24 / 07 / 2024

arazi tevhid şartları

arazi tevhid şartları

Gayrimenkul sektöründe "Tevhid kelimesinin anlamı; tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halinde birleştirilmesini ifade ediyor. Peki, arsa tevhid şartları nelerdir?

1941 yılında vatandaşları arazi sahibi yapacak uygulama!

1941 yılında Arazi tevzi kanunundaki bazı maddelerinin hayat şartlarına uymadığı gören hükümet herkesi arazi sahibi yapacak bir uygulama kararlaştırmış.

Tüm arazi şartlarında üstün performans! Toyota Hilux 4 Eylül 2022 Fiyat listesi…

Japon teknolojisi performansla buluştu. Ortaya her türlü arazi şartlarına uyum sağlayan Toyota Hilux çıktı. Hilux, üstün performans, verimli motoru ve dayanıklı tasarımı sizi off-road seçenekleri arasında tek seçeneğiniz olacak. İşte 4 Eylül 2022 Fiyat listesi..

Emlak vergisinden muaf olma şartları nelerdir?  

Arsa, arazi, ev, işyeri gibi gayrimenkul sahibi olanlar ödemek zorunda oldukları emlak vergisinden muaf olabiliyor. İşte emlak vergisinden muaf olmanın şartları....

2b arazi alım şartları!

2B, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesi B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak ifade ediliyor. 2b arazilerin alım satım işlemleri için bazı şartlar bulunuyor. İşte, 2b arazi alım şartları!

Arazi istimlak şartları nelerdir?

Bir şahsa ait olan taşınmazların bedelini peşin ödenmesi durumunda kamulaştırılmasına istimlak deniyor. Peki, arazi istimlak şartları nelerdir? İşte, arazi istimlak şartları!

Arazi tevhidi nasıl olur?

Tevhid işlemi ile tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halinde birleştirilmesini ifade ediyor. Peki, arazi tevhidi nasıl olur?

Arsa tevhid şartları nelerdir?

Gayrimenkul sektöründe "Tevhid kelimesinin anlamı; tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halinde birleştirilmesini ifade ediyor. Peki, arsa tevhid şartları nelerdir?

Tevhid şartları nelerdir?

Birbirine bitişik olan parsellerin birleştirilme işlemi tevhid olarak adlandırılıyor.Parsellerin birleştirilmesi için belirli şartlar aranıyor.Peki tevhid şartları nelerdir?Tapuda tevhid için gerekli evraklar nelerdir?

Milli emlak arazi kiralama şartları neler?

Devlete ait taşınır ve taşınmaz malların tümüne milli emlak deniyor. Milli emlak taşınmazlarının tasarruf işlemleri ile ilgili esaslar, kanun, yönetmelik ve tebliğler ile açıklanıyor. Peki, Milli emlak arazi kiralama şartları neler?

Parsel tevhid şartları nelerdir?

Parsel tevhid (birleştirme) işleminin yapılabilmesi için tevhid işlemi yapılacak gayrimenkullerin bitişik olması gibi bazı şartlar bulunuyor. Peki, parsel tevhid şartları nelerdir? İşte, parsel tevhid şartları!

Arazi ifraz şartları!

Arazi ifraz işlemi; tek bir parseli birden fazla parsele ayırma işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Arazi ifraz işlemi yapılabilmesi için bazı şartlar bulunuyor. İşte, arazi ifraz şartları!

Mutlak tarım arazilerinde yapılaşma şartları!

Mutlak tarım arazilerinde yapılaşma şartları 19 Temmuz 2005 tarihinde 25880 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında açıklanıyor...

2b arazi başvuru şartları!

2b arazi satış işlemleri için deftarlıklara ya da il müdürlüklerine başvuruda bulunulması gerekiyor. Ancak 2b arazi başvurusu için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Peki, 2b arazi başvuru şartları neler?

arazi tevhid şartları Haberi

arazi tevhid şartları

Arsa tevhid şartları nelerdir?

Tevhit işlemleri tapuda yapılan bir birleştirme işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Ayrı malların birleştirilmesi ile yapılan tapuda tevhit işlemi tek bir kişinin sahip olduğu ayrı mallar için yapılmakta olduğu gibi, daha fazla sayıda kişiye ait kayıtlı mallarda birleştirilerek tapuda tevhit işlemleri yapılabiliyor. 


Bir malın başka bir malla birleştirilmesi için o malların üzerinde hiçbir rehin, haciz, icra veya ipotek durumunun olmaması gerekiyor. Tevhit işlemlerinde taşınmaz malların her biri için kanunla belirtilen miktarda harçlar ödenmesi gerekiyor. 


Belediyeler tarafından belirlenen emlak fiyatlarının en alt sınır olarak değerlendirilmediği taşınmaz malların normal fiyatları üzerinden tevhit harçları hesap ediliyor.  Beyan edilen her bir taşınmaz malın belediye alt sınırını aşmayacak şekilde normal değeri üzerinden Binde 11,4 değerlerinde tapu ifraz harcı adı altında harç ücretleri talep edilmekte...