13 / 05 / 2024

ANSİAD 13üncü girişimcilik haftasının onur konuğu kim oldu

ANSİAD 13üncü girişimcilik haftasının onur konuğu kim oldu

Ticarete atıldığı 1970’leri anlatan Aziz Torun, “O zaman satıcının itibarı vardı, ticaret keyifliydi. Yeni dönem müşterinin DNA’sını okuma dönemi. 1970’deki işadamını bugüne getirsek aynı tarzda iş yap desek hepsi iflas eder” dedi.

Uzunpınar Girişimcilik İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Uzunpınar Girişimcilik İnşaat Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Uzunpınar tarafından kuruldu.

Girişimciler Sabancı Arf Almost Ready to Fly için başvurular başladı! Girişimciler 30 bin dolar destek! 

Sabancı Topluluğu'ndan girişimcilere özel bir destek geldi. 2022 yılında başlatılan Sabancı ARF Almost Ready to Fly Girişim Hızlandırma Programı için bu yıl da başlatılıyor. Girişimcilik alanına yön veren ve yenilikçi katkılar sunan bu program girişimciler için özel bir fırsat sunuyor. 

Tarım sektöründe yeni düzenlemeler kapıda: Gençlere iki yıl ödemesiz, faizsiz kredi geliyor! 

Yeni dönemde tarımda bitkisel üretimin artırılması ve tarım bilgi sistemlerinin iyileştirilmesi öncelikler arasında bulunuyor. Aynı zamanda gençlere iki yıl ödemesiz, faizsiz kredi imkanı, Tarım Girişimcilik Bölgeleri, Toprak Veri Tabanı gibi yeni adımlar da atılacak. İşte ayrıntılar...

KOSGEB, Deprem Bölgesinde Faaliyet Gösteren İşletmelere Özel Girişimcilik Desteği Sunuyor!

KOSGEB, girişimcilere destek sağlama çabalarını sürdürerek yeni bir girişimcilik desteği programının duyurusunu gerçekleştirdi. Detaylar ise şu şekildedir...

KOSGEB'ten girişimcilere 750 bin TL'lik dev destek! KOSGEB desteğinden kimler faydalanacak?

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından 11 ilde meydana gelen deprem bölgesine özel olarak girişimcilik desteği limitleri arttırıldı. İşte detaylar...

Kendi işini kurmak isteyenler için başarılı girişimci olmanın 10 adımı; Yol haritanızı belirleyin

Girişimcilik, birçok insan için özgürlük, bağımsızlık ve başarı anlamına gelir. Başarılı girişimciler, iş fikirlerini hayata geçirerek dünyada iz bırakırlar. Ancak, girişimcilik yolculuğu zorlu bir süreçtir. İşte, başarılı girişimci olmanın 10 adımı...

KOSGEB'in deprem bölgesindeki girişimcilere geri ödemesiz vereceği desteklerin limiti artırıldı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, KOSGEB deprem bölgesindeki işletmelerin faaliyetlerine hızla dönmesi amacıyla geleneksel ve ileri girişimcilik ismi altında sağladığı desteklerin limitini yükseltti.

Girişimci kadınlara müjde! 13 bin kadın girişimciye destek geliyor!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), girişimcilik destekleri çerçevesinde 2023’te 13 bin kadın girişimciyi desteklemeyi hedefliyor.

GYODER PropTech HUB YTÜ Startup House Girişimcilik Merkezi açılıyor! 

Proptech pazarını desteklemek, sınır ötesi iş birlikleri ile büyütmek için GYODER ve YTÜ Yıldız Teknopark iş birliği ile kurulan “GYODER Proptech HUB YTÜ Startup House Girişimcilik Merkezi” Maslak’ta resmen açılıyor. 

Elon Musk'tan başarılı olmanın 6 gizli anahtarı!

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, daha 12 yaşında video oyunları geliştirmeye başladı. Erken yaşta bilgisayar ve girişimcilik dünyasına adım atan Elon Musk, başarılı olmanın 6 gizli anahtarını verdi. İşte ayrıntılar...

Kahraman Girişimcilik İnşaat Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kahraman Girişimcilik İnşaat Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Osman Kahraman tarafından kuruldu.

Girişimcilik ekonomisine faiz ve resesyon freni! Hangi sektör ne kadar yatırım aldı?

2022 yılının 3. Çeyreğinde Türkiye Startup Ekosisteminde, toplamda 74 girişim, 202 farklı yatırımcıdan 97 milyon dolar yatırım aldı. Bu çeyrekle birlikte 2022 yılında şu ana kadar 232 yerli girişim toplamda 1,49 milyar dolar yatırım toplamış oldu. 

Anda Girişimcilik Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anda Girişimcilik Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de Meral Öztunç tarafından kuruldu.

ANSİAD 13üncü girişimcilik haftasının onur konuğu kim oldu Haberi

ANSİAD 13üncü girişimcilik haftasının onur konuğu kim oldu

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin 13’üncü Girişimcilik Haftası’nın onur konuğu olan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, gelişiminde girişimciliğin önemini vurguladı. 1970’li yıllarda iş hayatına girdiğini aktaran Torun, o dönemin başarılı işadamının farklı olduğuna değindi. Aziz Torun,  o dönemde ticaretin çok keyifli yapıldığını, satıcının itibarının olduğunu vurguladı.  Torun, sözlerini şöyle sürdürdü:

Yok satma dönemiydi

“Bizim ticarete atıldığımız 1970’li yıllar yok satma dönemiydi. Ticaretin en keyifli olduğu dönemdi. Toptancılık dönemi, yağ yok, sigara yok, şeker yok ama ’Senin için iki üç paket ayırdık’ dediğinde, fiyatı hiç sorulmadan alınıp gidiyordu. O zaman satıcının acayip itibarı var. 1980-90’lı yıllarda ürünler biraz bollaştı, ’İstersen al’ dönemiydi. ’Almazsan sıradaki gelsin’ şeklinde müşteri kuyruktaydı. 1990’dan 2000’li yıllara kadarki dönemde satmak için bir şeyler yapmak lazım, müşterinin...