29 / 04 / 2024

ankarada insan haklarına uygun konut projesi

ankarada insan haklarına uygun konut projesi

Elit Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle adil yargılanma, insanca yaşama, sıkıntılardan uzaklaşma, çok sayıda açıklama yapılmasına karşın, insanların yaşam alanlarının bu tartışmalarda ne yazık ki yerini

Kira zammı sınırlamasının kaldırılması Arjantinlileri sokağa döktü!

Arjantin'in yeni başkanı kemer sıkma programını duyurmuştu. Verilen detaylara göre Arjantin'de sokaklar karıştı. Yeni kararname kira zammı sınırlamasını da kaldırılırken ayrıca doğum izni gibi çalışan haklarına da saldırıyor.

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Bunlara dikkat etmezseniz elinizdeki her şey gidebilir!

Hisseli tapu, aynı gayrimenkul üzerinde birden çok kişinin belirli oranlarda mülkiyet haklarına sahip olduğu bir tapudur. Tapu sicilinde, her hissedarın bu gayrimenkulde ne kadarlık bir paya sahip olduğu kayıtlıdır. Bu tapuda bazı dikkat edilmesi gereken noktalar ve alınması gereken önlemler vardır.

Satış vaadi sözleşmesi nedir ve şartları nelerdir?

Satış vaadi sözleşmesi, gayrimenkul alanında tarafların belirli haklarına yönelik düzenlenen bir sözleşme türüdür. Bu sözleşme, gelecek dönemde gayrimenkulün alım satımının gerçekleştirilmesine yönelik yapılır. Belirli şart ve tarih göz önünde bulundurularak satış vaadi sözleşmesi hazırlanır.

Dünyaca ünlü Belcekız Plajı Rizeli iş insanına kiralandı! 

Ölüdeniz'in ihtişamlı plajı Belcekız, Rizeli iş insanına kiralandı. Kamusal alanın geleceği endişe veriyor. İşte ayrıntılar...

Çıraklık Sürecindeki Gençlerin Emeklilik Haklarına Kavuşması Yakın mı?

EYT düzenlemesinin ardından çıraklık sürecindeki çalışanlar için de emeklilik düzenlemelerinin yapılması planlanıyor. Çıraklık sürecinde olan bireylerin emeklilik durumu hükümetin aldığı karara bağlı olacak. SGK’dan ise staj ve çıraklık sigortası için son tablo hazırlandı. 

Eğitimcilerin haklarına destek: Öğretmenlere bayram ikramiyesi talebi yükseliyor

Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı, eğitimcilerin hakkı için öğretmenlere bayram ikramiyesini talep etti. Eğitim alanında büyük bir rol oynayan öğretmenler için bu talebin yerinde olduğu düşünülüyor. Eğitimcilerin hakkı için mücadele eden Eğitim Gücü Sen, adaletli bir talepte bulundu.

22 kuruş yüzünden kiracıyı tahliye ettiler! Şok mahkeme kararıyla 1 milyonluk maliyet ortaya çıktı! Kiracılar için uyarı

Sadece 22 kuruş eksik ödeme yüzünden tahliye edildi! Kiracıya şaşırtan mahkeme kararıyla 1 milyonluk maliyet ortaya çıktı. Kiracıları tedirgin eden bu olay, kiracı haklarına dair önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Detaylar haberimizde!..

İltica etmek nedir? Nasıl iltica edilir? Ne gibi zorlukları var? İşte yanıt!

İltica, kişinin güvenliği tehlikede olduğunda başvurduğu bir koruma yolu olarak, zulüm, savaş veya insan hakları ihlalleri gibi nedenlerle doğduğu ülkeden başka bir ülkeye gitmek ve orada sığınma talebinde bulunmaktır. Peki, nasıl iltica edilir? İşte yanıt!

Kadınlar için emeklilik müjdesi açıklandı! Bakın detaylar neymiş!

Kadınlara yönelik sağlanan önemli yeniliklerden biri de emeklilik sistemi olacak. Yakında uygulamaya konulacak bu sistemin seçimlerin ardından düzenlenmesi planlanıyor. Milyonlarca ev hanımı ve anne, hem sosyal güvenlik haklarına sahip olacak ve en önemlisi de emekli olma haklarını elde edebilecekle

Kiracılar aman dikkat bunları mutlaka bilmelisiniz! 2023 kiracı hakları nelerdir?

Kiracılar haklarına hakim olması gerekir. Ev sahipleri ile aralarında olan iletişimin iyi bir şekilde ilerlemesi için kiracılar haklarını bilmelidir. İşte kiracı hakları!

Ev sahibi ailem oturacak diye kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yapmamak suç mu?

Kiracılar, hem oturdukları eve hem de kendi haklarına dair detayları iyi bilmelidir. İşte kiracıların bilmesi gereken ayrıntılar!

98 engelli raporu olan biri araç alımında yüzde kaç indirim alır?

Engelli vatandaşlar, ÖTV’siz araç alma haklarına sahiptir. Bu doğrultuda engelli bireyler araç alımına dair bazı sorular soruyor. İşte detaylar!

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracı ve ev sahiplerinin haklarına dair bilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Kiracılar her ayın belli günlerinde kiralarını ödemekle mükelleftir. Ev sahibi düzenli bir şekilde kirasını ödeyen bir kiracıyı evden çıkarabilir mi? İşte yanıtı!

ankarada insan haklarına uygun konut projesi Haberi

ankarada insan haklarına uygun konut projesi



İnsan hakları, ifade, adalel, eşit yaşam gibi unsurlarla sınırlı kalmıyor. Başımızı soktuğumuz, sığındığımız evleri tehlikelerden uzak, herkesin yaşamını kolaylaştıran kullanışlı mekânlar haline getirmek de gerçekte en önemli insan hakkı. Ankara'da projelerine engellileri de düşünerek geliştirdikleri akıllı ev sistemlerini dahil ederek öne çıkan Elit Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle adil yargılanma, insanca yaşama, sıkıntılardan uzaklaşma, eşitlik gibi çok sayıda açıklama yapılmasına karşın, insanların yaşam alanlarının bu tartışmalarda ne yazık ki yerini almadığını kaydetti. 


Buna rağmen, günün önemli bölümünün geçirildiği evlerde hayatı zorlaştıran, sürekli çileden çıkaran vc her an hayatlarını tehlikeye atabilecek unsurların da gündeme alınması gerektiğini ifade eden Çelik, şunları söyledi: "Toplumun önemli bölümünü oluşturan engelli, yaşlı ve çocukların, günlerinin neredeyse tamamını geçirdikleri...