30 / 04 / 2024

apartmanda otopark kullanımı

apartmanda otopark kullanımı

Kat mülkiyeti kurulan apartman ve konut sitelerinde taşınmaza ait olan otoparkın kullanımı esnasında malikler arasında anlaşmazlık yaşanabiliyor. Peki, yasal olarak kat mülkiyeti otopark kullanımı nasıl olmalı?

Apartmanlarda otopark kullanımı neye göre belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanlarda otopark kullanımı neye göre belirlenmesi gerektiğini konusunu kaleme aldı.

Bina otoparklarında öncelikli kullanım hakkı kime ait?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yetersiz kalan otopark alanlarındaki kullanım önceliğini kaleme aldı. 

Sitelerde ortak alanların kullanımı nasıl olur?

Son senelerde otoparklı, sosyal tesisli, bahçeli, havuzlu sitelere rağbet arttı. Birçok evin bir araya geldiği bu binalarda otopark, bahçe kullanımında ve bunların bakım harcamalarının ödemelerinde anlaşmazlıklar olabiliyor. Peki ortak alanların kullanımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Binada otopark kullanım hakkı nasıl belirlenir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e 18 bağımsız bölümlü 2 dükkan aldığını belirten okuyucu, dükkanlarına ait 4 otopark olmasına rağmen kullanım izni verilmediğini söyledi. Projenin uygun hale getirilmesi için mahkemeye başvuran okuyucu başka ne yapabileceğini sordu.

Ortak kullanım alanı işgali ihtarname 2021!

Herhangi bir site ya da apartmanda yaşayanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte ortak kullanım alanı işgali ihtarname hazırlama...

Apartman ortak kullanım alanı işgali!

Bir site ya da apartmanda oturanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte apartman ortak kullanım alanı işgali...

Kat malikleri için otopark kullanımı!

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Apartmanımızda 8 daire, 6 adet araç park yeri var. 6 daire kendine yer seçmiş oraya park ediyor iki daire açıkta kalıyor. Ortak yer olarak kullanılan park yerinde nasıl bir çözüm bulabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Silivri'nin parselleri lüks sitelerin kullanımına açıldı!

Sayıştay, Silivri Belediyesi’ne ait 60 arsanın satışından sonra rapor hazırladı. Raporda, imar planlarında park, yeşil alan, yol, otopark olması gereken yerlerin n lüks sitelerde oturan vatandaşların kullanımına açıldığı belirlendi.

Apartmanda ortak kullanım alanları nelerdir?

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerleri ise ortak kullanım alanları oluyor. Peki, apartmanda ortak kullanım alanları nelerdir?

Kat mülkiyeti otopark kullanımı nasıl olmalı?

Kat mülkiyeti kurulan apartman ve konut sitelerinde taşınmaza ait olan otoparkın kullanımı esnasında malikler arasında anlaşmazlık yaşanabiliyor. Peki, yasal olarak kat mülkiyeti otopark kullanımı nasıl olmalı?

Apartmanda merdiven altı kullanımı nasıl olur?

Apartmanda kimi malikler merdiven altını kişiselleştirebiliyor, kendi eşyalarını koyabiliyor. Peki, bu durum yasal mıdır? Kanunen apartmanda merdiven altı kullanımı nasıl olur? İşte yanıtı..

Emirgan Sahil Yolu halkın kullanımına açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Emirgan sahil yolunun denize doğru genişletilmesi projesinde sona gelinirken, Bisiklet ve yürüyüş yolu, balık tutma platformları ve 116 araçlık otopark cebi halkın kullanımına açıldı.

Apartman otoparkının kullanımı nasıl olmalı?

Apartman otoparkı, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince ortak alanlar arasında yer alıyor. Peki, apartman otoparkının kullanımı nasıl olmalı? 10 dairelik apartmanda 7 araçlık yer varsa ne olacak?

apartmanda otopark kullanımı Haberi

apartmanda otopark kullanımı

Kat mülkiyeti otopark kullanımı nasıl olmalı?

Kat mülkiyeti kurulan apartman ve konut sitelerinde taşınmaza ait olan otoparkın kullanımı esnasında malikler arasında anlaşmazlık yaşanabiliyor.


Kat mülkiyeti otopark kullanımı ile ilgili esaslar, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kat mülkiyeti otopark kullanımı nasıl olmalı?


Madde 67-

Toplu yapı kapsamında olup, bütünüyle bu kapsamdaki bağımsız bölümlerin ortak kullanma ve faydalanmasına tahsis edilmiş bulunan parsellerin malik hanesine, tahsis edildikleri toplu yapı kapsamındaki diğer parsellerin ada, parsel, blok ve bağımsız bölüm numaraları gösterilmek suretiyle tapu siciline kaydedilir ve bu suretle tahsis edildikleri parsellerde bulunan bağımsız bölümlerin ortak yeri olur.


Toplu yapı kapsamında bulunan birden çok yapının ortak sosyal ve alt yapı tesisleri bulundukları parsel veya yapıya bakılmaksızın, tahsis edildikleri bağımsız bölümlerin ortak yeri sayılır.


Ortak yerlerin kullanımı, kat maliklerinin arsa...