06 / 05 / 2024

Apartmanda hem arsa payı hem sayı çokluğu ile alınan kararlar

Apartmanda hem arsa payı hem sayı çokluğu ile alınan kararlar

Apartmanda karar alırken kimi kararlar oybirliği ile kimi kararlar için ise oyçokluğu ile alınıyor. Peki apartmanda hem arsa payı hem sayı çokluğu ile alınan kararlar nelerdir?

Bu şehirlerde hem bedava ev hem de bedava arsa dağıtılıyor! Tüm detaylar tek tek açıklandı!

Amerika, Asya, Avrupa ve Türkiye gibi pek çok yerde milyonlarca kişi sonı zamanlarda sık sık gündeme gelen barınma krizi ile savaşırken, ABD'de kimi kasaba ve şehirlere taşınmak isteyenlere hem bedava ev hem de bedava arsa dağıtılıyor.

Bu şehirlerde ücretsiz arsa dağıtılıyor! Resmen açıklandı!

Hem nüfusu artırmak hem de kasabaları cazip hale getirmek isteyen bazı şehir yönetimleri ücretsiz olarak arsa dağıtmaya başladı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Belediyeden çok büyük fırsat! 320 TL'ye hem de vergi indirimli arsa satacak! 

Genç iş gücünü çekmek isteyen bir belediye başkanı sadece 1.500 kişiye 320 liraya arsa satacak. Satın alınan arsalara ev yapımında ciddi vergi indirimleri de yapılacak.

Arsa ve arazi alacaklar dikkat: Fiyatlardaki artış yüzde 100'e geldi!

Yabancılara yönelik vatandaşlık hakkının arsa yerine doğrudan konuta endekslenmesine ilişkin düzenlemeden sonra, arsa ve arazi fiyatlarında yaşanan değişim gündem oldu. İşte hem fiyatlardaki hem de satışlardaki son durum...

Kütahya'da 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor! Hem KDV, hem emlak vergisi ödemesi yok!

Kütahya Emet'te yer alan 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor. Peki KDV'den ve 5 sene süreyle emlak vergisinden muaf olan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? 

O isimden ucuz arsa sözü! Vatandaşa ucuza arsa satılacak!

AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Aday Adayı Süleyman Ekşi, arsa ve konut fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Ekşi, “Ucuz arsa sağlayarak hemşerilerimize ekonomik olanakları ölçüsünde kiralık ve satılık konut sunabiliriz” dedi.

Serenay Sarıkaya, Marmaris'te hem arsa hem yazlık ev arıyor! 10 milyon TL'yi gözden çıkardı!

Ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya, sık sık gayrimenkul yatırımlarıyla gündeme geliyor. Sarıkaya'nın yeni gözde yeri ise Marmaris Selimiye olurken, bu bölgeden de kısa zaman da bir arsa veya konut alacağı belirtildi. İşte detaylar...

O ilde hem KDV'den hem emlak vergisinden muaf 25 adet arsa ve arazi satılıyor! Peşin ödeyene yüzde 20 indirim de var! 

Sivas Divriği Milli Emlak Şefliği, Sivas ili, Divriği ilçesinde yer alan 25 adet arsa ve araziyi satıyor. Peki Sivas Divriği'nde yer alan arsa ve arazilerin büyüklükleri kaç metrekare, fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

O ildeki 15 adet arsa ve arazi KDV'den muaf satılıyor! Milli Emlak'tan yüzde 20 indirim müjdesi! 

Afyonkarahisar İhsaniye Milli Emlak, Afyonkarahisar ili, İhsaniye ilçesinde yer alan 15 adet arsa ve araziyi hem KDV'den muaf hem de yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki İhsaniye'de yer alan gayrimenkullerin fiyatları kaç lira? 

Gebze'de 2 adet konut imarlı arsa satılıyor! Hem peşin hem 36 ay taksitle ödeme fırsatı! Bu tarihi kaçırmayın! 

Kocaeli Gebze Belediyesi, Kocaeli ili, Gebze ilçesi, Balçık Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsayı hem peşin hem 36 ay taksitle ödeme seçeneğiyle satıyor. Peki Gebze'de yer alan arsaların büyüklükleri kaç metrekare, fiyatları kaç TL? İşte ayrıntılar...

44 ilde 670 arsa satışa çıkıyor! Hem yüzde 20 indirimli hem de KDV'den muaf arsa fırsatı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında olduğu 44 şehirdeki 670 muhtelif arsa açık artırma ile satılacak.

Belediye o ilde hem konut hem de ticaret imarlı arsa satacak!

Bitlis Belediye Başkanlığı, Bitlis Merkez Hüsrevpaşa Mahallesi'nde bulunan konut ve ticaret imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor.

Milli Emlak'tan 24 bin 300 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Hem imarlı hem de ucuz arsa arayanlar bu tarihi kaçırmayın!

Milli Emlak'tan 24 bin 300 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı... Hem imarlı hem de ucuz arsa arayanlar bu tarihi sakın kaçırmayın...

Apartmanda hem arsa payı hem sayı çokluğu ile alınan kararlar Haberi

Apartmanda hem arsa payı hem sayı çokluğu ile alınan kararlar

Apartmanda hem arsa payı hem sayı çokluğu ile alınan kararlar!

Apartmanda alınacak kararlar ile ilgili esaslar Kat Mülkiyeti Kanununda açıklanıyor. Kanuna göre karar yeter sayısı, kararın niteliğine göre değişkenlik gösteriyor. Kimi kararlar için oybirliği şartı aranırken, kimi kararlar için ise oyçokluğu yeterli oluyor. Kimi kararlarda ise hem arsa payı hem sayı çokluğu aranıyor.


Peki, kanun gereğince apartmanda hem arsa payı hem sayı çokluğu ile alınan kararlar nelerdir?


Hem arsa payı hem sayı çokluğu ile alınan kararlar:

-Yönetici tayini (KMK 34/4.madde),

-Denetçi tayini (KMK 41/3.madde),

-Ortak yerlerin düzgün veya bunların kullanımının daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bunlardan elde edilecek faydanın çoğalmasına yarayacak büyük yenilik ve ilavaler için (KMK 42/1.madde).


Madde 34 – Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye 

veya üç...