01 / 07 / 2024

araplar bursayı terk etti

araplar bursayı terk etti

Geçen sene 600 bin dolayında Arap turist ağırlayan Bursa, Ramazan ve sonrasına yönelik rezervasyonlarda turistlerin rotayı Karadeniz'e çevirmesinin şaşkınlığını yaşıyor.

Kerküklü Araplar, Kürtlerin el koyduğunu iddia ettiği arazilerini geri istiyor!

Irak'ın Kerkük şehrindeki Araplar, 2003 yılından sonra Kürtlerin arazilerine el koyduğunu iddia ederek, topraklarının kendilerine iade edilmesini istiyor.

Aydın'daki Efes Kongre Merkezi çürümeye terk edildi!

Avrupa'nın 3., Türkiye ve Doğu Akdeniz'in en büyüğü olan Aydın'daki Efes Kongre Merkezi adeta çürümeye terk edildi. 

Lüleburgaz'da tarihi PTT binası kaderine terk edildi!

Lüleburgaz'da yıllar boyunca PTT binası olarak kullanılan tarihi bina kaderine terk edildi. Mahalle sakinleri, tarihi PTT binasının restore edilmesini istiyor.

Avrupalı'nın Türkiye'de sattığı evi Araplar aldı!

2017 yılında yabancıya satılan gayrimenkul toplamı 4.6 milyar dolar iken vatandaşlık hakkı verilmesine karşı 2019 yılında 4.8 milyar dolar olarak açıklandı. Bu durumda yabancının Avrupalı Türkiye'de konut satarken, Araplar ülkemizde ev almaya devam etti.

Tarihi Beşaret Kaya Kilisesi yıkılmaya terk edildi!

Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki Beşaret Kaya Kilisesi, definecilerin talanına uğradı. Yıkılmaya terk edilen tarihi kilisenin restore edilmesi isteniyor.

Adana'da yıkılma tehlikesi bulunan evlerini terk eden çift yardım bekliyor!

Adana'da, duvarlarında çatlaklar oluşan ve yan yatan yıkılma tehlikesindeki evlerini terk eden çift, kendilerine yardım edilmesini bekliyor.

New York’u son 10 yılda 1,4 milyon kişi terk etti!

CENSUS'un, son nüfus tahminlerine göre, New York’u 2010 yılından bu yana yaklaşık 1,4 milyon kişi terk etti. New York'un nüfusunda son 10 yılda her hangi bir artış olmadı...

Arapların Ordu'da fındık bahçesi alımı 100 dönüme ulaştı!

Araplar, Karadeniz’de yatırım amaçlı deniz manzaralı evlere ek olarak fındık bahçesi ve arsa da satın alıyorlar. İnşaat sektörünün hareketlendiği Ordu'da, Araplar şu ana kadar yaklaşık 100 dönüm fındık bahçesi yatırımı yaptı...

Atatürk Olimpiyat Stadı çürümeye terk edildi!

113 milyon TL'ye mal olan Atatürk Olimpiyat Stadı, uzun süredir çürümeye terk edildi.

Afyonkarahisar'da tarihi binalar çürümeye terk edildi!

Afyonkarahisar’ı Bolvadin ilçesinde çürümeye yüz tutmuş terk edilmiş tarihi binalar vatandaşlar için büyük tehlike oluşturuyor. 

Gaziantepspor’un tesisleri çürümeye terk edildi!

Yüklü miktarda yatırım yapılan Celal Doğan Tesisleri çürümeye terk edildi. Sahalar tarlaya, tesisin içi harabeye döndü.

5 yıldızlı Munamar Beach Otel kaderine terk edildi!

Marmaris'in turistik İçmeler Mahallesi'nde bulunan, Katar Kraliyet Ailesi üyesi (Emir) Şeyh Nasser Ahmed Ali A. Al Thani'ye ait 5 yıldızlı Munamar Beach Otel kaderine terk edildi.

Katar Şeyhi'nin Marmaris'teki oteli kaderine terk edildi!

Marmaris turistik İçmeler Mahallesi'nde bulunan, Katar Kraliyet Ailesine ait 5 yıldızlı otel, istenildiği iddia edilen yıllık yaklaşık 1 milyon dolar kira bedeli nedeniyle talipli çıkmayınca kaderine terk edildi. Turizmciler bölge için otelin bir an önce turizme kazandırılmasını istiyor.

araplar bursayı terk etti Haberi

araplar bursayı terk etti

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSÂB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Bursa'nın son yıllarda Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez ülkelerinden yoğun şekilde turist ağırladığını hatırlattı. Sadece Ortadoğu ülkelerinden geçen yıl 600 binin üzerinde turist ağırladıklarını, bu yıl ise 1 milyon hedefiyle hareket ettiklerini belirten Akkuş, "Geçen yıl Bursa'mızda 600 binin üzerinde Arap turist misafir ettik. 'Bursa'mızdabunu 1 milyona çıkanrız' düşüncesiyle daha güzel çalışırken şimdi yüksek oranda Arap turizminin Karadeniz'e kaydığını görüyoruz" dedi. Akkuş, yaşanan bu sıkıntının Bursa turizm sektöründe derin yaralar açtığını da sözlerine ekledi. 


Yeni Marmara...