17 / 05 / 2024

Apollon Tapınağı ve Çevresi Planlama Sorunları Çalıştayı

Apollon Tapınağı ve Çevresi Planlama Sorunları Çalıştayı

Didim Belediyesi tarafından 17-18 Eylül 2015 tarihlerinde başlayan "Apollon Tapınağı ve Çevresi Planlama Sorunları Çalıştayı" Didim Ticaret Odası Salonu'nda yapıldı.

Apollon Tapınağı ve Çevresi Planlama Sorunları Çalıştayı düzenlenecek!

Didim Belediyesi tarafından 17-18 Eylül 2015 tarihlerinde Didim Ticaret Odası Salonu’nda “Apollon Tapınağı ve Çevresi Planlama Sorunları Çalıştayı” düzenlenecek.

Emekli maaşlarına ve bayram ikramiyesine zam gelecek mi? Son dakika kulis iddiaları! 

Enflasyon alım gücünü azaltırken, emekli maaşlarına ve bayram ikramiyesine zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. İşte kulislerde konuşulanlar..

Meteoroloji uyardı! Fırtına ve kar geri geliyor...

Yurt genelinde hafta sonu yine fırtına, şiddetli yağmur ve kar yağışı meydana geleceği açıklandı. Geçtiğimiz hafta sonu birden azalan sıcaklıklar ile İstanbul'a uzun bir zamandan sonra kar yağmasına neden olmuştu. İstanbul Valiliği hafta sonu kar yağışının olacağını bildirdi. İşte ayrıntılar...

Sel, fırtına ve yağıştan etkilenen KOBİ'lere müjde! 1 milyon TL'lik faizsiz kredi verilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, fırtına, aşırı yağış ve selden etkilenen yerlerdeki KOBİ'lere 1 milyon TL'ye kadar faizsiz kredi imkanı sunulacağını duyurdu. İşte o kredinin tüm detayları....

Yüzde 25 zam Meclis'ten geçti! TBMM, memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam kanununu kabul etti!

TBMM Genel Kurulu, en düşük memur maaşlarının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını ve emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasını içeren kanun teklifinin birinci bölümünü kabul etti. Teklif, aynı zamanda bazı vergilerde artış öngörüyor.

Fay hattına ve dere yataklarına artık bina yapılmayacak!

Kentsel dönüşüm uzmanı mimar Dr. Nihat Şen, ülkemizin fay hattı üzerinde olması nedeniyle olası deprem riskleri nedeniyle fay hattına ve dere yataklarına bina yapılmaması kararını desteklediğini ve olumlu bulduğunu açıkladı.

Turner'den şantiyelerde tedarik sıkıntısına ve maliyet artışına çözüm geldi!

Turner'in Türkiye Direktörü Mehmet Sami Kılıç, hızlı artan maliyetler ve malzeme tedarik sıkıntısına çözüm buldu! Kılıç, “Dönem daha planlı inşaat yapmak, tedarik sürecini iyi planlayarak israfı önleyen Yalın İnşaat yöntemlerini kullanmak" dedi.

Ev kiralarına ve yurt fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Kovid-19 salgını öncesinde 900 Türk Lirası olan konutların fiyatı 3 bin Türk Lirası'na kadar yükseldi. Öğrencilerin tamamı salgın sürecinde evleri ve yurtları boşaltırken şimdi döndüklerinde ne ucuza konut ne de boş yurt bulamıyor.

Libya'dan iş insanlarına ve şirketlere yeni dönem daveti!

Yeni hükümetin kurulmasıyla, Libya yeniden istikrarlı zamanlarına dönüyor. Libya Food Expo 2019'un organizatörleri Al-Dawlia ve ICF Fuarcılık, iş insanlarını ve şirketleri Libya'nın yeni dönemine davet ediyor.

Hindistan’da tartışmalı tapınağın inşa çalışmaları başladı!

Hindistan’da tarihi Babri Camisinin (Babri Masjid) yerine yapılması planlanan tartışmalı Hindu tapınağının inşa faaliyetlerinin başladığı bildirildi.

Pakistan, Hindistan'da tarihi Babri Camisi'nin yerine Hindu tapınağı inşa edilmesini kınadı!

Pakistan, Hindistan'da 16. yüzyıldan kalma tarihi Babri Camisi'nin yıkıntıları üzerinde Hindu tapınağı yapılmasını kınadı.

Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek Hindu tapınağının temeli atılıyor!

Hindistan'daki tarihi Babri Camisi'nin yerine yapılması planlanan Hindu tapınağının temeli atılıyor...

Apollon Smintheus Tapınağı'nın restorasyonu TBMM gündeminde!

Çanakkale ilinde bulunan Apollon Smintheus Tapınağının restorasyonu ve restorasyonun Helenistik özellikleri korunarak yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı Kullanma İzin Belgesi ve Yapı Ruhsatı Standardına İlişkin Tebliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ!

Yapı Kullanma İzin Belgesi Standardına ve Yapı Ruhsatı Standardına İlişkin Tebliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Apollon Tapınağı ve Çevresi Planlama Sorunları Çalıştayı Haberi

Apollon Tapınağı ve Çevresi Planlama Sorunları Çalıştayı

Bugün Didim Belediyesi tarafından 17-18 Eylül 2015 tarihlerinde başlayan "Apollon Tapınağı ve Çevresi Planlama Sorunları Çalıştayı" Didim Ticaret Odası Salonu'nda yapıldı. 

Didim Belediyesi tarafından 17-18 Eylül 2015 tarihlerinde başlayan "Apollon Tapınağı ve Çevresi Planlama Sorunları Çalıştayı" Didim Ticaret Odası Salonu'nda yapıldı. 

Çalıştay öncesi ilçe dışından gelen katılımcılar Apollon tapınağı ve çevresini gezdiler. 

Ortak görüş olarak buranın korunurken yaşamında sürmesi için bir şeyler yapılması idi. 

Daha sonra öğlenden sonraki çalıştayın başlangıcında Ticaret Odasında devam edildi. Burada konuşan Belediye Başkanı Deniz Atabay 1985 yılında başlanan ve çeşitli kereler duran ya da yürütülmesi konusunda çok istekli davranılmamış olduğunu ancak buranın öneminin yeni yönetimce kullanılırken korunması anlamında nelerin yapılabileceğinin tartışılması ve akademiköngörülerin alınması olduğunu söyledi. 

Katılımcılara teşekkür eden Atabay Demiz kum ve güneşin ülkemizin pek çok yerinde var...