27 / 04 / 2024

antalya lara imar

antalya lara imar

Antalya'da kentin Dedeman, Lara, Şirinyalı gibi en lüks mahallerinin bulunduğu Muratpaşa ilçesinin sınırlarında yer alan gecekondu mahallesi Ermenek'te tapu sorunun çözülmesi için son aşamaya geçildi.

Antalya'da 10 şirketten 1 tanesi yabancılara ait! İlk sırada ise Ruslar geliyor...

Her sene milyonlarca turistin tatil yaptığı Antalya'da yabancılar hem konut hem de iş yeri satın almaya devam ediyor. Yabancılara konut ve iş yeri satışları o kadar çok arttı ki, 10 şirketten 1'i yabancılara ait.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Antalya'daki 5 konuttan 1'i yabancılara satıldı! Ruslar zirveye yerleşti! 

Türkiye'de bu sene yabancıların en fazla konut aldığı şehir olan Antalya'da, 48 bin 150 satıştan 10 bin 372'si yabancılara yapıldı. İşte detaylar...

Antalya Muratpaşa'daki imar meselesi çözümüne ulaştı! Muhittin Böcek teşekkür etti!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa ilçesindeki Kırcami bölgesinde uzun zamandır devam eden imar meselesinin çözülmesine yönelik teşekkür etti.

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Antalya Kırcami'nin imar planı için oylama yapıldı. Muratpaşa Belediyesi’nin imar plan çalışmaları için yaptığı referandumda 4 bin 527 ‘Evet’, 692 ‘Hayır’ oyu çıktı. 

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına sunulacak!

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına göre belli olacak. Halk oylamasının 2 Ocak'ta yapılacağı belirtildi.

Antalya Kemer'e imar müjdesi!

Antalya'nın Kemer Beldibi ilçesinde, imar planı projesinde son noktaya gelindi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu imar planlarında yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Bursa Güzelyalı imar planları vatandaşlara anlatıldı! 

Bursa Mudanya Belediyesi, Güzelyalı için hazırlanan imar planlarını vatandaşlara anlattı. 

Haziran'da Antalya'da yabancılara 906 konut satıldı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Haziran ayında yabancılara yapılan konut satışını değerlendirdi.

Antalya'da imar planları iptal edilen mahalle sakinleri eylem yaptı!

Antalya'da Kırcami Mahallesi sakinleri imar planlarının iptal edildiği gerekçesiyle protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

Van Gevaş'a imar müjdesi!

Van Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, vatandaşlara imar müjdesi verdi. 

Antalya'da İmar Yönetmeliği Taslağı için çalışma yapılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçe genelindeki imar sorunlarını çözmek için İmar Yönetmeliği Taslağı çalışması gerçekleştiriyor. 

antalya lara imar Haberi

antalya lara imar

ANTALYA'da Muratpaşa ilçesinin gecekondu mahallesi Ermenek'in sakinleri, belediye mülkiyetindeki arazileri yaptıkları evlerin satışının görüşüleceği belediye meclisine akın etti. Genci yaşlısı, kadını erkeği meclisin kırmızı koltuklarını doldurdu, siyasi parti sözcülerin gecekonduculara destek veren konuşmalarından sonra alkışlar dakikalarca sürdü. 


Antalya'da kentin Dedeman, Lara, Şirinyalı gibi en lüks mahallerinin bulunduğu Muratpaşa ilçesinin sınırlarında yer alan gecekondu mahallesi Ermenek'te tapu sorunun çözülmesi için son aşamaya geçildi. Muratpaşa Belediye Meclisi, Mayıs ayı birleşiminde, 620 ayrı imar parselinde hak sahipliği durumunun belirlenmesinin ardından parsellerin Belediye Encümeni'nce ihaleyle satılması için yetki devri görüşüldü. Yıllardır oturdukları evlerin tapularını alma şansına sahip olacak mahalle sakinleri de genci yaşlısı, kadını erkeği meclise akın etti. Herkesten önce gelip meclisin kırmızı dinleyici koltuklarına oturan mahalle sakinleri görüşmeleri dikkatle izledi. 


Siyasi parti grupları adına...