10 / 05 / 2024

arıtma çamuru dönüştürülecek

arıtma çamuru dönüştürülecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "Arıtma çamurlarını bir biyokütle, yenilenebilir enerji kaynağı içerisine sokup kaynaktan faydalandırma ile ilgili bir çözüm yolu planlıyoruz" dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki İstanbul'da dönüştürülecek konut sayısını açıkladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası depreme hazırlık için gelecek senelerde İstanbul'da yaklaşık olarak 600 bin konutun dönüştürüleceğini dile getirdi.

Hazine arazileri boşaltılacak, kaynağa dönüştürülecek! Konut ihtiyacı olanlara düşük bedelle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine arazileri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve kaynağa dönüştürüleceklerini, halka arz edileceklerini, önceliğin konut ihtiyacı olanlarda olacağını vurguladı. İşte ayrıntılar..

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

Boş ofislerin, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclisine yetki!

Atıl durumdaki boş ofisler konuta dönüştürülecek. Bu kapsamda toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı getirildi.

İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölüm dönüştü: Bakan açıkladı: 1,5 milyon konut 5 yılda dönüştürülecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü ve 5 senede de 1.5 milyon konutu dönüştüreceklerini belirtti. 

MSY Nefes: İstanbul'da gri su sistemini uygulayan ilk proje! Kullanılmış sular dönüştürülecek!

MSY Nefes projesinde, gri su uygulamasıyla kullanılan sular dönüştürülecek ve farklı alanlarda kullanım sağlanacak. 

Murat Kurum: 5 yılda 1.5 milyon konut dönüştürülecek!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şırnak'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "5 yılda 1.5 milyon konut dönüştürülecek" dedi.

Hitler’in doğduğu ev polis merkezine dönüştürülecek!

 Avusturya’nın başkenti Viyana’da Adolf Hitler’in doğduğu ev polis merkezine dönüştürülecek...

Türk Kızılay'ın Diyarbakır'daki gayrimenkulü aşevine dönüştürülecek!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Diyarbakır ili, Sur ilçesi, Dicle Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan gayrimenkulü kan merkezine dönüştürecek.

Maracana Stadı Kovid-19 hastanesine dönüştürülüyor!

Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrindeki Maracana Stadı'nın yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında hastaneye dönüştürülecek.

Türkiye'deki 1,5 milyon konut beş yılda dönüştürülecek!

Elazığ'da 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından, Türkiye'nin depreme hazır olup olmadığı konuşulmaya başlandı. Depremle birlikte, Türkiye'nin kentsel dönüşüm ihtiyacı ve 1,5 milyon konutun acil dönüştürülmesi gerektiği açıklandı...

Her yıl 300 bin bağımsız bölümün dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, kentsel dönüşümle ilgili çok hedefler koyduklarını, her yıl 300 bin bağımsız bölümün dönüştürülmesi hedeflerinin olduğunu söyledi...

Tarihi 'mavi medrese' müzeye dönüştürülecek!

Sivas'taki Selçuklu Veziri Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından inşa edilen 748 yıllık Gök Medrese, "Vakıflar Müzesi"ne dönüştürülecek.

arıtma çamuru dönüştürülecek Haberi

arıtma çamuru dönüştürülecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "Arıtma çamurlarını bir biyokütle, yenilenebilir enerji kaynağı içerisine sokup kaynaktan faydalandırma ile ilgili bir çözüm yolu planlıyoruz. Böyle bir formül geliştirdiğimiz zaman, özellikle çamurların bertarafında, atıkların bertarafında önemli bir merhaleyi de aşmış olacağız" dedi. 


Öztürk, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen "Ergene Havzası'nda Arıtma Çamurlarının Yönetimi" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Ergene Havzası'nın Türkiye'nin ve Trakya Bölgesi'nin en önemli alanlarından biri olduğunu söyledi. 


Ergene Havzasına önemli yatırımların yapıldığını belirten Öztürk, "Atık su artıma tesisleri bakımından ve atık  suların bazılarının uzaklaştırılması, derin deşarjla uzaklaştırılması konusunda önemli çalışmalar yapılıyor. 


Bu çalışmalara ilaveten bölgemizde oluşacak arıtma çamurlarının yönetimi çamurlarının doğru yönetilmesinin önemini vurgulayan Öztürk, şu ifadeleri kullandı: "Ergene Havzası, tarım ve toprak bakımından çok kaliteli...