02 / 05 / 2024

Ankara zenginleşti lüks konuta yöneldi

Ankara zenginleşti lüks konuta yöneldi

TÜİK verilerine göre Türkiye'nin en yüksek gelir grubuna sahip ili olan Ankara'da vatandaşlar konut tercihinde de yaşam standartlarını yükselten mekânlara yönelmeye başladı. İşte inşaatçıların tespitleri...

Lüks gayrimenkul fiyatlarındaki artışta başı Dubai ve Manila çekiyor!

Dünya genelinde lüks konutların fiyatları geçtiğimiz yıl yüzde 3 ,1'lik bir artış yaşarken, Dubai ve Manila lüks gayrimenkul fiyatlarındaki artışta başı çekti...

Süperstar Ajda Pekkan 40 milyon liralık lüks villasını satmaktan vazgeçti! İşte sebebi...

Ajda Pekkan, üç yıl önce 40 milyon liraya satışa çıkardığı Zekeriyaköy'deki lüks villasını satmaktan vazgeçti.

Serenay Sarıkaya Ortaköy'den aldığı lüks daire için kesenin ağzını açtı! 

Güzel oyuncu Serenay Sarıkaya, geçtiğimiz aylarda Marmaris'ten aldığı yazlık evin ardından şimdi de Ortaköy'de lüks bir siteden ev aldı. 

Lüks konut satışları yüzde 2,4 düştü! Dubai zirvede!

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre lüks konut satışları üçüncü çeyrekte geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 2,4 geriledi. Ancak Dubai'de satışlarda artış yaşandı. İşte o rakamlar...

Yüksek enflasyona rağmen lüks tüketim tam gaz devam ediyor! Lüks tüketim geçen yılı ikiye katladı!

E-ticaretten gerçekleşen alışverişlerde lüks tüketimin arttığı gözleniyor. Uzmanlar, önceki yıllar ile karşılaştırıldığı zaman lüks tüketim harcamalarının katlanarak büyüdüğüne işaret ederken, en fazla alışverişin saat, mücevherat ve lüks moda kategorilerde gerçekleştiği görülüyor.

Ziya Yılmaz: Konutta lüks anlayışı pandemiden sonra değişti

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konut sektöründe pandemiyle birlikte lüks anlayışının da değiştiğini söylerken, Yeni Levent Projesi ile ilgili de bilgiler verdi.

Otomotiv sektöründe lüks talep patlaması! İşte en çok satan modeller

Otomotiv sektörü çip krizi ve artan enflasyon nedeniyle orta sınıf model araba satışlarında gerileme yaşadı. Fakir daha fakirleşirken zenginin daha zenginleştiği ortamda lüks sınıf arabalara ilgi arttı. Lüks sınıfta en çok satan model Audi oldu.

Lüks villa dolandırıcısı için tutuklama kararı!

Ankara’nın Çankaya'da lüks villa dolandırıcılığı yaptığı iddia edilen şüpheli Erkan Gürsoy, çıkarıldığı çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Moskova'da lüks kiralık evlere talep yüzde 29 arttı!

Moskova’da “elit” şeklinde nitelendirilen lüks kiralık evlere talep tekrar yükselişte. Savills şirketinin verilerinde, başkentte Haziran-Ağustos 2021 tarihlerinde imzalanan lüks kiralık konut sözleşmeleri geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 29 artış gösterdi. 

Antalya'da lüks villaların yüzde 80'i kiralandı!

Antalya'da bulunan lüks villaların yüzde 80'i kiralandı. Pandemi nedeniyle fiyatların uçuşa geçtiği villaların fiyatı  gecelik 210 TL'den başlıyor. 

Tuzla'daki lüks sitenin yönetiminden yaptırım açıklaması! 

Geçtiğimiz haftalarda Tuzla'da lüks bir sitede kat maliklerine ilginç cezalar uygulanmıştı. Söz konusu cezalar nedeniyle açıklama yapan site yönetimi yaptırım yaptıklarını doğruladı. 

Tuzla'daki lüks sitede yeni skandal! 

Geçtiğimiz haftalarda Tuzla'da lüks bir sitede kat maliklerine ilginç cezalar uygulanmıştı. Söz konusu cezalar nedeniyle basına açıklama yapan kat maliklerine bu kez basınla konuştukları için kendilerine 2 bin lira ceza kesildiği iddia edildi. 

Pamela Anderson Malibu'daki lüks evini satışa çıkardı!

Geçtiğimiz günlerde beşinci kez evlenen yıldız Pamela Anderson Malibu'daki lüks evini 14.9 milyon dolara satışa çıkardı. 

Ankara zenginleşti lüks konuta yöneldi Haberi

Ankara zenginleşti lüks konuta yöneldi

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye'nin en yüksek gelir grubuna sahip ili olan Ankara'da vatandaşlar konut tercihinde de yaşam standartlarını yükselten mekânlara yönelmeye başladı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2014 gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarına göre başkent 20 bin 446 lirayla ilk sırada yer alırken, İstanbul 19 bin 62 lirayla ikinci, İzmir bölgesi ise 16 bin 935 lirayla üçüncü oldu. Konforuna düşkün, gelir düzeyi yüksek Ankaralı, konut tercihinde de yaşam standartlarını yükselten mekânlara yönelmeye başladı. 


Büyük konutlar tercih ediliyor 


Başkentin en köklü inşaat firmalarından MFZ Grup'un ortaklarından Muhanver Gözüm, konforu yükselten en önemli etkenlerden birinin konut tercihi olduğunu anımsatarak "Ankaralı için ev, 'barınma' değil 'yaşam' alanı olmalıdır. Geniş, ferah, gün ışığı alan konutlar Ankaralı için her zaman tercih sebebi olmuştur. Ankaralı...