18 / 05 / 2024

antalya Afete Hazır Okul programı

antalya Afete Hazır Okul programı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, afete hazır olmanın bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin en önemli özelliği olduğunu belirterek, hazırlanan projelerle Türkiye'nin afetlere hazır hale geleceğini söyledi.

Türk gayrimenkul firmaları 10 bin hazır konutla İran pazarında!

İstanbul, Trabzon, Bursa, Kocaeli ve Antalya'dan 6. Tahran Uluslararası Emlak Fuarı'na 10 bin hazır konut ile katılan Türk firmaları, İranlılara konut satışının artmasını bekliyor.

Antalya Kruvaziyer Liman Projesi ihaleye hazır!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizme önemli bir ivme kazandırmak, kaliteyi yükseltmek ve gelir düzeyini artırmak amacıyla planladıkları "Kruvaziyer Liman Projesi"nin ihaleye hazır olduğunu bildirdi.

Myra Antik Tiyatrosu restorasyona hazır!

Antalya'da bölgenin en iyi korunmuş 11 bin kişilik Myra Antik Tiyatrosu kazılarında ortaya çıkarılan yapının sahne binasına ait mimari malzemeler dev bir puzzle gibi sayısal ortamda birleştirilip restorasyona hazır hale getirildi.

Beylikdüzü Afete Hazır lansmanı 3 Mart'ta!

Beylikdüzü Belediyesi tarafından Afet Yönetim Sistemi oluşturuldu. Afet Yönetim ve Koordinasyon Birimi, 3 Mart'ta World Point’te Beylikdüzü Afete Hazır lansmanı gerçekleştirecek.

Güneş Enerji Santrali üretime hazır!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "Güneş Enerji Santrali"nin üretime hazır hale geldi. Yıllık 2 milyon 700 bin kilovatsaat elektrik üretecek tesisle Türkiye'de ilk kez tarımsal sulama birliklerinin elektrik ihtiyacı güneşten karşılanacak.

Silivri depreme hazır!

Silivri Belediyesi, günümüz koşullarına uygun halde tam teçhizatlı olarak düzenlediği Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi ile olası bir afete hazır.

Antalya'daki plajlar yeni sezona hazır!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı Plajı, BeachPark, Sarısu Mesire Alanı Plajı, Kadınlar Plajı ve Beldibi 1 Atatürk Parkı Plajı yeni sezona hazır

Antalya Kongre Merkezi EXPO 2016'ya hazır!

EXPO 2016 ile Antalya’ya kazandırılan Antalya Kongre Merkezi, 5 bin kişi kapasiteli ana salonuyla şu anda Türkiye’nin en büyüğü. Merkezin kapasitesi ek alan ve binalarda 9 bin 500 kişiye yükseltilecek.

Afete Hazır Başakşehir projesiyle 2.830 öğrenciye eğitim verildi!

Başakşehir Belediyesi de Afete Hazır Başakşehir projesi ‘İlk 72 Saat Önemli Bizim İçin de Siz Önemlisiniz’ sloganıyla eğitimlere başladı. Tüm ilçeyi kapsayan projede şu ana kadar 2.830 öğrenciye eğitim verildi.

Ali Çandır: Antalya turizm yatırımına hazır!

BAGEV'in önderliğinde gerçekleşen Kore-Türkiye Girişimcileri Konferansı'nda Güney Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Cho Yunsoo ile BAGEV Başkanı Ali Çandır'ın ikili ülke görüşmeleri ve projeleri konuşuldu. Antalya'nın yatırım için hazır olduğu konuşuldu.

Afete Hazır Türkiye projesi Başakşehir'de uygulamaya geçti!

AFAD’ın ülkemizin afetlere yönelik olarak hazırlanması ve zarar görebilirliğe karşı kapasitesinin artırılması amacı ile tüm Türkiye’de “Afete Hazır Türkiye” adıyla başlatılan proje, Başakşehir İlçesinde de uygulamaya geçti.

AFAD'ın Afete Hazır İşyeri Projesi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) başlattığı "Afete Hazır İşyeri" Projesi'nin ilk etabının Kocaeli'nde gerçekleştirildiği bildirildi.Can ve mal kaybının yanı sıra çevre hasarlarının da önüne geçilmesi amaçlanıyor...

Ümit Uysal: Kırcami imar planı hazır!

Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal yıllardır Antalya gündemi meşgul eden Kırcami planlamasında müjdeli haberi verdi. Muratpaşa'da Kırcami Uygulama İmar Planı tamamlandı. Uysal, 'Kırcami planı hazır' dedi.

antalya Afete Hazır Okul programı Haberi

antalya Afete Hazır Okul programı


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, afete hazır olmanın bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin en önemli özelliği olduğunu belirterek, hazırlanan projelerle Türkiye'nin afetlere hazır hale geleceğini söyledi. 


AFAD tarafından "Afete Hazır Türkiye" projesi kapsamında hazırlanan "Afete Hazır Okul" programının tanıtıldığı Okul Afet ve Acil Durum Planı Hazırlama Eğitim Programı, Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde başladı. 


Oktay, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin birçok ülkeye göre daha az derecede afet geçirmesine rağmen daha fazla kayıp verdiğini ve hoş olmayan görüntüler yaşadığını söyledi. Bu durumun eğitim ve bilinçaltı davranışlarla alakalı olduğuna dikkati çeken Oktay, Türkiye'yi afete hazır hale getirmek için 2012 yılında yola çıktıklarını, "Afete Hazır Türkiye" projesini hazırladıklarını kaydetti. 


Öncelikle Türkiye'nin risklerini belirleyip buna göre kurumların koordine bir şekilde çalışmalarını sağlayacak sistem...