16 / 05 / 2024

Antalyalı turizmciler

Antalyalı turizmciler

Antalyalı turizmciler, kışın otellerin açık kalması için Avrupalı engelli turistleri ağırlamaya talip. Avrupalı ve İskandinav ülkesi vatandaşı 110 bin engelli turist kış döneminde başta İspanya, Mısır, Yunanistan, Tunus ve Türkiye'ye tatile geliyor.

Bodrum'un Cennet ve Hattat koylarındaki inşaatlar tepki çekti! Turizmciler de şaşkın!

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Cennet Koyu'ndan sonra Hattat Koyu'na yapılacak olan turistik tesis ve villa projesi Bodrumluların da tepkisini çekti. Yaşanan gelişmelerle şaşkına dönen turizmciler,   Bodrum’un doğal güzelliklerine ilk defa bu kadar yoğun saldırı olduğunu belirtiyor. 

Hataylı turizmciler yeniden canlanma için yatırım bekliyor!

Hataylı turizmciler, deprem sonrası turizm sektörünü canlandırmak için yatırım bekliyor. Deniz turizmi ve planlı çalışmalarla Hatay, Akdeniz'in gözde turizm merkezi olmayı hedefliyor.

Konaklamada yeni dönem başlıyor! Turizmciler "ertelensin" diyor! İşte Bakan'dan gelen ilginç yanıt...

1 Nisan 2020’de yürürlüğe gireceği açıklanan Konaklama Vergisi pandemi nedeniyle önce 2021’e sonra da 1 Ocak 2023’e ertelenmişti. Bu durumda vergili konaklama dönemi 1 Ocak’ta başlıyor ancak turizmciler bir erteleme daha istiyor. Bakan Ersoy'un konuyla ilgili taleplere verdiği yanıt sektörün umutlar

Taylan Antalyalı 4 milyona ev aldı!

Bu sezon sergilediği başarılı performans ile beğeni toplayan Galatasaray'ın yıldızı Taylan Antalyalı, ailesine İstanbul'dan 4 milyon TL'ye ev aldı.

Sinop'ta turizmciler yeni imar planını bekliyor! 

Yıllık 1 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapan Sinop'ta turizmciler yeni hazırlanacak imar planını bekliyor.

Turizmciler imar barışında taksit istiyor!

İmar barışından yararlanma süresinde sonlara gelinirken turizmciler yapılacak ödemenin taksitlendirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvurdu.

Bodrum'da turizmciler otel projeleri için yarışa girdi!

YATIRIMCILAR Bodrum’un geleceğine güveniyor. İstanbul’un önemli müteahhitleri konut projelerini ardı ardına açıklarken, turizmciler de otel yarışına girdi.

Ahmet Davutoğlu'ndan Antalyalılara hızlı tren müjdesi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalyalılara hızlı tren müjdesi verdi. Davutoğlu konuşmasında, "Antalya'yı Eskişehir'i, Konya'ya ve Kayseri'ye hızlı trenle bağlayacağız inşallah." dedi.

Antalyalı raftingciler Düzce Melen Çayı'nda tesis açacak!

Antalya'daki rafting işletmecileri Düzce'de bulunan ve Türkiye'nin en önemli rafting parkuruna sahip Melen Çayı'nda tesis açmak için girişimde bulundu. Yetkililer Antalyalı rafting işletmecilerinin gelmesiyle kalitenin daha da artacağı ifade ediliyor.

Turizmciler Kayseri'de buluştu!

Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ün katılımıyla açılışı gerçekleştirilen etkinlik kapsamında ilimizde bulunan yabancı turizmciler Kayseri’deki ikinci günlerinde Talas ve Erciyes’in güzelliğinde buluştu.

Antalyalılardan Şarampol projesine evet!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Şarampol’u eski günlerine döndürecek projeyi halka sordu. 9 mahalle ve Şarampol esnafının oy kullandığı referandumda, Antalyalılar yüzde 90.19 evet oyu ile “Projeyi istiyoruz” dedi.

Mersin'de turizmciler yaz sezonunda umutlu!

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Öztop: "Sert geçen kışın ardından yaz sezonunun turizmciler için bereketli geçmesini umut ediyoruz"

Turizmciler Kuşadası'nda buluştu!

Aydın Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısı Kuşadası'nda yapıldı. Turizmciler toplantıda en çok, yol çalışmaları ve turizm alanlarına giden yolların kötü olmasından dolayı duydukları rahatsızlıkları dile getirdi.

Antalyalı turizmciler Haberi

Antalyalı turizmciler

Dünyanın değişik ülkelerine tatile giden 110 bin Avrupalı engelli turistin 20 bini Antalya bölgesinde Manavgat destinasyonunda tatil yapıyor. Bu rakamı düşük bulan turizmciler, bölgedeki 4 ve 5 yıldızlı otellerin başta asansörleri olmak üzere engelli turistlere göre dizaynlı olduğu, iyi çalışma ile bunun kış sezonunda 3 katına çıkarılabileceğini söylüyor. Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırtımcılan Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, gerek sağlık turizmi kaspamında gerekse engelli turizmini ağırlama potansiyeli bakımından dünyanın en kapsamlı konaklama tesislerine sahip olduklarını söyledi. Bölgeye yaklaşık 20 bin engelli turistin tatile geldiğini belirten Aydoğan, Türkiye'nin engelli turist ağırlama konaklama tesisi konforu bakımında İspanya, İtalya. Yunanistan. 

Mısır, Fransa ve Tııııus'dan ileri noktada olduğunu kaydetti. Bölgeye genelde kış döneminde başta Almanya, Hollanda, Belçika ve İskandinav ülkeleri Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya'dan engelli...