01 / 05 / 2024

arabistanda çalışan türk inşaat işçileri

arabistanda çalışan türk inşaat işçileri

Seydikemer'den Suudi Arabistan'a çalışmaya giden 3 Türk inşaat işçisi, tadilat yaptıkları üniversite inşaatında arkadaşları İlyas Dargın'ın ölümüyle başlayan soruşturma kapsamında, 7 aydır Türkiye'ye dönmelerinin engellendiğini öne sürdü.

1 milyon Türk Lirası'nın faiz getirisi ne kadar? Banka banka oranlar ve getirileri...

Merkez Bankası'nın son faiz artırımı ile yüzde 52'yi aşan Türk Lirası mevduat faizleri, yeni sene ile birlikte azaldı. Buna göre, faiz oranları yüzde 40’ın altına kadar inerken bankaların yeni oran ve getirileri de açıklanıyor. İşte haberin detayları...

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

Çalışan emeklilere müjde! Çalışan emekliye 5 bin Türk Lirası ikramiyenin hesaplara yatırma tarihi belli oldu...

Çalışan emekliye 5000 Türk Lirası düzenlemesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçtiği kaydedildi. Bu kapsamda bu hafta çalışan emeklilere ikramiye düzenlemesi 86 maddelik torba yasa teklifi içerisinde yer alarak Meclis'te görüşmesi yapılacak.  İşte haberin detayları...

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, Türk müteahhitlerin Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle bilindiklerini belirtti ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Muhittin Bilget kimdir? Hangi ülkenin Türk Büyükelçiliği’nde çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Muhittin Bilget hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi ülkenin Türk büyükelçiliğinde, ne iş yaptı? Şu an hangi pozisyonda çalışmalar yürütüyor? İşte Muhittin Bilget ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Türk Hava Yolları’na hizmet veren taşeron şirket çalışanlarına kadro müjdesi!

Türk Hava Yolları’na iş yapan şirketlerde çalışan personele kadro müjdesi geldi. THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr Ahmet Bolat, taşeron şirketlerde çalışan personelin kadroya alınacağı duyurdu.

Uluslararası alanda pek çok sektöre üretim yapan Alman sanayi devini Türk şirketi satın aldı

Yedi farklı ülkede üretim tesisleri bulunan ve 4 bin çalışanı olan Alman sanayi devi, Türk firması ve gizemli ortağı tarafından satın alındı.

Tespo’da 700 Türk Lirası alışveriş yapana 645 bin TL’lik Suzuki Vitara kazanma fırsatı

30 Eylül 2022 tarihine kadar Tespo mağazalarından tek seferde 700 Türk Lirası ve üzeri alışverişlerinizde 1 adet Suzuki Vitara 1.4 GL+ Elegance 4×2 2022 model otomobil, 50 adet Iphone SE 64 GB telefon, 50 adet de Apple Airpods kazanma fırsatı sizi bekliyor.

Türk Hava Yolları çalışanlarına müjde! İkramiyeler ay sonu hesapta

Türk Hava Yolları (THY) iştirak şirketlerinde ve diğer görevlerde çalışan personellerin ikramiyelerinin ay sonunda hesaplara yatacağını açıkladı. THY çalışanlarını sevindiren bu gelişme Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün'den geldi.

6 bankada resmen deprem yaşanıyor! ING, Garanti, TEB, Yapı Kredi, Kuveyt Türk, QNB, peş peşe duyurdu! Duyanlar inanamadı

6 bankada resmen deprem yaşanıyor... ING, Garanti, TEB, Yapı Kredi, Kuveyt Türk, QNB, peş peşe duyurdu! Duyanlar inanamadı... İşte detaylar...

Ukrayna Türk bankaları için neden yaptırım istedi? İşte Ukrayna’nın yaptırım listesi

Rusya’nın işgal girişiminin ardından Türkiye tarafsızlığını korumaya çalışırken Rusya ile işbirliğini de sürdürmeye devam etti. Ukrayna ise Rusya ile çalışan Türk bankaları ve iş insanları için yaptırım talebinde bulundu.

Türk Telekom'dan çığır açan yenilik eSIM! işte eSIM uyumlu akıllı telefonlar listesi

eSIM ile atağa kalkan Türk Telekom, mobil dünyada çığır açan bu yeniliğini onu destekleyen ve son çıkan tüm akıllı cep telefonlarında kullanıma sunuyor.  Yüzde yüz yerli teknolojiyle üretilen eSIM hizmetinden numaralarınızı değiştirmeden ve ek ücret ödemeden yararlanabilirsiniz.

arabistanda çalışan türk inşaat işçileri Haberi

arabistanda çalışan türk inşaat işçileri

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'nden Suudi Arabistan'a çalışmaya giden 3 Türk inşaat işçisi, tadilat yaptıkları üniversite inşaatında arkadaşları İlyas Dargın'ın ölümüyle başlayan soruşturma kapsamında, 7 aydır Türkiye'ye dönmelerinin engellendiğini öne sürdü. Görüntülü cep telefonu görüşmesiyle Türk yetkililere seslenen işçiler, evlerine geri dönmek istediklerini söylerken, gözyaşı döktü.

Seydikemer'in Çaykenarı Mahallesi'nde yaşayan inşaat işçileri 42 yaşındaki Ramazan Koç, 44 yaşındaki Ramazan Salan, 56 yaşında Ramazan Başkara ve 43 yaşındaki İlyas Dargın, geçen yıl 5 Şubat'ta, Türk inşaat firması aracılığıyla Suudi Arabistan'ın ikinci büyük şehri Cidde'ye çalışmak için gitti. İşçiler, Cidde'ye 80 kilometre mesafedeki Thuwai bölgesinde, Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin tadilatında çalışmaya başladı. İşçilerden evli ve 2 çocuk babası İlyas Dargın, geçen yıl 28 Mayıs'ta internet bağlantısı yapmak için girdiği konteynerin altında can...