29 / 04 / 2024

antalya tüik verileri

antalya tüik verileri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre hem Ocak - Ekim döneminde, hem de Ekim ayında Türkiye'de yabancılara en çok konut satışının yapıldığı il 5 bin 486 adet satışla Antalya oldu.

TÜİK açıkladı: Beyaz et üretimi ekimde de azaldı...

TÜİK verileri kapsamında yer alan açıklamaya göre, ocak-ekim döneminde bir önceki senenin aynı dönemine oranla, tavuk eti üretimi yüzde 4.4, hindi eti üretimi yüzde 13.0 düştüğü açıklandı. İşte haberin detayları...

TÜİK açıkladı! Dış ticaret haddi ekim ayında azaldı...

TÜİK verileri kapsamında göre dış ticaret haddi, ekim ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre 11 puan yükselerek 86,2 olurken eylül ayına oranla düştüğü kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

TÜİK açıkladı: İkinci el araba piyasası ekimde yüzde 5,2 düştü! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından motorlu kara taşıtları istatistiklerinin ekim ayı verileri açıklandı. Verilere göre ekimde toplam otomobil satışlarında yüzde 5,2 düşüş yaşandı.

Emekliye zam müjdesi: TÜİK verileri açıklayacak, yeni maaş zammı ayyuka çıkacak!

Emekli maaşları, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verileri ile yeniden şekilleniyor. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bugün açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi. İşte emekli maaş zamlarında son dakika gelişmeleri...

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

TÜİK açıkladı! Trafiğe kaydı olan taşıt sayısı nisan ayında azaldı!

TÜİK verilerini açıkladı. Bu verilere göre, trafiğe kaydı yapılan araç sayısı nisanda azaldı. İşte detaylar!

TÜİK İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı! Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İşgücü Girdi Endeksleri'nin birinci çeyreğini kapsayan verileri açıkladı. Buna göre Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 yükselirken, bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 geriledi. İşte ayrıntılar...

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında yüzde 4 arttı! TÜİK son dakika rakamlarını açıkladı!

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında aylık bazda yüzde 4 artış gösterdi ve 91,1 olarak kaydedildi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

TÜİK emlak piyasası verilerini paylaştı! Konut fiyatları uçunca kimse ev sahibi olamıyor!

Türkiye genelinde konut satışlarının azalması, TÜGEM Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Koçak tarafından vurgulandı. Koçak, son 1,5-2 yıl içinde konut fiyatlarında önemli bir artış olduğunu belirtti.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Mart arası dönemi kapsayan yılın ilk çeyreğine ilişkin işgücü istatistiklerini yayımladı. Açıklanan rakamlara göre 2023'ün ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi.

Mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? TÜİK enflasyon oranlarını açıkladı mı?

Mayıs ayı enflasyon oranları için TÜİK'ten yapılacak açıklama bekleniyor. Enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) her ayın ilk haftası paylaşılıyor. Peki, mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? Ne zaman belli olur?

TÜİK'ten yeni rakamlar! Ücretli çalışan sayısı artıyor!

TÜİK tarafından açıklanmış olan yeni veriler ekonomiye yön vermeye devam ederken ücretli çalışan vatandaşların sayılarında ciddi oranda artış gözlendi. Peki son durum ne oldu? 

antalya tüik verileri Haberi

antalya tüik verileri

Yabancılar en çok Antalya, İstanbul, Aydın, Muğla, Yalova, Bursa, Mersin, Sakarya, Ankara ve Trabzon'dan konut aldı. 



Türkiye'de 2013 yılından itibaren tüm yerleşim yerlerini içerecek şekilde il düzeyinde konut satış istatistiklerini yayımlamaya başlayan TÜİK, Ekim 2014 sonu itibariyle gerçekleşen verileri paylaştı. Satışın gerçekleşmesi için konut sahipliğinin para karşılığında değişimi arandığı verilere ilişkin. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) veri tabanı, veri kaynağı olarak kullanıldı. 



EN ÇOK SATIŞ İSTANBUL'DA 

2014 yılı Ekim ayı konut satış istatistiklerine ilişkin açıklamada bulunan TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel, ülkemiz genelinde konut satışının 2014 Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,3 oranında artarak, 95 bin 645 olduğunu söyledi. İstanbul'un 17 bin 240 konut satışıyla yüzde 18'lik en yüksek paya sahip...