12 / 05 / 2024

ankara yıkım riski

ankara yıkım riski

Ankara Yüksek Hızlı Tren hattının geçtiği bölgede yer alan binalar 1999 depreminde zarar görmüştü. O bölgede yaşayan vatandaşlar evlerinin yıkılmasından endişe ediyor...

6 yıl önce mahalle mahalle yıkım riski haritası çıkarılmıştı! Uzmanlar o ilçe için uyardı: Depreme dayanıksız!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Diyarbakır'daki Bağlar ilçesi 6 yıl önce uzmanlar tarafından  yıkım riski haritası çıkarıldığı ancak yetkililer tarafından dikkate alınmadığı ortaya çıktı.

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm: Büyükçekmece'de 12 blok ve 130 bağımsız riskli yapının yıkımı başladı!

İstanbul Büyükçekmece'de olası depremde yıkılma riski olduğu tespit edilen 12 blok ve 130 bağımsız bölümden oluşan binaların yıkım çalışmaları başladı.

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan blokların yıkımına başlandı

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem riski taşıyan 4 blokun yıkımına başlandı.

Ankara Dışkapı Hastanesi için yıkım kararı geldi!

Başkent Ankara'da Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra oluşturulan Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonu'nun incelemesi sonucu Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Oturduğumuz ev sağlam mı? Depreme karşı dayanıklı mı? Yıkılma riski var mı? İşte bu soruların yanıtları...

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplam 10 ili etkileyen deprem felaketleri bölgede büyük hasarlara ve can kayıplarına yol açtı. Ülkemizin deprem kuşağında olması sebebiyle şimdi herkes aynı soruları soruyor: “Oturduğum ev sağlam mı? Ne kadar güvenilir? Yıkılma riski var mı?”

Keçiören'deki Onbirler Apartmanı'nın yıkımına başlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi ekipleri Ankara Keçiören'deki Onbirler Apartmanı'nın yıkımına başladı.

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı etrafındaki riskli yapıların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 7 binanın daha yıkımı tamamlandı.

Açelya Apartmanı çevresindeki binaların yıkımı bayrama kadar tamamlanacak!

Geçtiğimiz haftalarda istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresinde yer alan 11 apartman için yıkım kararı alınmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Gürgen yıkım işlemlerinin bayrama kadar biteceğini söyledi.

Açelya Apartmanı çevresindeki 10 bina için yıkım kararı!

Geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresi lazer tarayıcılarla izlenmişti. İzlemeler sonucunda çevrede yer alan 10 bina için yıkım kararı alındı. 

İnşaat kazısında temeli kayan apartmanda yıkım başladı!

Ankara'da, yanına yapılan inşaatın temel kazısı sırasında temelinde kayma yaşandığı tespit edilen 8 katlı Açelya Apartmanı ve etrafında bulunan 20 bina çökme riskine karşı tahliye edildi. Güvenlik önlemlerinin alınmasında sonra binanın yıkımına başlandı.

Çankaya'da çökme riski olan binanın yıkım çalışmaları başladı! 

Ankara Çankaya'da çökme riski bulunduğu için boşaltılan binanın yıkımı kontrollü olarak yapılıyor.

Afet riski altındaki alanların yıkım kararları meclis gündeminde!

Afet riski altında olduğu belirlenen alanlara ve alınan yıkım kararları meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ankara yıkım riski Haberi

ankara yıkım riski
17 Ağustos 1990 depreminde zarar gören ve İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattı üzerinde yer alan binalarda yaşayan vatandaşlar, hasarlı olan evlerinin yıkılmasından...