11 / 05 / 2024

apartman boyasını ödemeyen kat maliki

apartman boyasını ödemeyen kat maliki

Kanunda yer alan madde 19 gereğince kat maliklerinin beşte dördünün olur vermesi ile birlikte apartmanın ortak alanlarında inşaat ve onarım gibi işler yapılabiliyor. Peki apartmanın boyasını kim öder?

Kirasını ödemeyen kiracılara son dakika şoku! 30 gün süresi var!

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalar sık sık gündeme geliyor. Ev sahipleri, kirasını ödemeyen kiracılar için hangi yollara başvurabileceklerini araştırıyor. İşte ayrıntılar...

Kiracılar dikkat bu kuralı çiğneyenleri mülk sahibi evden çıkarıyor! Davalar da sürünmemek için hemen bu şartlara bakın

Ev sahibi ve kiracılar arasında daireyi kiralamadan önce kontrat imzalanıyor. Bu kontrat içinde bazı şartlar bulunuyor. Eğer bu şartlara uymazsanız ev sahibi sizi evden çıkarabiliyor. Peki, ev sahibi kirasını ödemeyen kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir?

Asgari ücrete gelen zamdan sonra onlar da zam yaptı. Vatandaşlar ödemeye gittiğinde şaştı kaldı

Asgari ücretin artırılmasının ardından her şeye yine teker teker zam gelmeye başladı. Bursa'da apartman aidatlarının zamlanması vatandaşların tepkisini çekti.

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün! Ödemeyen tapu sahibine büyük ceza!

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün... Emlak vergisini ödemeyen tapu sahibine büyük ceza...

Milli Emlak'tan asgari ücretli için arsa ilanı! 10 bin TL'si olana 465 metrekare arsa sahibi olabilecek!

Apartman hayatının boğuculuğu yaşanan doğal afetler pek çok insanın uygun fiyatlı arazi aramasına neden oldu. Uygun fiyatlı arsa arayışında olan vatandaşlar için Milli Emlak’tan asgari ücretli arsa imkanı! 465 metre kare arsa için 10 bin TL yetiyor!

Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği!

Konut sahiplerinin en sık karşılaştıkları durumlardan biri olan kiraya verdikleri mülklerinin kira bedelleri tahsil edememeleri ve kiracının tahliyesidir. Peki, kirasını ödemeyen kiracı için ne yapılır? İşte Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği...

Rize'de inşa edilen bir ev görenleri hayrete düşürdü!

Karadeniz fıkralarına konu olacak bir ev inşatı görenleri şaşkına çeviriyor. Rize'nin İyidere ilçesindeki bir apartman katını görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Apartmanın fotoğrafı sosyal medyada 'Resimde eksik olan öğeyi bulun' denilerek elden ele paylaşılıyor.

Kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Ev sahipleri bazı durumlarda kiracılar tarafından mağdur ediliyor. Kira borcunu ödemeyen kiracıların tahliyesi yasal yollarla mümkündür. Peki, kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Ev sahipleri dikkat! Kiracınız kirayı ödemiyorsa...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kirasını ödemeyen kiracılar için neler yapılabileceğini kaleme aldı. Peki kiracısını ödemeyen kiracı için ne yapılabilir?

Fırsatçı kiracılara dikkat! Hem kirasını ödemiyor, hem de..

Son günlerde haksız tahliye talep eden hak sahipleri gündemde. Fakat açılan davalar gösterdi ki bu durumu fırsata çeviren ve kirasını ödemeyen kiracılarda bulunuyor. Kiracının tahliye oyunu sebebiyle kira gelirleri ile yaşamak zorunda olan çok sayıda konut sahibinin mağdur olduğu iddia ediliyor.

Emlak sektörü 2022'de altın yılını yaşayacak!

Emlak analistleri yeni apartman arzının kiralardaki artışı durdurabileceğinin altını çiziyor ve 2022'nin emlak sektöründe altın yıl olacağını belirtiyor.

Çinli emlak şirketi Kaisa'nın hisseleri sert düştü!

Borçlarını ödemeyen ve 8 Aralık tarihinde borsada işlemlerinin durdurulduğu Çinli emlak şirketi Kaisa’nın hisseleri bugün Hong Kong borsasında yüzde 14 geriledi. 

ODTÜ’deki işletmeler kira yardımı istiyor!

ODTÜ yönetimi, kiracılarından pandemi döneminde kapalı kaldıkları 18 aylık dönemin kirasını talep etti. Kirasını ödemeyen esnaf kira ödemeleri için yardım talep ediyor.

apartman boyasını ödemeyen kat maliki Haberi

apartman boyasını ödemeyen kat maliki

Apartmanın boyasını kim öder?

Apartman yönetimi ile ilgili esaslar, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunda yer alan madde 19 gereğince kat maliklerinin beşte dördünün olur vermesi ile birlikte apartmanın ortak alanlarında inşaat ve onarım gibi işler yapılabiliyor. 


Peki apartmanın boyasını kim öder? Kiracı apartman boyasını öder mi? Kat maliklerinin beşte dördünden yazılı onay alınmadan yapılan masraflar maliklerden tahsil edilebilir mi?


Apartman demirbaşlarında yapılan tadilatların masrafları apartmanda kat maliki olan kimselerden tahsil ediliyor. Konutun kirada olması; bu durum değişmiyor.


Dairenin içinde kiracı olsa dahi, apartmanın demirbaşına ilişkin yapılan tüm masraflar, kat malikinden tahsil ediliyor.


Buna karşın bu şekilde kat maliklerinden olur alınmadan yapılan masraflar, kat malikinden talep edilemiyor.


Örneğin, kat malikleri kurulunda apartmanın dış cephesinin boyanıp boyanmayacağı hususunun oylandığını farz edelim. Yönetimin kat maliklerinin beşte dördünden...