaya çalışan 6 şüpheli gözaltında!

Yasal olarak ikamet izni bulunmayan yabancı uyruklulara sahte kira sözleşmeleri hazırlayarak Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne ibraz eden 6 şüphelinin göz altına alındığı belirtildi. İşte detaylar...

Fahiş kira talep eden ev sahibinden kiracıya taahhütname oyunu!

Ankara'daki Alman Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan Almanya vatandaşı Denissa Appel (29), fahiş kira artışını kabul etmeyince, ev sahibinin taahhütname oyunuyla karşı karşıya kaldı.

Mağdur kiracılar Ankara'ya yürüyor: Meclis'e 36 maddelik öneri sunulacak!

Fahiş oranlarda yükselen kira bedelleri sebebiyle  mağdur olanlarca kurulan Kiracılar Dayanışması Platformu, sorunlarını Meclise iletmek için Antalya'dan Ankara'ya gidiyor. Kiracılar, 36 maddelik önerilerini Meclis'e sunacak. İşte o öneriler...

3 ildeki 10 adet iş yeri kiraya veriliyor! Aylık kira bedelleri açıklandı! 

Şırnak Silopi, Ankara Keçiören ve Yozgat Çayıralan'da yer alan toplam 10 adet iş yeri kiraya veriliyor. Peki iş yerlerinin aylık kira bedelleri ne kadar? İşte ihaleler ile ilgili tüm detaylar...

Milli Emlak'tan Ankara ve iki ilde daha kiralık 3 arazi! 6 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara, Konya ve Erzurum'da yer alan 3 adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 6 bin TL'den başlıyor.

Cumhur İttifakı ABB Başkanı adayı Turgut Altınok'tan evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut müjdesi!

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı adayı Turgut Altınok düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Altınok Ankara'daki emeklilere ayda 5 bin TL vereceklerini müjdeleyerek  evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut sahibi olacağını söyledi.

ATEM Başkanı Akçam ev sahiplerini uyardı! Kira beyannamesi vermeyen yandı!

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla çalışma yürüttüklerini ifade etmişti. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Bakan Şimşek’in açıklamalarını değerlendirdi.

Tepe Prime AVM'deki fahiş kira artışları kiracıları isyan ettirdi!

Ankara'nın Mustafa Kemal Mahallesi'nde yer alan Tepe Prime Alışveriş Merkezi'nde kiracılar, fahiş kira artışları nedeniyle karşı eylem yaptı.

ankara kira ücretleri Haberi

ankara kira ücretleri

Ankara'nın  Ümitköy, Çayyolu ve Yaşamkent ilçeleri sakin yaşamıyla Ankaralıların tercih ettiği ilçelerden biri oluyor. Gazete Duvar'dan Mühdan Sağlam'ın haberine göre; Başkent Üniversitesi’nin bölgede olması, 1+1 ev sayısının fazlalığı öğrencilerinin ilgi odağı haline geldi. Durum böyle olunca semtin nüfusu gittikçe çoğaldı. 2014’ten bu yana Ümitköy ve Çayyolu’nu kapsayan Koru metrosunun faaliyete geçmesiyle arabası olmayanlar için bölge vazgeçilmez oldu. Bu cazibe ile birlikte son ekonomik durumla pekişen konut fiyatlarında artışı yaşandı .

Dolar ile beraber evin değeri de arttı

Zoray Bey Yaşamkent’te ailesiyle birlikte kalıyor. Ev alma hikayeleri şu şekilde: “Annem ve babam farklı tıp fakültelerinde akademisyen. Henüz ben çocukken kooperatife girip 20-25 yıl ödemeyle şu an oturduğumuzu evi almışlar. Buraya 2009’da taşındık. Doğrusu o zaman Yaşamkent’in adını çok insan bilmiyordu. O zamandan...