29 / 04 / 2024

Ankara Konutkentteki baz istasyonu kaldırıldı

Ankara Konutkentteki baz istasyonu kaldırıldı

Çankaya’ya bağlı Konutkent Mahallesi 2992. Sokak’ta 40 metre yüksekliğindeki bir direk üzerine kurulu 3 farklı GSM operatörüne ait baz istasyonları sürdürülen girişimlerle önceki gün kaldırıldı.

ÖİB'den Ankara'daki 4 taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme kapsamında yer alan Ankara'daki bazı taşınmazların satışı onaylandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından konuyla ilgili tebliğler, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara ve Mersin'de bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Ankara ve Mersin'de Bulunan Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar gereğince, Ankara ve Mersin'de bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı...

Ankara Polatlı ve Gölbaşı için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Polatlı ve Gölbaşı ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Ankara Yenimahalle için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Yenimahalle ilçesi, İvedikköy Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Ankara'nın 4 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Çubuk, Sincan, Polatlı, Güdül ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Ankara'nın 3 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Gölbaşı, Bala ve Polatlı sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Ankara Elmadağ için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Elmadağ ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Ankara ve Kırşehir için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ve Kırşehir illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

ÖİB'den Ankara ve Balıkesir'deki bazı taşınmazların satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, başkent Ankara ve Balıkesir'de yer alan bazı taşınmazların satışı için onay verdi.

2 ildeki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bugünkü 31575 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Bolu ve ankara'da bazı alanlar kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Ankara Akyurt için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili Akyurt ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Ankara Gölbaşı için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Gölbaşı ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Ankara Bala için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Bala ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Ankara Bala için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Konutkentteki baz istasyonu kaldırıldı Haberi

Ankara Konutkentteki baz istasyonu kaldırıldı

ankaya’ya bağlı Konutkent Mahallesi 2992. Sokak’ta 40 metre yüksekliğindeki bir direk üzerine kurulu 3 farklı GSM operatörüne ait baz istasyonları Çankaya Belediyesi, Çayyolu Elektromanyetik Kirlilikten Korunma Derneği (ÇEKOD) ve mahalle sakinlerinin girişimleriyle önceki gün kaldırıldı.


Vatandaşların şikayetleri üzerine Yenimahalle Belediyesi Meclisi, baz istasyonları hakkında 13 Mayıs 2010 tarihinde ruhsatsız yapı üzerinde oldukları gerekçesiyle yıkım ve para cezası kararı almıştı. Yıkım kararının iptali için GSM şirketlerinin biri tarafından 2014’te açılan dava Danıştay’da iptal edilmiş ama baz istasyonları kaldırılmamıştı.


‘SAĞLIĞIMIZI TEHDİT EDİYORDU’


Kararın uygulanması için ÇEKOD çatısı altında çalışmalarını sürdüren mahalle sakinleri, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından şikayetlerini Çankaya Belediyesi’ne iletti. Bir yıl süren görüşmelerin ardından baz istasyonlarının kaldırılması konusunda şirketlerle anlaşıldı. Önceki gün bölgeye gelen GSM şirketi personeli baz istasyonlarını kaldırdı. 5...