28 / 04 / 2024

antalya yangınları

antalya yangınları

Akkuyu Mahallesi'ndeki yangında 15 dönüm alan zarar gördü.Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, Antalya Büyükşehir Belediyesi' ne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi ve vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü.

Antalya'da bir evde yangın çıktı!

Antalya'da yer alan Muratpaşa ilçesi Yenigöl Mahallesi Lavanta Sokak' taki Ramazan Ordu'ya ait evin alt katında, saman ve eşyaların konulduğu depoda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı...

Antalya Kemer'de bir evde yangın çıktı!

Edinilen bilgiye göre Antalya Kemer' de bir evde yangın çıktı. Kemer ilçesinde bir evde çıkan yangında bir kişi öldü, 3 kişi dumandan etkilendi. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı...

Antalya'da ev yangını çıktı!

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Altındağ Mahallesi Çağlar Apartmanı'nda ev yangını çıktı. Antalya'da 7'nci kattaki evinde çıkan yangında balkonda mahsur kalan kişi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı...

Antalya'da ev yangını çıktı!

Anadolu Ajansı'nda yayınlanan habere göre Antalya'da ev yangını çıktı. Yangını söndüren itfaiye, evde yaptığı yangın sonrası incelemede içeride yer alan küçük çocuğun yaşamını yitirdiğini belirledi....

Antalya'da yangın çıktı!

Antalya'daki seralar yandı. Alanya'da kırsal alanda çıkan yangında bir ev ile çok sayıda sera yandı. İlçenin Konaklı beldesi Pamukyeri Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı...

Antalya Kumluca'da orman yangını çıktı!

Antalya Kumluca'da orman yangını çıktı. İlçenin Toptaş köyü Kozyanı Mahallesi'nde ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı... Yangını kontrol altına alma çalışmaları, şiddetli rüzgar nedeniyle güçlüklü yürütülüyor...

Antalya'da bu yıl çıkan 90 yangında 100 hektarlık orman zarar gördü!

Alanya Çamlıca köyünde çıkan orman yangını bölgesinde incelemelerde bulunan Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, il genelinde bu yıl çıkan 90 yangında 100 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü söyledi.

Zeytinyağı adeta can çekişiyor! Kuraklık yüzünden zeytinyağı üretimi resmen çakıldı!

Küresel zeytinyağı piyasaları resmen can çekişirken, nedeninin Akdeniz’i kavuran sıcak dalgaları ve bu yüzden çıkan orman yangınları olduğu öğrenildi. Üstelik, Avrupa’daki zeytinyağı üretiminin 2023’te, son beş yıllık ortalamaya göre yüzde 30’dan fazla düşeceği belirtildi.

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Orman alanlarına girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı!

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle hava hallerinin orman yangınları açısından kritik olduğu dönemlerle sınırlı olmak üzere orman yangını için risk taşıyan bölgelerde 31 Ekim 2023 tarihine kadar orman alanlarına girişler yasaklandı.

İstanbullular dikkat! Yarından itibaren 15 Ekim'e kadar ormanlık alanlara girişler yasaklandı! 

İstanbul Valiliği tarafından, orman yangınlarının engellenmesi için 24 Haziran-15 Ekim tarihleri arasında ormanlara girişlerin yasaklandığı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Antalya’daki orman yangınında 8 kişi ölmüş 58 kişi yaralanmıştı. İmara açıldı!

Antalya’da geçen yıl meydana gelen yangın faciasının yaşandığı bölgede bulunan Aşağı Işıklar mahallesindeki 22 bin 683 metrekare alan TOKİ Başkanlığı’nca kamulaştırıldı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yasak gelince fiyatlar tepetaklak oldu! İşte detaylar!

Et ihtiyacının yüzde 25’nin karşılandığı Bolu’da orman yangınları nedeni ile mangal yasağı getirildi. Beyaz et fiyatları da bu yasaktan etkilendi. İşte detaylar!

Hükümet sosyal medya düzenlemesine son şeklini verdi! 2007 yılındaki yasadan sonraki en kapsamlı düzenleme

Geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınları esnasında sosyal medyada yapılan haber, yorum ve eleştirilerin ardından gündeme gelen sosyal medya düzenlemesinde sona gelindi.

Antalya ve Muğla'daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında zarar gören 1350 konut için inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

İklim krizi için yapı polisi önerisi!

Son günlerde etkisini hissettiren fırtına ve yangınlar binaların güvenilirliğini tartışılır hale getirdi. TBMM Küresel İklim Değişikliğini Araştırma Komisyonu Başkanı Veysel Eroğlu da iklim krizine yönelik binaların yapı polisi tarafından denetlenmesi yönünde öneride bulundu. 

Manavgat'ta yeni evler teslim ediliyor!

Temmuz ayında çıkan orman yangınları nedeniyle Manavgat'ta çok sayıda ev kullanılmaz hale gelmişti. Yananların yerine inşa edilen evler hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. 

Manavgat'ta 1100 konut bir senede teslim edilecek!

Manavgat'taki orman yangınları sırasında yanan evlerin yerine inşa edilen konutları inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni konutlara yönelik açıklamalarda bulundu. 

antalya yangınları Haberi

antalya yangınları

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde çıkan yangında 15 dönüm ormanlık alan zarar gördü.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Konyaaltı ilçesi Akkuyu Mahallesi'nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.


Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı çok sayıda itfaiye ekibi ve vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü.


Yangında, 15 dönüm ormanlık alanın zarar gördüğü...