26 / 07 / 2024

arap yatırımcılarının konut fiyatlarına etkisi

arap yatırımcılarının konut fiyatlarına etkisi

Arap yatırımcıların, en çok konut almayı tercih ettiği Trabzon'un doğu bölgesindeki yerleşim yerlerinde konut fiyatları yüksek rakamlarda seyrediyor..

Kıbrıs; cazip konut fiyatları ve yüksek kira getirisiyle yatırımcıların radarında!

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin “yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke” olarak nitelendirdiği Kıbrıs, “Pound”la yüksek kira geliri ve cazip konut fiyatlarıyla, Türk ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların radarına girdi. 

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıların gözünü yurt dışına çevirdi!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, Türkiye’de her geçen gün artan konut fiyatlarından dolayı yatırımcıların gözünü yurtdışındaki alternatiflere çevirdiğini söyledi.

Konut satışındaki artış bu tarihten itibaren başlıyor! Yatırımcıların gözdesi yine konut olacak!

Son zamanlarda düşüşe geçen konut satışları için Gayrimenkul yatırım uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı tarih vererek, yatırımcıların gözde yatırım aracının yine konut olacağını açıkladı.

Yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyeti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyetini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Yatırımcıların gözü yurt dışına çevrildi! Konut sektörü daralıyor mu?

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe daralma yaşandığını belirten Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yatırımcıların gözünün yurt dışına çevrildiğini açıkladı.

Konut yatırımcılarının gözü İstanbul'da!

Markalı konut sektörünün deneyimli oyuncuları arasında yer alan Fuzul Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Akbal, lüks emlak yatırımcılarının, yatırımlarını prim sağlayan, güvenli olan ve gelişen büyük merkezlere yönlendirdiğini dile getirdi.

''Gümüşte daha yükseliş başlamadı'' diyen İslam Memiş asıl rakamı açıkladı! Yatırımcıların ayakları yerden kesilecek

Günüş fiyatları, bu seneye damga vurdu. Rekor yükselişler gösteren gümüş fiyatları yatırımcılarını heyecanladırmaya başladı. Asıl yükselişin bu olmadığını söyleyen İslam Memiş, gümüşün geleceği asıl rakamı açıkladı. Bu rakamı gören yatırımcıların ayakları yerden kesilecek. 

Gümüş yatırımcılarını zengin mi edecek? Son dakika rakamlarını duyan inanamıyor! İşte gümüş fiyatları 13 Kasım 2022!

Gümüş yatırımcılarını zengin mi edecek? Son dakika rakamlarını duyan inanamıyor! Peki gümüş bugün ne kadar? Gümüş fiyatları ne kadar olur? İşte son dakika gümüş fiyatları 13 Kasım 2022...

Türkiye'deki fon yatırımları büyüklüğü rekor kırdı! 514,8 milyar TL'nin yüzde 98,5'i yerli yatırımcıların!

Türkiye'deki fon yatırım büyüklüğü rekor kırdı. 514,8 milyar Türk Lirası ile rekora koşan fon büyüklüğünün yüzde 98,5'ini yerli yatırımcıların portföyü meydana getirdi. İşte ayrıntılar...

Uçuşa geçen altın fiyatları çakıldı! Kimse beklemiyordu! Yatırımcıların aklı çıkacak! 11 Ekim 2022 altın fiyatları

Spot altın geçtiğimiz hafta 1739 dolara yükselirken gram altın 1035 TL seviyesini geçti. Uçuşa geçen altın fiyatları çakıldı. Kimse düşüş beklemiyordu. Yatırımcıların aklı çıktı. 11 Ekim 2022 altın fiyatları...

Altın 2024 yılında bu kadar olacak! Altın yatırımcılarının hepsi hemen bu habere bakmalı

Altın fiyatlarıyla ilgili meraklar giderek artmaya devam ediyor. Son olarak altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren bir 2024 detayı ortaya çıktı. İşte bu detayla ilgili tüm gelişmeler...

Kıbrıs uluslararası yatırımcıların radarına girdi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki emlak değerlerinin, konum avantajı ve konut stokundaki arz limiti sebebiyle her geçen gün arttığını söyleyen Kibristanevalcom Kurucusu Eyüp Derdiyok, Kıbrıs'ın uluslararası yatırımcıların radarına girdiğini dile getirdi.

Son dakika...Altın için dehşete düşüren rakam şimdi açıklandı! Yatırımcıların gözleri yerinden fırladı

Altın fiyatları yatırımcıların ilgi odağında olmaya devam ederken dünyaca ünlü analistlerden son dakika altın tahmini geldi. 

arap yatırımcılarının konut fiyatlarına etkisi Haberi

arap yatırımcılarının konut fiyatlarına etkisi

Son yıllarda Arap yatırımcıların Trabzon’a ilgisi konut fiyatlarını artırdı. Arap yatırımcılar en çok Trabzon'un doğu bölgesindeki yerleşim yerlerinden konut almayı tercih ediyor. Kaşüstü, Şana ve Yalıncak gibi bölgelerinin konut fiyatları Trabzon'un diğer yerlerine oranla yüksek seyrediyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Arap yatırımcıların konut bakımından yüzde 80’ni şehrin doğu bölgesini tercih ettiğini belirterek konut fiyatlarının da buna paralel olarak değiştiğini belirtti. 

Trabzon’da sıfır bir evin fiyatı en az 300 bin TL’den başladığını söyleyen Taflan, konut almak için en uygun zamanın kış mevsimi olduğunu belirterek yabancı yatırımcıların piyasayı etkilediğini söyledi.

Arap yatırımcıların piyasayı hareketlendirdiklerini kaydeden Taflan, “Kış ayları bazı sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de durgun geçer Nisan'dan...