02 / 05 / 2024

arazi ortaklar arası bölünme

arazi ortaklar arası bölünme

Tamer Heper Posta Gazetesi'ndeki bugünki yazısında tarım arazilerinin bölünmesinden bahsetti...

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de ortağıydı... Watergarden AVM yabancı bankanın oldu! 

Ortakları arasında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de yer aldığı Ataşehir’deki Watergarden Alışveriş Merkezi'nin tek sahibi Albaraka Türk Katılım bankası oldu.

Kızılbük GYO'dan 500 bin TL'lik yeni şirket! Akyapı da ortak oldu!

Güney Marmara Gayrimenkul'ün ortakları arasında MÜSİAD Genel Başkanı ve Akyapı Genel Başkanı Mahmut Asmalı da bulunuyor. İşte detaylar...

Arazi ile arsa arasındaki fark nedir? Arazi ve arsa farkı nasıl anlaşılır?

Arsa ve arazi, taşınmaz ürünler arasında yer almaktadır. Taşınmaz ürünlerin alım satım işlemlerinde öne çıkan arsa ve arazi arasında bazı farklılıklar vardır. Bu farklılıklar, satım sürecinde bazı değişiklikleri beraberinde getirmektedir. Peki arsa ve arazi arasındaki farklılıklar nelerdir?

İzalei Şuyu davası nedir? İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?

İzale-i Şuyu, paylı veya elbirliği mülkiyetine konu taşınır veya taşınmaz malda ortaklar arasındaki paydaşlığa son vererek kişisel mülkiyete geçişi sağlayan bir dava türü olarak ifade ediliyor. Peki, İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?

Kardeşler arasında arazi paylaşımı nasıl yapılmalı?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Erol Ulusoy bugünkü köşesinde kardeşler arasında arazi paylaşımının nasıl yapılması gerektiğini kaleme aldı.

Gayrimenkul ortaklar arasında nasıl paylaştırılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babamlar 6 kardeşti. Babasından tarla miras kalmıştı. Babam kardeşleriyle anlaştı, dört kardeşin payını satın aldı. Biz diğer ortak akrabalara hissemizi satalım diyoruz almıyorlar. Bize satın diyoruz satmıyorlar. Buna çözüm ne olabilir?' sorusunu cevapladı.

Çiftçi Towers’taki gerilim adliyeye taşındı!

Kaçak yapılaşma nedeniyle mühürlenen sonrasında imar barışı ile yasal hale getirilen Çiftçi Towers’ın ortakları arasında kaçak yapı iddiası nedeniyle kavga yaşanıyor. Yüklenici Türkerler İnşaat, arsa sahibi Çiftçiler Holding'in patronuna 5 ayrı suçlama yöneltti.

Ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi 2021!

Bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet veya kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Peki ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi 2021...

Şanlıurfa'da akraba aileler arasında arazi kavgası: 2 ölü!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde akraba aileler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaşamını yitirdi.

Enis Cevahircioğlu, Workinton’un yeni CEO’su oldu!

Kurumsal ve bireysel ofis ihtiyacını karşılayan Workinton’un yeni CEO’su Enis Cevahircioğlu oldu. Cevahircioğlu, Türkiye ile tanıştıran Workinton’un kurucu ortakları arasında yer alıyor.

Robert de Niro’nun ortağı olduğu Nobu Restoran İstanbul’da şube açıyor!

Ünlü oyuncu Robert de Niro’nun da ortakları arasında yer aldığı Nobu Restoran, İstanbul’da şube açıyor.

Kocaeli'de kardeşler arasında arazi kavgası: 1 ölü!

Kocaeli Başiskele'de kardeşler arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan kavgada bir kişi öldü.

İzmir’de arsa sahibi ve ev sahipleri arasında yıkım savaşı!

İzmir’de 1987 yılında yapılan Özmavikent Konut Yapı Kooperatifi ile arazi sahibi arasında yer alan anlaşmazlık 33 yıl boyunca hukuk savaşına döndü. Arsa sahibi, binalar için yıkım kararı verdirdi.

arazi ortaklar arası bölünme Haberi

arazi ortaklar arası bölünme

Ortak sayısı az mı? 

Oldukça büyük bir arazide beşte bir hisseye sahibim. Paraya ihtiyacım var ama ortaklar burayı satmaya yanaşmıyor. Tarım arazisi olduğu için de bölünemiyormuş. Peki bölünemiyorsa ben hissemi de satamaz mıyım? • L.Ö. 


Zaman zaman ortaklığın giderilmesi davaları nedeni ile konuyu açıklarken dikkat ederseniz şunu da söylüyorum: Ortaklığın paylaşma sureti ile giderilebilmesi için gayrimenkulün hukuken ve fiilen bölünebiliyor olması şarttır. 

Araziniz büyük olabilir, bu fiili olarak bölünme imkanı tanır ama hukuki yönden bölünemeyebilir. 

Bu doğrudur. Ancak bölünemeyişi ve bazı hallerde de yeni hisseler teşkil edilemeyişi, mevcut hissenin satışma engel değildir. Beşte bir hisseye sahip sizin gibi biri hissesini satabilir. Bu bir bölünme anlamına gelmediği için satışa engel olmaz. Ancak yazılarımdan hatırlayacaksınız, ortak mülkiyette hisse satışı halinde diğer hissedarların bir öncelikli alım...