01 / 05 / 2024

arap petrol yatırımı

arap petrol yatırımı

Uluslararası Para Fonu'na (IMF) göre, Körfez ülkeleri gelecek beş yılda petrol, gaz, altyapı ve gayrimenkulde 800 milyar dolarlık yatırım yapacak.

Tmm Tüm Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Tmm Tüm Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 10 milyon 575 bin TL sermaye bedeli ile Öztatlı Otomotiv Petrol Ürünleri tarafından kuruldu.

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

Türk firmadan Kanada'ya dev yatırım!

Ünlü iş insanı Murat Türel, petrol ve enerji sektörü alanında Kanada'ya dev bir yatırım yapacak.

14. Gayrimenkul Fuarı Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28-29 Mayıs'ta! Eviniz bu fuarda!

Yatırımcıların merakla beklediği Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28 Mayıs-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Hilton İstanbul Bosphorus'ta gerçekleştirilecek. 

Vera Petrol Ve Enerji Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Vera Petrol Ve Enerji Yatırım Anonim Şirketi Bağcılar'da Yusuf Uçar ve Akif İshakoğlu ortaklığında kuruldu.

Pünhan Grup Yatırım İnşaat Altın Petrol Tekstil Turizm Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pünhan Grup Yatırım İnşaat Altın Petrol Tekstil Turizm Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün 1 milyon TL sermaye bedeli ile Punhana Aliyeva tarafından kuruldu.

SOCAR'dan 2 milyar dolarlık tesis yatırımı!

Türkiye’de 15 milyar dolara yakın yatırım yapan Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR, 2022 yılına kadar yeni bir tesis kurmayı planlıyor. BP ile ortak hayata geçmesi planlanan tesis için 2 milyar dolar harcanacak.

Araplar Bandırma'da gayrimenkul yatırımı yapmak istiyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu: "Arap iş adamları gayrimenkul ve sağlık turizmi alanında yatırım yapmak istiyorlar. Moritanyalı bir iş adamı da maden konusunda yatırım yapmak istiyor" dedi. 

Al Fateh Arap Yatırım Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Fateh Arap Yatırım Dış Ticaret Limited Şirketi Atef Alem, Mahmud Khralla, Shahır Housh, Manhal Ghanem ve Naım Abu Rıash ortaklığında 350 bin 200 TL sermaye ile 14 Eylül 2017 tarihinde kuruldu.

Türkiye'ye yeni Katar yatırımı yolda!

İnşaat, ulaşım, gemi ve petrol sektörlerinde faaliyet gösteren 2,5 milyar dolar cirolu Katar merkezli Al-Hodaifi Rocks, Türkiye'de yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Vaadi Yatırım İnşaat Petrol Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vaadi Yatırım İnşaat Petrol Sanayi Ticaret Limited Şirketi Anvi Serdar Kaya tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Araplar Türkiye'ye 100 milyar dolar yeni yatırım yapacak!

Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük şirketleri Türkiye'yi yüzlerce milyar dolarlık yatırım için kolları sıvadı.

Sabuhi Attar: Araplar İzmir’e büyük yatırım yapmıyor!

Türk Arap İş Adamları Derneği İzmir Şubesi Başkanı Sabuhi Attar, Arapların İzmir'i tanımadığını, bu yüzden Arapların hem turizm konusunda hem de yatırım konusunda İzmir'e pek uğramadığını belirtiyor

arap petrol yatırımı Haberi

arap petrol yatırımı


IMF'nin hazırladığı 'Bölgesel Ekonomik Görünüm: Ortadoğu ve Orta Asya' isimli raporda, petrol üreten Arap ülkelerinin harcamalarını hızlandırdığı belirtiliyor. Raporda petrol fiyatlarının artmasıyla büyük cari fazlalar veren Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin gelecek beş yıl içinde yatırıma 800 milyar dolar harcayacağı ifade ediliyor. Yatırımlar büyük petrol ve gaz projelerini içerecek, bunlar ulusal petrol şirketleri tarafından fonlanacak. Altyapı yatırımları kamu-özel sektör ortaklıkları tarafından finanse edilirken gayrimenkulde öncelikle özel sektörün yatırımı söz konusu olacak. IMF raporunda bölgede genel görünümün iyi olmasına karşın küresel ekonomiden kaynaklanan zarar risklerinin arttığı' dile getiriliyor. IMF raporunda, "Kredi sıkıştırması sürerse, gelişmiş ülkelerdeki büyüme aniden yavaşlayabilir, bu dünyanın diğer bölümlerine yayılabilir. Petrol ve gıda fiyatlarında daha ileri sıçramalar enflasyonist baskıya katkıda bulunur...