07 / 05 / 2024

antalya-mersin ulaşımı

antalya-mersin ulaşımı

2003'te başlatılan Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin tamamlanmasıyla Mersin - Antalya arası mesafe 20 km daha kısalacak. Dokuz saatte gidilen Mersin - Antalya arası ulaşım duble yolla 5 saate düşecek...

Antalya'da 19 ilçeyi kapsayacak Yeni Ulaşım Ana Planı çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’yı planlı, kurallı, kimlikli bir şehir yapma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda mevcut Ulaşım Ana Planı’nın 19 ilçenin tamamını kapsayacak biçimde yeniden yapılmasıyla ilgili çalışmalar başladı.

Tarsus'un ulaşım sorununa neşter!

Ulaşımın Mersin’in öncelikli konuları arasında yer aldığını söyleyen Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, sorunları çözmek için projelerini hazırladıklarını açıkladı.

Antalya'nın ulaşım master planında sona gelindi!

Antalya'nın 19 ilçesi için hazırlanan ulaşım master planında son aşamaya gelindi. Plan için ön izinlerin alındığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ulaşımın anayasası olacağını söyledi.

Mersin'e milyonlarca liralık ulaşım yatırımı!

Mersin'de yaşanan trafik sorununu kökten çözmek için seferberlik başlatan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaptığı milyonlarca liralık ulaşım yatırımlarıyla adeta kente çağ atlatıyor.

Antalya'nın ulaşımındaki 5 sorun mecliste!

Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya ile ilgili ulaşım projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Budak sorularını Dönemin Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a iletti.

Mersin'in 2030 yılına kadarki Ulaşım Master Planı hazır!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentin geleceği için 2030 yılına kadar olan Ulaşım Master Planı'nı hazırladıklarını, yeşil bir Mersin için bir dizi projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Mersin Ulaşım Ana Planı hazırlanıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin ve yakın çevresinin ulaşım problemlerinin çözümünde önemli bir adım olan Mersin Ulaşım Ana Planı’nın hazırlıklarını büyük ölçüde tamamlarken, kentin 2030 yılına kadar olan ulaşım ihtiyaçlarını belirledi.

Menderes Türel: Ulaşım master planı için kapı kapı dolaşıyoruz!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’da ulaşım esnafı ile bir araya geldi. Esnafa müjdeler veren Türel, “Önüne gelen C plaka alamayacak. Ulaşım master planını düzenlemek için kapı kapı dolaşıp anket yapıyoruz” dedi.

Salı Grubu'nun gündeminde ulaşım alanında yapılan çalışmalar anlatıldı!

Salı Sanayici ve İşadamları Grubu'nun haftalık toplantısına konuk olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Hülya Atalay, ulaşım konusunda yapılan çalışmaları anlattı.

Antalya'nın Ulaşım Master Planı imara uygun yapılacak!

Antalya İleri Gazetesi'nin köşe yazarlarından Umut Özen, Antalya'nın Ulaşım Master Planı'nı bugünkü köşe yazısında anlattı. İşte o köşe yazısı..

Antalya’nın Ulaşım Master Planı için start verildi!

Antalya’nın 19 ilçesinin ulaşımına nefes aldıracak, geleceğine yön verecek Ulaşım Master Planı için start verildi. Başkan Türel, 1 yılda tamamlanacak Ulaşım Master Planı’nı halkın, ilgili odalar ve muhtarların katkılarıyla gerçekleştireceklerini söyledi.

Antalya'daki ulaşım projelerinin temel atma töreni gerçekleşti!

Antalya'da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortak gerçekleştirdiği Antalya-Alanya yolu köprülü kavşakları, ANFAŞ Köprülü Kavşağı açılışı ile Meydan-Havaalanı-Expo raylı sistem hattının temel atma töreni, EXPO Cente

Antalya'da ulaşım master planı için sözleşme imzalandı!

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nca gerçekleştirilecek “Ulaşım Ana Planı Yapılması” ihalesini kazanan Boğaziçi Proje ile sözleşme imzalandı. Yeni planlamada ilçe merkezleri de yer alacak

antalya-mersin ulaşımı Haberi

antalya-mersin ulaşımı

Mersin’in ulaşım olanaklarının iyileştirilmesi yönündeki çalışmalar da tüm hızıyla sürüyor. Bölgenin tamamlanmasını beklediği bu alandaki en büyük yatırım Antalya-Mersin arası bölünmüş yol çalışması. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2003’te başlatılan Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nin tamamlanmasıyla Mersin-Antalya arası mesafenin 20 kilometre daha kısalmasının yanı sıra virajlı kesimler ise yerini duble yollara bırakacak. Dokuz saatte gidilen Mersin-Antalya arasının duble yol olarak hizmete girmesiyle aynı mesafe beş saatte kat edilecek. Aynca Iç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayacak olan Mersin-Silifke- Karaman ve Konya bağlantı yollan da 2014’e kadar tamamlanacak. Bu yol ile Mersin’de turizmin daha da canlanması bekleniyor. Antalya Mersin yolunun tamamı ise 2015’te bölünmüş yol olarak bitirilecek.

Antalya-Mersin arası yolun toplam uzunluğu 431 kilometre. Bugüne kadar 158 kilometresi Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) ve 177 kilometresi ise...