29 / 04 / 2024

arazi yatırımları

arazi yatırımları

Türkiye'deki tarım politikası tartışması iş adamlarını yurt dışında yatırım yapmaya itti. Birçok ülkeden arazi alan yatırımcılar gayrimenkul ve turizm yatırımına yöneldi.

2017 arazi yatırımcılarının yılı olacak!

Aşıklar Grup AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşıkoğlu, son 1 yıldır konut satışında düşüş yaşandığını belirterek, 2017 yılında en karlı yatırımın arazi alımı olacağına dikkat çekti.

Harun Çalımlıoğlu: Araziye yatırım yapın!

Bursa merkezli Çalımlıoğlu Gayrimenkul'ün Başkanı Harun Çalımlıoğlu, küçük girişimcinin, yatırım yaparken nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığını söyledi.

Say Arazi Geliştirme Yapı Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Say Arazi Geliştirme Yapı Yatırımları Anonim Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aytaç Ülkebaş ve Savaş Zafer Soydan ortaklığında kuruldu.

Beytem Arazi Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Beytem Arazi Yatırımları Anonim Şirketi Şişli’de Ayşe Tülin Şekerci, Beyhan Berna Nalcı ve Zahide Melike Tatari ortaklığına kuruldu.

Beytem Arazi Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Beytem Arazi Yatırımları Anonim Şirketi bugün Şişli'de Ayşe Tülin Şekerci, Beyhan Berna Nalcı ve Zahide Melike Tatari ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkulde yatırımlar değişiyor! Hazır arazi konsepti başlıyor!

Konut ve ofis binası yatırımları devam ederken gayrimenkul şirketleri şimdi de öğrenci yurdu, yaşlı bakımevi ve sağlık rezidansları ile hazır arazi konseptleri üzerine yoğunlaştı...

Müstakil evlere ve araziye yatırımlar artacak!

Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Hasan Can, “Gayrimenkul sektöründe koronovirüs salgının ardından hayat normale döndüğünde  arazi yatırımları ve müstakil evlere talep artacak, mağaza, dükkan, ofis gibi gayrimenkullerde ciddi daralma olacak” ifadelerini kullandı.

Arazi yatırımının karlılığı!

Bloomberght Ana Haber Ali Çagatay’ın programına konuk olan ve ev,faiz ,döviz,altın ve arazi yatırımlarının 5 ve 10 yıllık rakamlarını analiz eden Remax Yeditepe Arazi Geliştirme Direktörü Mert Başaran, sektör hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yatırımcının yeni rotası arsa ve arazi!

Gayrimenkul yatırımcıların farklı alternatiflere yöneldiğini vurgulayan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Konut fiyatlarındaki artışların enflasyonun altında seyretmesi ile yatırımcılar artık arsa ve arazi yatırımlarını tercih ediyorlar." dedi.

İzmir’de arsa ve arazi yatırımları hız kesmiyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme’nin İzmir’de gerçekleştirdiği araştırmaya göre İzmir’de arsa ve arazi yatırımları gün geçtikçe artıyor. Arsa- arazi yatırımlarıyla dikkat çeken ilçeler ise Urla, Güzelbahçe, Karaburun, Kemalpaşa, Torbalı, Menemen ve Seferihisar şeklinde sıralanıyor.

Hükümetin teşvik paketinde arazi yatırımlarına yer verildi!

Hükümet, yatırımları şahlandıracak teşvik paketi için çalışmalara hız verdi. 450 milyarlık yatırıma tam destek verilecek. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, atılacak 20 adımı şöyle sıraladı:

EGEGEP ile Afyonkarahisar yatırımları şaha kalkacak!

EGEGEP ile Afyonkarahisar yatırımlarının şaha kalkacağını ifade eden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu "2019 yılı itibariyle toplam 875 bin dekar zirai arazi sulamaya açılacak ve yılda 964 milyon TL zirai gelir artışı sağlanacak" dedi.

Arsa yatırımlarında nelere dikkat edilmeli?

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, yatırım denince akla gelen gayrimenkul aracının arazi ve arsa yatırımları olduğunu belirtiyor ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini şöyle sıralıyor:

Atahan Arazi Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Atahan Arazi Yatırımları Anonim Şirketi, Cenk Dudaksız Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL'lik sermaye ile 3 Nisan'da Bakırköy, Beşyol Mahallesi, İnönü Caddesi, Flor Plaza'da kuruldu.

Selim Yedikardeş: Bursa'da büyük yatırımlar için yeterli arazi yok!

Bursa’yı yüksek teknolojili yatırımların merkezi haline getirecek olan yeni organize sanayi bölgesi (OSB) Kent Konseyi’nde masaya yatırıldı. Şehrin önde gelen isimleri yeni OSB’nin Bursa’yı 2023 hedeflerine taşıyacağını ifade etti.

arazi yatırımları Haberi

arazi yatırımları

Türkiye’de tarım politikası tartışılırken Türk işadamları tarıma yatırım yapmaktan vazgeçti. Gayrimenkul ve turizme yatırıma yönelen işadamları ABD’den Etiyopya gibi birçok ülkede arazi alıyor. 


İşte Türk yatırımcılarının yurtdışındaki arazi ve projeleri...


En önemli yatırımlar Afrika’da


Sudan: Adana’daki Ceyhan Girişimci İş Adamları Derneği’nin üyeleri ülkedeki ilk araziyi aldılar. 20 bin dönümlük alanda inşa edilmiş süt çiftliği kiralayan üyeler, araziyi 33 bin dönüme çıkardı. 


Etiyopya: Üç Türk işadamı tarafından Omo Valley’de 30 bin hektarlık arazi kiralandı. Pınar Un’un eski genel müdürü olan Öksüzhan 30 bin dönümlük araziyi 99 yıllığına kiraladı. Türk işadamı Muammer Öksüzhan ise başkent Darüsselam’da arsa kiraladı. 


Zambiya: Ali Demir İnşaat ve Gıda firması Seranga şehrinde 5 bin dönümlük arazi kiraladı. Şirket, Sudan’da da 10 bin dönümlük arazinin de sahibi.


Nijerya: Hakan Özel, Ateş Okta, Ömer...