02 / 05 / 2024

arazi yolu nasıl alınır

arazi yolu nasıl alınır

Yola cephesi olmayan parsellerin bulunduğu adalarda yola cephesi bulunmayan parsele yol alınmadan ruhsat düzenlenemiyor. Peki, yolu olmayan araziye yol nasıl alınır? İşte yol hakkı esasları..

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? Tapu devir için ne gerekli? Tapu devir kaç TL?

"Tapu devri", bir kişiden başka bir kişiye geçen gayrimenkul mülklerinin, yani ev, iş yeri, arazi gibi taşınmaz varlıkların sahibinin değiştiği hukuki işlemi ifade eder. Peki, Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? İşte ayrıntılar...

Dönüm nedir? Dönüm nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul yatırımı olanlar tarafından 'dönüm' kavramı sıklıkla duyulur. Bu kavram günümüzde emlak sitelerinde de taşınmaz ürün özelliklerinde kullanılıyor. Arazi alanlarının büyüklüğünü ifade eden dönüm kaç metrekaredir ve nasıl hesaplanır? İşte dönüm kavramı ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir? Yatak gıcırtısı için ne yapılmalıdır?

Zamanla kalitesi azalan yaylar, baza yatak gıcırtısına neden olabilir. Baza sisteminin metalleri de buna neden olabilir. Bu sorunu önlemenin birkaç yolu var. Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir ve bunun için ne yapılmalı sorularına yanıt arıyorsanız haberi okumaya devam edebilirsiniz.

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

İltica etmek nedir? Nasıl iltica edilir? Ne gibi zorlukları var? İşte yanıt!

İltica, kişinin güvenliği tehlikede olduğunda başvurduğu bir koruma yolu olarak, zulüm, savaş veya insan hakları ihlalleri gibi nedenlerle doğduğu ülkeden başka bir ülkeye gitmek ve orada sığınma talebinde bulunmaktır. Peki, nasıl iltica edilir? İşte yanıt!

TOGG kredisi nasıl alınır? TOGG kredi başvuru şartları neler? Hangi bankalar kredi verecek?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg) kredisi almak isteyenler için kredi yolu açıldı. Peki TOGG kredisi nasıl alınır? TOGG kredi başvuru şartları neler? Hangi bankalar kredi verecek? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapuya sahip olabilirsiniz! Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hisseli tapu genellikle miras yolu ile mirasçılara bırakılmaktadır. Bazı vatandaşlar hisseli tapuya sahip olduklarını bilmeyebilir. Peki Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte detaylar!

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya pek çok insan sahiptir. Genellikle miras yolu ile kalan gayrimenkuller, hisseli tapuya sahip olabilir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte yanıtı!

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

Tapu, bir arazi ya da evin kimin üzerine olduğu yani sahipliğini gösteren hukuki bir belgedir. Peki Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Tapu devri noterden oluyor mu? İşte o detaylar!

Adıma kayıtlı faturaları nasıl öğrenebilirim?

Elektrik, doğalgaz, su ve internet faturaları her ay hanelere gelmektedir. Teknolojinin ilerlemesi ile faturalar da dijitalleşti. “Adıma kayıtlı faturaları nasıl öğrenebilirim? sorusu da bu çerçevede çok sık sorulan sorular arasındadır. İşte öğrenme yolu!

Hisseli ev tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli tapu, hisseli ev genellikle miras yolu ile aile içinde çocuklara veya akrabalara kalabilir. Ancak bu tapu çoğu zaman sorun teşkil eder. Peki Hisseli ev tapusu nasıl ayrılır? İşte detaylar!

E-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ başvurularının birden çok yolu bulunmaktadır. Onlardan biri de e-devlet üzerinden yapılandır. Peki E-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilenler!

Tapu kadastro ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Yeni bir konut, arsa ya da arazi almayı düşünüyorsanız öncelikli olarak tapu üzerindeki ada ve parsel bilgilerini sorgulayarak incelemenizde fayda var. Peki, Tapu kadastro ada parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

arazi yolu nasıl alınır Haberi

arazi yolu nasıl alınır

Araziye yol nasıl alınır?

İmar mevzuatları gereğince; Yola cephesi olmayan parsellerin bulunduğu adalarda yola cephesi bulunmayan parsele yola cephe sağlamaya yönelik düzenleme yapılmaksızın bu parsele ve sınırı bulunan diğer parsellere ruhsat düzenlenemiyor.


İmar Kanununun 18 inci maddesinin uygulanamadığı hallerde yola cephesi bulunan parsellerden herhangi biri ile tevhid edilmesi mecburi kılınıyor. Peki, araziye yol nasıl alınır?


Araziye yol almak için; yola cephesi olan komşu parsellerden geçit hakkı alarak yola cephe sağlanabiliyor. Geçit hakkı komşu parsellerin malikleri ile anlaşarak alınabileceği gibi anlaşamama durumunda Kadastro mahkemesinin kararı ile de alınabiliyor. Bu iki durumda da geçit hakkının tapuya tescil edilmesi gerekiyor.


İmar durumu alınabilmesi için her koşulda kadastral yola cephe olması gerekiyor.


Kadastral yola cephesi olmayan tarla eğer imar planı kapsamında ise o zaman imar planlarının notları ile...