04 / 05 / 2024

Apartman altında fırın

Apartman altında fırın

Eylül 2013'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeye göre, nüfusu 100 bin ve üzerinde olan bölgelerde, apartman altlarındaki fırınlar yasaklanıyor. İşte imar yönetmeliğinde yer alan esaslar...

Simfer 1241 A enerji sınıfı fırının teknik özellikleri neler? En uygun nerede satılıyor?

Evde pratik bir şekilde leziz yemekler pişirmenin en kısa yolu olan fırınlar artık her evin olmazsa olmaz beyaz eşya ürünleri arasında yer aldı. Simfer’de bu alanda yeni bir fırın üreterek kendi sınıfında resmen fark yarattı. İşte Simfer 1241 A enerji sınıfı fırının teknik özellikleri ve fiyatı...

Mikrodalga fırın almak isteyenlere indirim müjdesi! Simfer SK 4602W mikrodalga fırın sürpriz indirim!

Simfer’den mikrodalga fırın almak isteyenlere indirim müjdesi geldi. Simfer, SK 4602W mikrodalga fırında 513 TL indirime gittiğini açıkladı.

Siemens CD714GXB1 iQ700 buharlı fırında şok fiyat! En ucuz iQ700 buharlı fırın nerede satılıyor?

Dünyanın en prestijli beyaz eşya üreticilerinden Siemens, evine fırın almak isteyenlerin tam aradığı özelliklerde bir buharlı fırın ile piyasayı resmen salladı. Sınıfının en iyilerinden olan iQ700 buharlı fırın, Siemens farkıyla görücüye çıktı.

İkili pişirme özellikli Samsung NV7B4420ZAK fırın kaç TL? En uygun nereden alınır?

Samsung, son teknolojik özelliklerle donattığı ve sınıfının en iyileri arasında yer alan NV7B4420ZAK fırını görücüye çıkardı. Ürüne ilişkin tüm teknik detayları paylaşan Samsung, fırın almak isteyen herkesi bu ürünü araştırmaya davet etti.

Simfer SK 4601W mekanik mikrodalga fırın alımlarında dev indirim! Acele edin!

Simfer, SK 4601W mekanik mikrodalga fırına 704 TL indirim yaptığını duyurdu. Bu haberin ardından mikro dalga fırın almak isteyenler bu ürünün tüm detaylarını ve teknik özelliklerini araştırmaya başladı.

Vestel’de AF-107892 X Wi-Fi Ankastre Fırın’la beraber ankastre ocak alımlarında tam 2 bin TL indirim!

Vestel’den ankastre fırın ve ocak alacaklara indirim müjdesi geldi. Vestel seçili ankastre fırın ve ocak alımlarında tamı tamına 2 bin TL indirim uygulayacağını duyurdu.

Koçtaş’ta Simfer 4552 çift camlı midi fırın fiyatı resmen dibi gördü!

Koçtaş, evinde lezzetli yemek yapmak isteyenler için Simfer 4552 çift camlı midi fırını cazip fiyatıyla satışa çıkardı. 9 aya varan taksit seçeneğinin de bulunduğu midi fırının Koçtaş’ın internet sitesinden alımlarında kargonun ücretsiz olduğu öğrenildi.

Vestel Retro 4 Gözlü Fırın alana seçili 2’li ürün alımına 1750 TL indirim kampanyası başladı!

Vestel, hem geçmişe özlem duyan hem de evine solo fırın almayı düşünen kişilere özel SF 8400 Retro Düş Mavisi 4 Gözü Gazlı Solo Fırın’ı üretti. Aynı zamanda, düzenlediği kampanya kapsamında seçili 2’li ürün alımına 1750 TL indirim sağlayacağını duyuran Vestel, solo fırının teknik özelliklerini de pa

Siemens’ten fırın almak isteyenlere müjde! iQ500 Ankastre Fırın’a tam 1.000 TL indirim geldi!

Siemens’ten evine fırın almak isteyenlere müjde geldi. Siemens, düzenlediği kampanya kapsamında iQ500 Ankastre Fırın’a tam 1.000 TL indirim yaptı.

Bakan bir daha bakıyor! Beko BFE 400 EB Ocaklı Fırın’da görülmemiş fiyat!

Her evin olmazsa olmaz beyaz eşya ürünleri arasında yer alan ocaklı fırın, hem yeni evleneceklerin hem de evine yeni ocaklı fırın almak isteyenlerin adeta evini süslüyor. Beko’nun piyasaya sunduğu BFE 400 EB Ocaklı Fırın da bu konuda iddialı bir konumda yer alıyor.

Arzum AR 2003 Midi Fırın 1.299 TL! Bakın nerede! İşte 15 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Şık tasarımıyla her mutfağa yakışan Arzum AR 2003 Midi Fırın, tüm yemek, hamur işi, aperatif ve tatlıları eşit bir şekilde tam kıvamında pişirir. Peki, Arzum AR 2003 Midi Fırın, en uygun fiyata nereden alınır? İşte detaylar...

Simfer 4552 Beyaz 45 Litre Turbo Midi Fırın bin 199 TL! Özellikleri neler? 27 Mart 2023 fiyat listesi 

Simfer 4552 Beyaz 45 Litre Turbo Midi Fırın, 6 farklı pişirme fonksiyonu ile mutfaklarda yerini alıyor. 

Beko'dan Ramazan kampanyası! Tüm fırın alımlarına kahve makinesi hediye! 27 Mart 2023 fiyat listesi

Beko fırın almak isteyenleri sevindirecek yeni kampanyasını duyurdu. Ramazan ayı süresince ocaklı fırın alanlara Mini Keyf Türk Kahve Makinesi hediye olarak verilecek. Peki, Beko Mini Keyf ne kadar?  Beko'da ocaklı fırın fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Apartman altında fırın Haberi

Apartman altında fırın

Apartman altında fırın açılması yasaklandı mı?

Eylül 2013'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İmar Yönetmeliğinde değişiklikler yapıldı. Yapılan düzenlemelere göre, nüfusu 100 bin ve üzerinde olan bölgelerde, apartman altlarındaki fırınlar yasaklanıyor.


Daha az nüfusa sahip yerlerde ise zemine fırın ve tandır yapılabilmesi için binada oturanların oybirliğiyle kararının alınması gerekiyor.


Bu değişiklikle yangın olasılığının azaltılması, ısı değişimin binanın taşıyıcı sistemlerine zarar vermemesi, gerekli teknik koşulların sağlanması amacıyla fırınlara yeni standartlar getirilecek.


Söz konusu şartları yerine getirilmemesi durumunda yeni fırınlar için ruhsat düzenlenmeyecek.


İmar yönetmeliğinde yer alan "fırın" hususu ile ilgili hükümler şu şekilde sıralanıyor:


MADDE 29- Aynı Yönetmeliğin 44 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Madde 44- Fırınlar; unlu gıda mamulleri üretilen yerlerdir. Fırınlar; sanayi, küçük sanayi, organize sanayi, konut dışı çalışma alanları ile ticaret bölgelerinde ve zemin...