22 / 05 / 2024

Arap Bakanlar Konut ve Kentsel Gelişim Forumu

Arap Bakanlar Konut ve Kentsel Gelişim Forumu

Başkent Rabat'ta Arap Birliği'ne üye ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilen "Arap Bakanlar Konut ve Kentsel Gelişim Forumu" başladı.

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

1947'de konut kira fiyatlarında yeni yasa! İkametgah ve mesken olarak kullanılan konutlara farklı zam yapılmış!

1947 yılında konut kiralarına dair kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda son şeklini alarak, Meclise verilmiş ve yapılan teklifle karma komisyona havalesi kararlaştırılmış.

Yalova'da Arap vatandaşlar aldıkları evleri boş tutuyor! 

Yabancıya konut satışı son günlerde yine sık sık gündeme geliyor. CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova'da Arap vatandaşların aldıkları evleri satmadıklarına, kiraya vermediklerine, boş tuttuklarına dikkat çekti. 

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!

Rusların Avrupa'da emlak alma iştahı tekrar kabardı. RBC gazetesi, Macaristan ve Güney Kıbrıs'tan konut alma isteğinin Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) geride bıraktığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Yeni sosyal konut projeleri geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili bakanlar ve bürokratların katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Orta Vadeli Program'ı (2024-2026) duyurdu. Erdoğan, yaptığı açıklamada yeni sosyal konut projelerinin geleceğini açıkladı.

İstanbul’da tam 400 bin ‘hayalet konut’ var! Ev sahipleri evleri boş tutup kira zamlarını bekliyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırından memnun olmayan ve piyasanın yükselmesini bekleyen konut sahipleri konutlarını boş tutmaya başladı. Çin ve bazı Arap ülke vatandaşlarının da hem tatil bir hem kâr satışı için evlerini kiralamadığı, boş tutulan 'hayalet evlerin' yeni zammı tetiklediği belirtildi.

İnternette sahibinden konut ilanı bakanlar dikkat! Konut fiyatlarında düşüş ne olacak belli oldu

Konut fiyatlarındaki aşırı artıışların akabinde hükümetin açıkladığı "3'lü konut finansman paket" modelleri piyasaya nasıl yansıdı. Hükümet gelişmeleri yakından izliyor. Konut sektörünün temsilcileri Bakan Nebati ile durum değerlendirmesi yaptı.

Arap yatırımcıların Sakarya'ya ilgisi yaz döneminde artıyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal konut satışları ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. Akbal, “Yaz dönemi ile Sakarya’da Arap potansiyeli öne çıkıyor” dedi.

Türkiye'den konut alan yabancılar hangi kriterlere dikkat ediyor?

Konut alırken Iraklı ‘fiyata’, Arap ‘görünümü’ İngiliz ‘konuma’ dikkat ediyor. 10 yatırımcıdan 7’si yeni yatırıma sıcak bakıyor. Peki en çok hangi ülke vatandaşları Türkiye'de gayrimenkul yatırımını tercih ediyor? İşte GİGDER'in yabancıya gayrimenkul satışına ilişkin araştırma verileri...

Konut alana vatandaşlıkta yeni trendler!

Arap ülkelerinin televizyonlarında, Türkiye ile ilgili ilginç reklamlar yayımlanıyor. Reklam filmlerinde markalı konut projeleri gösteriliyor, bu görüntülerin üstüne evler 250 bin USD, Türk vatandaşlığı bedava yazısı düşüyor.

Türkiye’deki konut projeleri Arap dünyasında tanıtılacak!

TÜRAP ve TurabExpo, tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek “Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı”nda bin 500 Arap yatırımcı Türkiye’deki gayrimenkul firmalarıyla buluşacak.

Kıbrıs Sosyal Konut Projesi için arazi tahsis edildi!

Kıbrıs Bakanlar Kurulu toplantısında Sosyal Konut Projesi’ni hayata geçirmek için gerekli olan arazinin Sosyal Konut Birimi yönetimine verildiği açıklandı.

Mustafa Cengiz'den Emlak Konut açıklaması!

Emlak Konut ile yaşanan probleme açıklık getiren Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, "Emlak Konut'la sorunun çözümü için bir noktaya geldik. O sorunu da bugün yarın halledeceğiz. Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Arap Bakanlar Konut ve Kentsel Gelişim Forumu Haberi

Arap Bakanlar Konut ve Kentsel Gelişim Forumu

Başkent Rabat'ta Arap Birliği'ne üye ülkelerin katılımıyla düzenlenen Arap Bakanlar Konut ve Kentsel Gelişim Forumu başladı. Forumun açılışında Fas Kralı 6. Muhammed'in mesajı, Kraliyet Danışmanı Abdullatif el-Mennuni tarafından aktarıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Arap Birliği'nin Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Hasan Ali de açılış konuşmasında kentsel gelişimin önemini açıkladı. 

Kral 6. Muhammed mesajında ise, "Arap ülkeleri olarak Arap kentlerinin gelişimi için 'Ortak Arap Vizyonu' oluşturulmalıyız. Bu ortak vizyonun sağlanması için etkili iş birliği ve dayanışma mekanizmaları geliştirilmeli. Yerel kimliklerin korunduğu özgün şehirlerin kurulması için yeniden yapılanmanın temellerini atmalıyız." ifadeleri kullanıldu. 

İki gün sürecek forumda Arap ülkelerinin "2030 Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Stratejisi"ni etkinleştirmek için karşılaştığı zorluklar ve bunların aşılmasını için neler yapılabilir gibi konular konuşulacak.