04 / 05 / 2024

antakya tarihi camileri 2013

antakya tarihi camileri 2013

Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Hatay'ın yayladığı İlçesi'nde restore edilen tarihi Abdullah Camii'nin açılışını yaptı. Ayrıca Antakya'daki Habib-i Neccar Camii'nde de restorasyon çalışmaları sürüyor...

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hatay'ın tarihi taş evleri zamana direniyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Antakya'da tarihi ev ve sokaklar yıllara meydan okuyor. Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör: "Bu evler turizme hizmet ederken bir de yöre halkının kültürünü de en güzel şekilde yansıtıyor" dedi.

Antakya OSB'deki parsellerin kaçı yatırımcılara tahsis edildi?

Antakya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) tarafından sanayicilerin hizmetine sunulan 100 adet parselden tamamı yatırımcılara tahsis edildi. Bu parsellerin üzerinde Mayıs 2019 tarihi itibariyle 74 tesis üretimde, 15 işletme inşaat aşamasında 11 fabrika ise proje safhasında...

Oscar ödüllü yönetmen Ridley Scott mimarlara seslendi!

Türk Hava Yolları'nın kısa filminin yönetmenliğini yapan Oscar ödüllü dünyaca ünlü yönetmen Ridley Scott, İstambul'daki tarihi camileri çok beğendi. 

Hatay'daki tarihi evler restore edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi dokusuna sahip çıkarak eski Antakya evlerini restore ediyor.

Denizli'nin nakışlı camileri restore edilecek!

Denizli’nin nakışlı camileri yeniden hayat bulacak. Vali Ahmet Altıparmak liderliğinde başlatılan proje çerçevesinde il genelindeki tarihi camiler özüne uygun restore edilecek.

Malatya Battalgazi'de yalnız kalan tarihi minareler, yıllara meydan okuyor!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde camileri zamanla yıkılan ve yalnız kalan tarihi minareler, yıllara meydan okuyor. Bünyesinde barındığı eserlerle tarihin izlerini taşıyan Battalgazi'deki tarihi minareler dikkati çekiyor.

Antakya'daki kentsel dönüşümde son başvuru tarihi uzatıldı!

Antakya Belediyesi Emek ve Aksaray mahallelerinde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi için hak sahiplerinden gelen talepler doğrultusunda başvuru süresini uzattığını bildirdi.

Antakya'da tarihi evler restore ediliyor!

Antakya'nın son 200 yılına tanıklık etmiş tarihi evlerin restorasyonla kurtarılanlarına her gün yenileri ekleniyor, eklenirken de bu telaşın içinde oradan oraya koşuşturanların omuzlarında yorgun bir umut yükseliyor…

Antakya Elit Towers teslim tarihi!

Antakya Elit Towers projesi 5 bin 500 metrekare alan üzerinde yayılıyor. Antakya Elit Towers teslim tarihi bilgisi haberimizde yer alıyor. Elit Towers projesi 2 bloktan oluşuyor.

İsmail Kimyeci: Antakya'nın tarihi dokusuna sahip çıkılmalı!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, beraberinde belediye meclis üyelerinden oluşan heyetle Hatay Valisi Ercan Topaca'ya ziyarette bulundu. Kimyeci yaptığı açıklamada Antakya'nın tarihi dokusuna sahip çıkılmalı dedi

İzmir Basmane turistlerin ilgi odağı oldu!

İzmir'de, çevresinde Agora ve Altınpark bulunan, eski İzmir evleri, tarihi camileri ve kiliseleri barındıran Basmane semti, kenti gezmeye gelen turistlerin yürüyüş güzergahında yer almaya başladı.

antakya tarihi camileri 2013 Haberi

antakya tarihi camileri 2013

Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Hatay'ın yayladığı İlçesi'nde restore edilen tarihi Abdullah Camii'nin açılışını yaptı.


Sadullah Ergin, beraberinde AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, İl Başkanı İsmail Kimyeci, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Gülen, Altınözü Belediye Başkanı Cavit Alkan ile birlikte partisinin Yayladığı İlçesi'nde düzenlediği toplantıya katıldı.


Toplantıda bir konuşma yapan Ergin, AK Parti'nin 11 yıldır Türkiye'ye hizmet ettiğini belirterek şunları söyledi: "Bu 11 yılda Allah nasip etti, Türkiye'nin bir ucundan bir ucuna kadar, alt yapı hizmetlerimizi önemli ölçüde yeniledik. Bölünmüş yollarımızı, otoyollarımızı, demiryollarımızı, hava alanlarımızı, Avrupa ile Asya'yı denizin altından birbirine bağlayan Marmarayımızı hizmete sunduk. Osmanlı'dan bu yana 150 yıllık hayalimizi gerçekleştirdik ve denizin adlından trenler yürümeye başladı. Bu yetmedi şimdi denizin...