30 / 04 / 2024

 Antalya arazi değiş tokuşu

 Antalya arazi değiş tokuşu

Antalya’da Magydos Antik Kenti'nin bir bölümü yapılaşma nedeniyle koruma amaçlı arazi değiş tokuşu yapıldı.

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

Antalya Finike'de 5 arsa satılacak! Hem KDV hem de emlak vergisinden muaf arsaları kaçırmayın!

Antalya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Antalya Finike'de yer alan beş adet arsayı satışa çıkardı.

İstanbul, Bursa, Antalya, Ankara ve İzmir için duyuruldu. Ödeme değişiyor bakmadan geçmeyin

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Bakan Murat Kurum, kira yardımlarının güncelleneceğini dile getirdi.

Endüstri Bölgeleri Kanunu'nda değişiklik TBMM'de kabul edildi

Meclis'te kabul edilen kanun teklifi ile endüstri merkezlerine ek alanlar açılması kabul edilirken, özel endüstri merkezleri kuruluşunda arazi şartlarıyla ilgili gibi bir takım değişiklikler yapıldı. İşte detaylar...

Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik için teklif verildi!

İyi Parti Antalya Millet Vekili Hasan Subaşı Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Kanun Teklifi verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 31 ilde 385 araziyi satışa sunuyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 14 ve 22-23 Aralık tarihlerinde ülke genelinde yapılacak 31 ilde 385 arazi peşin ya da yüzde 25 peşin 24 ay vade imkanıyla satışa çıkarılacağı duyuruldu.

Antalya Kepez'de 50 bin kişi tapularına kavuştu!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandığı Antalya Kepez'de 50 bin tapulama işlemi yaptı.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Antalya Kepez'in çehresi kentsel dönüşümle değişti!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, Antalya Kepez'de, kentsel dönüşüm projelerinin vatandaş eliyle yapıldığını söyledi.

Antalya'da koruma amaçlı arazi değiş tokuşu yapıldı!

Antalya’da Magydos Antik Kenti'nin bir bölümü yapılaşma nedeniyle koruma amaçlı arazi değiş tokuşu yapıldı.

Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31379 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Oteller banka takibinde! El değiştirmeler başlayabilir!

Salgının vurduğu sektörlerden olan turizmde kredi borçları artıyor. Bankalar, geçen yıl kredi borcu yüzde 17 artarak 6,7 milyar dolara ulaşan Antalya’daki otelleri takibe aldı. Sektör ise kredilerde yeniden yapılandırma istiyor. Yoksa otellerin el değiştirebileceği ifade ediliyor.

Hakan Tütüncü: Kepez'in gecekondu çehresi değişti!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Perihan-Esat Aral Okulu'nda devam eden spor salonu inşaatında yaptığı konuşmasında, ilçe genelinde yapılan çalışmalarla gecekondu çehresinin değiştirildiğini dile getirdi. 

 Antalya arazi değiş tokuşu Haberi

 Antalya arazi değiş tokuşu

Antalya'da yapılaşma nedeniyle  yok olmaya yüz tutan Magydos Antik Kenti’nin bir bölümüyle ilgili koruma amaçlı arazi değiş tokuşu yapıldı. Hürriyet'ten Ceren Deniz'in haberine göre; Güzeloba’da bir konut inşaatının temelinde antik mezarlar çıkması üzerine bölge birinci derece arkeolojik sit ilan edilince mülk sahibine kamulaştırma bedeli olarak daha önce yeşil alan olarak ayrılmış bir parselden yer verildi. Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa belediye meclisleri tarafından kabul edilen değiş tokuş kararı imar planlarına işlenerek Magydos Antik Kenti'nin bir parçası koruma altına alındı.

TEMELDEN MEZARLAR ÇIKTI 

Lara bölgesinde bulunan Magydos Antik Kenti’nin kalıntılarından bir bölümü Güzeloba Mahallesi’nde terk edilmiş beş yıldızlı bir otelin yanında tespit edildi. 2017 yılında konut inşası için temel atıldığında tarihi eserler ve antik mezarlar çıkan arazi, Kültür Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu tarafından...