03 / 05 / 2024

ankarada izinsiz harfiyat cezaları

ankarada izinsiz harfiyat cezaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkilendirdiği Ankara Büyükşehir Belediyesi, izinsiz olarak hafriyat dökümü yapan kişi ve kurumlara 139 bin TL'ye kadar para cezası kesecek

Turistlere izinsiz ev kiralayanlara ceza var! Cezalar 3 binden 100 bin Euro'ya kadar çıkarıldı...

İspanya'nın başkenti Madrid'de belediye, turistlere izinsiz ev kiralayanlara yönelik para cezalarını artırdığını duyurdu. Yapılan bu yeni düzenleme kapsamında, bu tür kiralama yapanlara verilecek en yüksek para cezası 3 bin Euro'dan 100 bin Euro'ya kadar çıktı.

Bodrum'da kaçak yapı sorunu büyüyor! İzinsiz ve mühürlenmiş 6 bin 765 bina var!

Bodrum'da artan nüfusla beraber kentleşme sorunu büyüyor. Kentte izinsiz ve mühürlenmiş 6 bin 765 bina var. 

Yazlık evini izinsiz kiraya verenler yandı! 500 bin TL ceza geliyor!

Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi ve yasalaştı. Yazlık evini izinsiz kiraya verenlere 500 bin TL'ye kadar ceza kesilecek...

Eşten izinsiz ev satılabilir mi?

Eşlerin birlikte ve sürekli ikamet ettikleri konut, aile konutu olarak ifade ediliyor. Mal varlıkları içerisinde yer alan aile konutu 194. madde ile korunuyor. Peki, eşten izinsiz ev satılabilir mi? Tapuda eşin rızası aranır mı? İşte tüm merak edilenler...

İka Harfiyat İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

İka Harfiyat İnşaat Limited Şirketi bugün Ataşehir'de İskender Karaaslan tarafından kuruldu.

İzmir Aliağa'daki hazine arazilerinde yer alan izinsiz yapılar mecliste!

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Kültür Mahallesi'nde hazineye ait bazı arazilerin üzerindeki izinsiz yapılara ilişkin soru önergesi verdi. 

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı!

İstanbul Beylikdüzü'nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı.

Mfg Harfiyat Nakliyat İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mfg Harfiyat Nakliyat İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Fidan Gündoğdu tarafından kuruldu.

Kapadokya'da son 2 yılda 310 izinsiz yapı yıkıldı!

Nevşehir Valisi ve Kapadokya Alan Başkanı İnci Sezer Becel, Kapadokya'da 2019 ve 2020 yılında sit alanı içindeki izinsiz 310 yapının yıkımının yapıldığını 234 yapının daha yıkılacağını söyledi.

Buca'da tapulu araziye izinsiz havuz ve cami inşaatı!

Buca'da yaşayan Tandoğan, 50 yıldır yapılan haksız işgallerle mücadele içerisinde. 74 yaşındaki Tandoğan arazisine, DEÜ’nün izinsiz havuz; mütfülüğün ise izinsiz camii inşaatına başladığından bahsetti.

Kartal 71 İnşaat Emlak Harfiyat Nakliye Turizm Taahhüt İthalat İhracat San.Ve Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Kartal 71 İnşaat Emlak Harfiyat Nakliye Turizm Taahhüt İthalat İhracat San.Ve Tic.Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Aydın Karataş tarafından kuruldu.

Antalya'da 413 yapının imara aykırı ve izinsiz yapıldığı tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Antalya'daki denetimlerde 413 yapının imara aykırı ve izinsiz yapıldığını tespit ettik." dedi.

Çorum'da tarım arazilerinde yapılan izinsiz inşaatlar yıkılacak! 

Çorum'daki köy içleri ile tarım arazileri üzerinde bulunan izinsiz inşaatlar için yıkım kararı alındı. İl Özel İdaresi yıkımlara ilişkin hukuki süreçlerin devam ettiğini açıkladı..

ankarada izinsiz harfiyat cezaları Haberi

ankarada izinsiz harfiyat cezaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının kontrolünde yaptırım uygulama yetkisini Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devretti. Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yeni uygulamayla çevreyi kirletenler ve izinsiz kaçak hafriyat dökenlerle tek elden, daha etkin, caydırıcı ve hızlı mücadele edileceğini, zaman kaybının da önleneceğini söylediler. 


CAYDIRICI OLACAK 

Bakanlığın, "Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği" hükümleri doğrultusunda idari yaptırım uygulama yetkisini Büyükşehir Belediyesi'ne devretmesiyle, bu hükümlere aykırı hareket eden, kaçak hafriyat ve inşaat yıkıntı atıkları döken kişilere 46 bin 501 TL, kurum ve kuruluşlara da 139 bin 503 TL para cezası uygulanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 14 Temmuz 2015 tarihli "olur"u ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na devredilen yetki kapsamında yapılacak denetimler, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesi Çevre...