24 / 11 / 2024

Antalya şelaleleri yapılaşma

Antalya şelaleleri yapılaşma

Antalya’da 1965’li yıllara kadar 40-50 metre yükseklikteki falezlerde oluşan 30 şelaleden çoğunluğunun yok edildiği belirtildi.

O şehrin hem merkezinden hem doğusundan fay hattı geçiyor: Yeni yapılaşma bu şekilde yapılacak! 

Başkentte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya gelen Başkan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, yeni yapılaşma ile ilgili önemli bilgiler aktardı. İŞte o açıklama...

Didim Manastır Koyu’ndaki yapılaşma oranını beş kat artıran Cumhurbaşkanlığı kararı Danıştay’dan döndü!

Didim’deki Manastır Koyu’ndaki yapılaşma oranını beş kat artıran Cumhurbaşkanlığı kararı Danıştay’dan döndü. Didim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hekimoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada  kolay bir mücadele olmadığını söyledi.

Plansız yapılaşma şehirleri vurdu! Sıcaklık farkı 25 dereceye çıktı!

Plansız yapılaşma sebebiyle kentlerde yeşil alanların azalması, beton ve asfalt miktarının artması ve yüksek binaların yapılması, "kentsel ısı adası" etkisinin güçlenmesine neden oluyor.

Kentsel dönüşümle yaralar sarılsın derken şehircilik yok oluyor! Bu yapılaşma görenleri üzdü!

Kentsel dönüşüm çalışmaları ülke genelinde devam ediyor. Başta İstanbul olmak üzere yeni konutlar şehri güzelleştiriyor. Fakat Eyüp'teki bir yapılaşma ise görenleri üzdü.

Bodrum'da kaçak yapılaşma dur durak bilmiyor! 6.890 kaçak yapı mühürlendi!

Son yıllarda kaçak yapılaşmanın hedefi haline gelen Bodrum'da 6 bin 890 kaçak yapı mühürlenirken, 18 milyon 545 bin TL para cezası uygulandı. Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak yapılaşma ile mücadelenin süreceğini belirtti. İşte detaylar...

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

Mimarlar Odası, Karadeniz'deki yapılaşma politikalarını eleştirdi!

Mimarlar Odası, Orta ve Batı Karadeniz'deki yapılaşma politikalarını eleştirerek bölgedeki sel felaketlerinin afet alanına dönüşmesine neden olduğunu belirtti. İşte ayrınıtlar...

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Yenişehir'deki en yüksek yapılaşma izni verilen parseller kimlere ait?

Tartışmalı proje Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilecek Yenişehir'de en yüksek yapılaşma izninin verildiği toplam büyüklüğü 7 milyon metrekareye ulaşan 223 adet parselin sahipleri merak edilmeye başlandı. 

Antalya şelaleleri yapılaşma Haberi

Antalya şelaleleri yapılaşma

Antalya’da 1965’li yıllara kadar 40-50 metre yükseklikteki falezlerde oluşan 30 şelaleden çoğunluğunun yok edildiği belirtildi.


Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü geçen yıl hazırladığı raporda, şelalelerin yok olmasının ana nedeninin, akarsuların akış yönlerinin değiştirilmesi olduğu vurgulandı.


Yakın geçmişe kadar Antalya’nın ‘şelaleler şehri’ olarak bilindiğine işaret eden DSİ’den emekli inşaat yüksek mühendisi Galip Büyükyıldırım, “Antalya kent yaşamı ve kültüründe derin izler bırakan akarsu ve çağlayanlar özellikle son 20 yılın kentleşme ve yapılaşma politikaları sonucu hızlı bir yıkım ve yok oluş sürecinde. Su kaynakları çağdaş bir anlayışla yeniden ele alınıp, eski arık ve yapılardan kimileri canlandırılıp yaşatılarak yeni çay, arık, gölcük ve çağlayanlar oluşturulmalı”...