28 / 04 / 2024

Antalya-Kepez Bölgesi Konut Sektör Araştırması

Antalya-Kepez Bölgesi Konut Sektör Araştırması

Kalme Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık İstanbul Kurumsal Projeler Şube Müdürü Asena Güngör, Antalya-Kepez Bölgesi Konut Sektör Araştırması raporunu hazırladı...

Son dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: Antalya'nın 4 ilçesi afet bölgesi ilan edildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı son dakika açıklamasında Antalya'da yaşanan aşırı yağış ve fırtına sonrası Muratpaşa, Kepez, Serik ve Aksu ilçelerinin 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini duyurdu. 

Alphan İnşaat'ın Antalya projesi resmen başlıyor! Kepez'e 336 konut geliyor!

Alphan Taahhüt ve Toprak İnşaat Antalya'daki yeni projesi için düğmeye bastı. Antalya Kepez'de yükselecek olan projede  336 konut, 3 kapıcı dairesi ve 43 dükkân yapılması planlanıyor.

Deprem bölgesi olan 11 ilde konutlar ne zaman teslim edilecek? Milletvekilleri sordu, Bakan Özhaseki il il açıkladı!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor. Peki deprem bölgesi olan 11 ilde konutlar ne zaman teslim edilecek? İşte Meclis'ten o konuşmalar...

Buca’daki gecekondu önleme bölgesi planları yeniden askıda! Belediye hizmet alanı gitti, konut alanı geldi! 

Danıştay tarafından iptal edilmiş olan Buca’daki gecekondu önleme bölgesi alanlarının imar planı revize edilerek TOKİ tarafından bir defa daha askıya çıkarıldı. Söz konusu planlarla beraber bir defa daha belediye hizmet alanına konut imarı getirildi.

Ege Bölgesi'nde 9 ayda 140 bin konut satıldı! En gözde il ve ilçe neresi? 

Ege Bölgesi’nde 2023 Ocak-Eylül’de bir önceki döneme kıyasla yüzde 16.25’lik düşüşle 140 bin 953 konut satışı gerçekleştirdi. Peki Ege'de en gözle il ve ilçeler hangileri? İşte ayrıntılar...

Antalya'da ticaret ve konut imarlı 6 arsa satılacak! 

Kepez Belediye Başkanlığı, Antalya Kepez'de yer alan 6 adet arsayı satışa çıkardı. Arsalar konut ve ticari imarlı olarak belirtildi.

Tatil bölgelerindeki konut piyasası ivme kazanmaya devam ediyor! O illerde yaşayanlara talih kuşu kondu!

Tatil bölgelerindeki konut piyasası, 2023 Temmuz ayı itibarı ile ivme kazanmaya devam ediyor. Özellikle Muğla, Antalya ve Balıkesir İlçelerinde konut fiyatları ve yatırım getirileri rekor seviyelere ulaştı.

Avro Bölgesi'nde konut fiyatları yüzde 0,9 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde konut fiyatları 2023 yılının ilk çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,9 oranında düşüş gösterdi.

Ataşehir Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi H: Serbest Yüksekliklere ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Kepez Belediyesi 4 konut ve 14 arsa satacak! Antalya'da arsa ve konut arayalar bu tarihe dikkat!

Kepez Belediyesi Antalya'da 4 konut ve 14 arsa satacak. Antalya'da arsa ve konut arayalar bu tarihe dikkat... İşte o ihale ilanı...

1 milyar TL ile başladı! TOBB’dan deprem bölgesi için ev kampanyası!

TOBB, deprem bölgesi için büyük bir konut kampanyası başlattı. 1 milyar TL nakit ile başlatılan kampanya kapsamında iş dünyasına desteğiyle kalıcı ve sağlam konutlar yapılacak.

Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap için en yüksek teklif Dap Gayrimenkul'den!

Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap İhalesinin 2. Oturumu 17 Mayıs 2022 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirildi. Peki Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap İhalesinde en yüksek teklif hangi firmadan geldi? 

Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap ihalesinin 2. oturumu 17 Mayıs'ta!

Emlak Konut GYO tarafından 28 Nisan 2022 tarihinde ilk oturumu gerçekleştirilen anbul Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin Pazarlık- Açık Artırma bölümünü kapsayan 2. oturumu 17 Mayıs 2022 Salı günü saat 14:30'da yapılacak. 

Antalya-Kepez Bölgesi Konut Sektör Araştırması Haberi

Antalya-Kepez Bölgesi Konut Sektör Araştırması

Ekonomisinin temelleri turizme dayanan Antalya ili hızla artan göçün de etkisiyle başta konut olmak üzere  gayrimenkul alanında tercih edilen cazip bir yatırım bölgesi durumuna gelmiştir. Bölge geneline yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiği görülmektedir. Konut yatırımlarına olan talepte, il genelinde turizmin getirdiği istihdam olanaklarının önemli etkisi bulunmaktadır.


Gerçekleşen turizm yatırımlarının iç piyasaya etkisiyle göç almaya başlayan şehirde konut talepleri yükselme trendine girmiştir. Ancak son bir sene içerisinde yaşanan olaylardan kaynaklı turizmin etkilenmesinin Antalya il geneline de olumsuz bir yansıması olmuştur. İl genelinde gayrimenkul fiyatlarının bu durumdan etkilenmemiş olduğu hatta konut satış ve kira fiyatlarında artış olduğu da  görülmektedir.


Antalya’da konut talebini etkileyen faktörlerin başında gelir düzeyi, göçler ile nüfustaki artış, iklimsel koşullar, konutlarda geri dönüş süresinin düşük olması ve yabancılara gayrimenkul...