08 / 05 / 2024

Antalya Rusya krizi emlak satışı

Antalya Rusya krizi emlak satışı

Ülkelerindeki krizden etkilenen borçlu Ruslar, bunu ödeyebilmek için Antalya’daki evlerini satışa çıkarmaya başladı. Antalya'da emlakçılık yapan Ruslar, burada daha önce ev sattıkları vatandaşlarının aldıkları evlerini satmaya hazırlandıklarını söylüyor..

İnşaat işçisi krizi tam gaz: Günlük 3 bin liraya çalışacak işçi bulunamıyor!

İnşaat sektörünün yılın 12 ayı hareketli olduğu Antalya'da inşaat işçisi krizi de tam gaz devam ediyor. Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 5 bin işçiye ihtiyaç duyduklarını, günlüğü 3 bin TL yevmiyle işçi bulamadıklarını söyledi.

Ruslar Antalya'yı terk ediyor! Konut fiyatları ve kiralar yüzde 25 geriledi!

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'da yabancı nüfusu son zamanlarda azalmaya başladı. Rusların, konut ve kira bedellerindeki yüksek artıştan dolayı Antalya'yı terk etmesiyle konut ve kiralarda yüzde 25 düşüş meydana geldi.

Antalya’daki kiracılardan ‘Barınamıyoruz’ isyanı!

Türkiye’nin büyük kentlerinde kira fiyatları artışı yüzünden ortaya çıkan barınma krizi gün geçtikçe büyüyor. Bu kapsamda, Antalya’da kurulan Kiracılar Dayanışma Platformu, geçtiğimiz haftalarda TBMM’ye giderek 36 maddelik çözüm önerilerini milletvekillerine iletti.

Ruslar ve Ukraynalılar Antalya’yı istila etti! Açılan şirket sayılarında rekor artış var

Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında her iki ülkeden de çok sayıda insanın Antalya’ya göç etmesi ve burada ticari faaliyetlere başlamaları ile birlikte kurulan şirket sayısında yüzde 527 artış olduğu açıklandı.

Rus ve Ukraynalılar akın etti! Antalya'da kiralar 130 bine çıktı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkenin vatandaşları yaşamak için Antalya'ya gelmeye başladı. Bu göçle birlikte Antalya'da, deniz kenarındaki lüks dairelerin aylık kirası, 100 bin liranın üzerine çıktı. 

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Eşsiz doğal güzellikleri ve eşsiz havasıyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. Gelen turist kafilelerinde başı Rusya çekerken,  birçok Avrupa ülkesinden de turisti ağırladı..

Suudi prenslere 'Enerji Krizi' piyangosu vurdu! Tam 1.3 trilyon dolar!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaş dünya enerji fiyatlarını zirveye taşırken, Körfez ülkeleri krizi fırsata çevirdi! Önümüzdeki süreçte 1.3 trilyon dolarlık ek gelir elde edecekler.

Avrupa’daki doğalgaz krizi Antalya’nın işine geldi! Günlük 21 Euro ile doya doya tatil imkanı

Avrupa’da yaşanması öngörülen doğalgaz krizi Antalya’daki turizmcilere fırsat doğurdu. İşte günlük 21 euro ile doya doya tatil imkanına dair detaylar!

Tüm dünyada gıda krizi endişeleri büyüyor! Kritik değerlendirme

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte tüm dünyada artan bir gıda krizi endişesi var. Uzmanlar, buğday ihracatının son durumunu değerlendirdi.

Konut sektöründe kira krizi tam gaz! O şehirde kiralar ödenemiyor! 

Rusya ve Ukrayna vatandaşlarının akınıyla konut satış ve kira fiyatlarının astronomik rakamları gördüğü Antalya'da yabancıların yüzde 70’inin kiralarını ödeyemiyor. Yabancıya kiralamaların azaldığı kentte, memurlar da tayinlerini durduruyor....

Yabancıların Antalya'daki gayrimenkul yatırımları tam gaz! Antalya'dan en çok Ruslar ve İranlılar ev aldı!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, son 5 senede (2017-2021) Antalya'da yabancılara 41 bin 715 adet konut satıldığına dikkat çekti ve vatandaşları Antalya'da en çok gayrimenkul alan ülkelerin ilk sıralarında Rusya, İran ve Almanya'nın yer aldığını belirtti.

Tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor! Ukrayna'dan korkutan uydu görüntüleri

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna'da yaşanan tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor. Maxar'ın yayınladığı uydu görüntülerinde tarlaların boşluğuna dikkat çekilirken, korkutan bir rapor da yayınladı. 

Buğday krizi kapıda! Sadece 10 hafta yetecek stok kaldı

Rusya-Ukrayna savaşı bir yana korona virüs bir yana, dünya devi Çin ve Hindistan’ın da buğday stoku yapmaya başlamasının ardından gıda krizi tüm ülkeleri alarma geçirirken, tarım analiz firması Gro Intelligence’a göre sadece 10 haftalık buğday stoku kaldı.

Antalya Rusya krizi emlak satışı Haberi

Antalya Rusya krizi emlak satışı

Antalya’da ağırlıklı olarak Ruslarla çalışan Tolerance Yatırım adlı uluslararası emlak firmasının ortaklarından Ukraynalı Sergey Volchenkov, Rusya’daki politikalardan dolayı büyük bir kriz yaşandığını söyledi. Rublede büyük oranda değer kaybı olduğunu anlatan Sergey Volchenkov, "Ruslar şimdi Antalya’dan ev alma değil, kendini kurtarma derdinde. Hatta bazıları Antalya’daki evini bile satıp Rusya’daki borçlarını ödeyebilme telaşında" dedi. 


Antalya'daki Rus kiracılar da gidiyor!


Ruslar olanları anlamaya çalışıyor


Antalya’da 12 yıldır Türk ortağıyla birlikte emlakçılık yapan Sergey Volchenkov şöyle devam etti:


"Rusya’da çok büyük kriz oldu, rublenin değeri yarı yarıya düştü. Kimse bu kadar büyük düşüş beklemiyordu. Rubledeki değer kaybı nedeniyle Rus alıcılar şimdi ne yapacağını bilmiyor. Ne olup bittiğini anlamaya çalışıyorlar. Böyle bir ortamda yurtdışından ev almak onlar için ikinci planda kaldı. Doğal olarak piyasalar da etkilenecek, değişecek....