07 / 05 / 2024

Antalya eski evler

Antalya eski evler

Antalya'nın bazı bölgelerinde eski yapılar yıkılmamak için adeta zamana karşı direniyorlar. Yıkılacak duruma gelen evler restore edilemediği için ev sahipleri tarafından kaderlerine terk ediliyor.

Antalya’da evler artık kısa dönemli kiralanamayacak!

Antalya’da evini turistlere kısa dönemli kiralamak Antalyalı vatandaşlar için önemli bir gelir kaynağıydı. Son dönemde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yayınladığı yönetmeliğin 1 Ocak’ta yürürlüğe girmesi ile birlikte işler tersine dönmüş oldu. 

1938'de İstanbul'da yıkılmaya mahkum eski evler!

İstanbul'daki konutlar geçmiş yıllarda da kentin sorunlarından biriymiş... 1938 yılında yayımlanan gazetede "Yıkılmaya mahkum eski evler! başlıklı yazı o dönemdeki yapılar hakkında bilgi veriyor.

Antalya'daki konutlar erken teslim edilecek!

Antalya'da meydana gelen yangınlar nedeniyle yıkılan ve hasar gören evler için yapılacak evler hakkında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, burada inşa edilecek evlerin bir yıl olmadan teslim edileceğini dile getirdi.

Antalya'da evleri yanan vatandaşlar için yeni konutlar inşa edilecek!

Antalya'da meydana gelen yangın sonrası açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yangın nedeniyle kullanılmamaz hale gelen konutlar için yeni evler inşa edileceğini açıkladı. 

İnşaat Yüksek Mühendisi Selçuk Anık vefat etti!

İTÜ mezunu, İnşaat Yüksek Mühendisi, ASKİ Eski Genel Müdürü, Antalya Eski 13. Bölge Müdürü Selçuk Anık vefat etti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Satılık konut fiyatları en çok bu şehirde arttı!

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Hürriyet Emlak Ekim 2020 Emlak Endeksi yayınladı. Verilerde; bir yıllık sürede satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında Gaziantep, Antalya, Eskişehir, Çorum -ve Sakarya geliyor. Son 1 yıl içerisinde 5 büyük ilde hareketlilik yaşandı.

Eski Kaş Devlet Hastanesi binası müzeye mi dönüşecek?

Antalya'nın Kaş ilçesindeki antik Antiphellos yerleşkesi içinde bulunan eski Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Demre'de taş evlere Avrupalı turist ilgisi!

Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan Beymelek taş evler, batı Avrupalı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Bölgeye tatile gelen turistler Beymelek taş evlerde tarih ve doğayla vakit geçirmenin keyfini yaşıyor.

Emlakta Anadolu farkı!

Hürriyet Emlak'ın Ağustos 2020 Emlak Endeksi verilerine göre, bir yıllık sürede satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında Gaziantep, Antalya, Eskişehir, Çorum ve Sakarya geldi.

Gloria Jean's Coffees 80'nci şubesini Eskişehir'de açtı!

Günün her saatinde kahve keyfini artırmak isteyen Gloria Jean’s Coffees şube sayısını artırıyor. Yeni yılda Antalya ve Eskişehir’de açtığı yeni mağazalarıyla birlikte şube sayısını 80'e çıkardı...

Antalya Muratpaşa'da evler zeminin göçmesiyle yana ve öne doğru yatmaya başladı! 

Antalya Muratpaşa'da 60'lı yıllarda kapatılan arıkların üzerine yapılan evler, yana ve öne doğru yatmaya başladı. Vatandaşlar, yıkılmak üzere olan evlerdeki vatandaşlar korkuyla yaşıyor...

Antalya Kent Müzesi 29 Ekim'den önce açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlanan Kent Müzesi projesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde hizmete açılacağı müjdelendi.

Antalya Millet Bahçesi'nin yapımı durduruldu!

Antalya’da yıkılan eski stadın yerine yapımına başlanan Millet Bahçesi'nin yapımı durduruldu. Alanda bulunan palmiye ağaçları kurumaya yüz tuttu.

Antalya eski evler Haberi

Antalya eski evler

Antalya'nın bazı mahallelerinde bulunan binalar yıkılmamak için adeta zamana karşı direniyorlar. Özellikle kentin eski yerleşim bölgelerinde bulunan eski yapılar, tarihi özelliklerini büyük bir hızla kaybetmeye devam etseler de, sahiplerinin maddi güçlerinin yeterli olmaması ve bazılarının da onarmamak için zamanla kendi kendine yıkılmasını istediği binaları, üç-beş yıl sonra belki de görmek mümkün olmayacak. Tarihi binaların bulunduğu binaların en fazla olduğu Kaleiçi, turizmle hızlı bir değişime girerken, turizmden pay almamış bölgeler yenilenme şansını kaybetmiş durumdalar. 


KORUMA ALTINA ALMAK KORUNMASINI SAĞLAMIYOR 

Antalya'nın bir çok bölgesinde tarihi evler koruma altına alınırken, koruma ise sadece lafta kalıyor. Turizmle bütünleşmemiş, turizmden pay almayan bölgelerde söz konusu tarihi yapılar ne satılabiliyor ne de restore edilebiliyor. Yıkılacak duruma gelen evler restore edilemediği için evsahipleri tarafından terk edilirken, bu yapıların...