09 / 05 / 2024

apartmanda ne yapmak yasak

apartmanda ne yapmak yasak

Apartman talimatnamesi, her kat maliki, kiracı veya kullanıcı için maksimum yaşam alanının garantisi denebiliyor. Peki, apartmanda neler yapılamıyor? Apartmanda hangi tür işyerleri açılamaz ? Apartmanda yasak olan şeyler neler !

2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İnşaat maliyetlerinde flaş rakamlar!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi, 2023 Aralık'ta bir önceki ay ile kıyaslandığında yüzde 1,94 oranında, 2022'nin aynı ayına göre de yüzde 67,31 oranında arttı. Peki 2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İşte o paylaşım ve gelen

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Eğer E-devlette yoksa hemen bunu yapın!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Mart ayı itibarıyla resmen başlıyor. Peki 2024 yılı emlak vergisi ödeme ekranı E-devlet'te yoksa ne yapmak gerekiyor? 

Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası yapılacak iddiası!

Türk-İş'in genel merkez binasını Atatürk Orman Çiftliği'ne yapmak istediği ortaya çıktı. Peki Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası mı yapılacak? Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili son dakika gelişmesi...

Ev sahibinin depozitoyu iade etmesi için ne yapmak gerekir? İşte merak edilenler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar bitmek bilmiyor. Bu anlaşmazlıklardan biri de depozito olabiliyor. Kiracı taşınırken ev sahibi depozitoyu iade etmezse ne yapmak gerekiyor? İşte detaylar...

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

Doğalgaz faturasını azaltmak mümkün! Doğalgaz faturası düşürmek için ne yapılıyor?

Son günlerde havaların soğuması ile vatandaşları doğalgaz faturasını nasıl ödeyecekleri telaşı aldı. Buna göre, kombisini açan, doğalgazı yakmaya başlayanlar hemen faturayı düşürmek ne yapmak gerektiğini düşünüyor. İşte haberin ayrıntıları..

Mirasta kimsenin bilmediği o detay: intikal edilen miras kime geçer?

Miras konuları hukuki boyutları olan karmaşık süreçleri içerir. Reddedilen mirasın da kime geçtiğini bilmek bazı durumlarda faydalıdır. Peki reddedilen miras kime geçer ve bu süreçte ne yapmak gerekir? İşte reddedilen miras hakkında bilinmesi gereken o önemli detaya dikkat…

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

GSS prim borçları silmek için ne yapmak gerekiyor? İşte detaylar

Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik olarak sosyal yardım kampanyaları düzenlemeye devam ediyor. Her geçen gün yeni bir sosyal yardım haberi geliyor. Eğer başvuru sahipleri gereken şartları yerine getirirse boşları silinecek ya da yapılandırmaya gidilecek.

2023 Kira yardımı! Kira yardımı almak için ne yapmak lazım?

Kira yardımı almak isteyen vatandaşlar, bu konudaki araştırmalarını sıklaştırdı. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Yıllardır ödenen kart aidatları geri alınacak mı? İade aidat ödemeleri için ne yapmak gerekir?

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısının aidatları geri ödenecek. Binlerce lira ödenmiş olan kart aidatları konusunda yapılan açıklama ile tüm kartı olan vatandaşlara müjde verildi. 

Akbank kartı olanlar kazanmaya doymadı! 500 TL'lik indirim yapılacak: Sayılı günler kaldı!

Bankalar müşterilerine kampanya yapmaya devam ediyor. Peki Akbank kampanyasından nasıl faydalanılır? Akbank 500 TL kampanyasından yararlanmak için ne yapmak gerekiyor? Tüm detaylar haberimizde.

Emekli maaş promosyonu nasıl alınıyor? 2023 yılı maaş promosyonları ne kadar oldu?

Emekliler için ihtiyaçları giderecek toplu para anlamına gelen emekli maaş promosyonları bir çok bankadan alınabiliyor. Peki emekli maaş promosyonu almak için ne yapmak gerekir? 2023 yılı güncel emekli maaş promosyonu rakamları ne kadar oldu?

apartmanda ne yapmak yasak Haberi

apartmanda ne yapmak yasak

Apartmanda yasak olan şeyler!

Apartman talimatnamesi, her kat maliki, kiracı veya kullanıcı için maksimum yaşam alanının garantisi denebiliyor.Tüm bunları; apartmana ve komşuluk haklarına yakışır bir şekilde; kat maliklerinin veya kiracıların yanlış hareketlerini veya ihmallerini önlemek amacıyla, sosyal uyum çerçevesinde yapması gerekiyor. Ayrıca apartmanda bağımsız birimlere hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamaz. Bu sayede apartman içerisinde huzur ve sukünet sağlanmış oluyor. 


Apartmanda yapılmaması gerekenler..


-Bağımsız bölümlerini kumarhane, randevuevi veya bunların benzeri yer olarak ahlaka ve adaba aykırı bir şekilde kullanamazlar.


-Radyo, teyp, pikap,televizyon, müzik seti gibi müzik aletlerini diğer kat maliklerini tedirgin edecek derecede açamazlar, yüksek ses tonuyla ve ara vermeden çalamazlar.


-Bağımsız bölümlerinin pencere veya balkonlarından kilim, halı ve benzeri şeyleri silkeleyemezler; çöp ve su dökemezler.


-Bağımsız bölümleriyle eklentilerinde patlayıcı, yanıcı, tehlikeli...