19 / 05 / 2024

Antalyada üç otele ödül

Antalyada üç otele ödül

Antalya'da üç otel ve bir hastaneye "Beyaz Bayrak Gıda Güvenliği" ödülü verildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün "Gıda Güvenliği Eylem Kurulu Toplantısı", müdürlük konferans salonunda yapıldı.

Wyndham Hotels & Resorts, Türkiye’de 110 otele kadar ulaştı...

Wyndham, 2023 senesinde Avrupa, Ortadoğu, Avrasya ve Afrika’da (EMEA) 9 markasını yeni ülkelere taşırken, 87 yeni otel açtığını da duyurdu. Buna göre, toplamda 9 bin 500 odayı portföyüne ekleyen Wyndham Hotels & Resorts, yeni franchise anlaşmaları ile Türkiye’de 110 otele kadar ulaşmış oldu.

Konaklama bilgisini paylaşan otele idari para cezası...

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), bir müşterinin konaklama bilgilerini üçüncü kişiler ile paylaşan otele 500 bin lira idari para cezası verildiği açıklandı.

İSKİ'den Çatalca'daki 56 dönümlük araziye yapılacak otele itiraz!

Çatalca'da 56 dönümlük araziye yapılacak olan otele İSKİ itiraz etti. Fakat İSKİ’nin itirazı çoğunlukta olan AKP-MHP oyları ile reddedildi..  İSKİ'nin yapmış olduğu itirazı karara bağlanmak üzere İBB Meclisi'nin Ocak ayı oturumlarında gündeme alındı. 

Laleli Taş Han 100 milyon TL yatırımla otele dönüştürülüyor!

Gayrimenkulün yanı sıra turizm yatırımlarına da hız kesmeden devam eden Keten Grup, İstanbul'un en eski hanlarından biri olarak bilinen, 1763'de III. Mustafa tarafından yapılan Laleli Taş Han’ı otele dönüştürüyor. 

AVM'ler hastane ya da yatay otele dönüşecek!

Koronavirüs süreciyle beraber birçok sektör yatırımlarını dönüştürmek zorunda kaldı. Özellikle bu dönemde iş yapamayan AVM'lerin hastane ya da yatay otele dönüşmesi için çalışmalara başlandı.

Kaleiçi'ndeki 200 yıllık tarihi konak butik otele dönüştü!

Kaleiçi'nde yaşayan mahalle muhtarı Ali Kahraman, geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştürdü. Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

Dedeman'ın yeni hedefi 10 yılda 50 otele ulaşmak!

Dedeman, hedefini yurt dışına yöneltti. Rıfat Dedeman, “Daha ziyade yakın coğrafya ve Türklerin yoğun yaşadığı bölgelerde olmayı tercih ediyoruz” dedi. Rıfat Dedeman ve Banu Dedeman'ın yeni hedefleri, 10 yılda 50 otele ulaşmak ve 10 tanesinin yurtdışında olması...

Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı’nı otele çevirme planı İBB’den döndü!

323 yıllık tarihi Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı'nı otele dönüştürme planı, İBB'den döndü. Yalının bulunduğu parselin, "yeşil alan" fonksiyonunun iptal edilip, "turizm alanı" ilan edilmesi teklifi, İBB Meclisi tarafından uygun görülmeyerek oybirliği ile onaylanmadı.

Trabzon Tonya'daki otele helikopter pisti mi yapılacak?

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman, Ağustos ayında Tonya Erikbeli yaylasındaki otelinin açılışını yaptı. Açılışa giderken ulaşımda zorluk çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, otele helikopter pisti gerekiyor dedi...

Adana'da evleri yıkılmak üzere olan aile otele yerleştirildi!

Adana'ya tatil için gelen ailenin barındığı gecekondunun yıkılmak üzere olduğu haberleri üzerine, aile otele yerleştirildi...

Tokat Yazmacılar Hanı butik otele dönüştürüldü!

Tokat ilinde, Selçuklu döneminden kalan ve Cumhuriyet döneminde 50 yıl süresince Yazmacılar Hanı olarak kullanılan, son 30 yıldır atıl durumdaki 700 yıllık tarihi yapı restore edildi ve butik otele dönüştürüldü...

Beyazıt Öztürk satın aldığı binayı otele çevirecek! 

Beyazıt Öztürk, Beyazıt'ta eski bir binayı satın aldı. Öztürk'ün satın aldığı bu binayı otele çevireceği iddia ediliyor.

Dede mirası konağı otele dönüştürdü!

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yaşayan girişimci Banu Elif Karabulut, dedesinden kalan konağı KOSGEB desteğiyle butik otele dönüştürdü.

Antalyada üç otele ödül Haberi

Antalyada üç otele ödül

Antalya'da üç otel ve bir hastaneye "Beyaz Bayrak Gıda Güvenliği" ödülü verildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün "Gıda Güvenliği Eylem Kurulu Toplantısı", müdürlük konferans salonunda yapıldı.


Toplantıda, Gıda Güvenliği Eylem Kurulu'nun 2015 yılında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, gıda denetim sayısında geçen yıla göre yüzde 25 artış kaydedildiğini söyledi.


Bu yıl 27 bin gıda denetimi yapıldığını ve 501 idari para cezası düzenlendiğini anlatan Dallı, denetimler çerçevesinde 2 bin 377 konaklama tesisinin denetlendiğini ve 56'sına idari para cezası verildiğini bildirdi. Dallı, yabancı konukların şikayetleri için 174 hattında iki yabancı dil bilen personel istihdamı sağlandığını vurguladı.


Alkolle hem sahte hem de kaçak içki faaliyetleriyle ilgili güvenlik güçleriyle denetimler yaptıklarını ifade eden Dallı, bu yıl 4...