07 / 05 / 2024

Arkeoloji ve Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarma bölümü

Arkeoloji ve Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarma bölümü

Tescilli tarihi eser olan İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi binasının yanı arkeolog olmadan kazıldı. Arkeoloji öğrencileri "Bize böyle öğretilmedi" diye şikayet etti ve sonra inşaat durduruldu...

Bankalardan son dakika 2024 güncellemesi! İşte konut, ihtiyaç ve taşıt kredi oranlarında son durum!

Kredi faiz oranları vatandaşların gündemindekini yerini korurken, pek çok banka kredi faiz oranlarını güncelledi. Peki konut, ihtiyaç ve taşıt kredi oranlarında son durum ne oldu? İşte banka banka faiz oranları...

Özak Seyahat Ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Özak Seyahat Ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdurrahman Kurbaş tarafından kuruldu.

Ankara ve İstanbul'da taşınma oranları artıyor! İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Ünlü gayrimenkul fiyat endeksi sağlayıcısı REIDIN ve taşınma süreçlerini kolaylaştıran Enakliyat, İstanbul ve Ankara'da 2023 yılının 3. çeyrek dönemine dair Taşınma Hareketliliği Raporu'nu yayınladı. İşte en çok tercih edilen bölgeler...

ŞOK’ta dev indirim! taşınabilir şarj istasyonu 6 bin 699 TL’ye, blender 1.699 TL’ye, klimalı yastık 159 TL’ye düştü!

ŞOK, hafta sonu indirim furyasını yarın resmen başlatacak. Buna göre, taşınabilir şarj istasyonu 6 bin 699 TL’ye, blender 1.699 TL’ye, klimalı yastık 159 TL’ye düştü. İşte 4 Kasım 2023 ŞOK fiyat listesi...

İkinci torba yasa ve 100 bin taşerona kadroda flaş gelişme! Torba yasada son durum peş peşe açıklandı!

TBMM, insanların gelirlerini artırmak ve emeklilik süreçlerini kolaylaştırmak için önemli düzenlemeleri ele almak üzere harekete geçiyor. Söz konusu düzenlemelerin merkezinde emeklilerin aylıklarında iyileştirmeler ve taşeron işçilere kadro verilmesi gibi konular yer alıyor. İşte detaylar...

Kredi ve mevduat faizleri uçtu: Konut ve taşıt kredi faizleri düştü!

Kredi ve mevduat faizleri arttı. 6,4 puanlık tarihi yükselişle yüzde 52,97’ye çıktı. Konut ve Taşıt Kredisi faizlerinde ise düşüş dikkat çekti.

Deprem kira yardımı ne zaman yatacak? Kira ve taşınma yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak 2023?

Deprem kira ve taşınma yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? soruları depremzedeler tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Uyar Hırdavat İnşaat Hafriyat Metal Elektrik Ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uyar Hırdavat İnşaat Hafriyat Metal Elektrik Ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Murat Uyar tarafından kuruldu.

Tiny House arayanlar hemen baksın! Tiny House fiyatı ne kadar? Tiny House 16 Mart 2023 fiyat listesi 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından pek çok kişiyi güvenli yapı arayışına girdi. Kendini güvende hissetmek isteyenler "Tiny House" olarak bilinen küçük ve taşınabilir evlere yönelmeye başladı. Tiny House arayanlar hemen baksın! Tiny House fiyatı ne kadar? Tiny House 16 Mart 2023 fiyatları.

Afr 36 İnşaat Taahhüt Danışmanlık Organizasyon Ve Taşımacılık Lojistik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Afr 36 İnşaat Taahhüt Danışmanlık Organizasyon Ve Taşımacılık Lojistik Hizmetleri Limited Şirketi Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yusuf Özbey tarafından kuruldu.

Beyzava İnşaat Taahhüt Turizm Ve Taşımacılık Limited Şirketi kuruldu!

Beyzava İnşaat Taahhüt Turizm Ve Taşımacılık Limited Şirketi Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Barış Aygün tarafından kuruldu.

Art Royal Turizm Otelcilik İnşaat Ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Art Royal Turizm Otelcilik İnşaat Ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 30 bin TL sermaye bedeli ile Mümin Kopuz, Müslim Kopuz ve Umutcan Ateş ortaklığında kuruldu. 

Merkez Bankası az önce açıkladı! Konut ve taşıt kredisi kullanımları...

Açıklanan resmi rakamlara göre, mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 325 milyar 113 milyon 195 bin TL'si konut, 25 milyar 955 milyon 77 bin TL'si taşıt ve 585 milyar 611 milyon 110 bin TL'si de diğer kredilerden oluştu.

Arkeoloji ve Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarma bölümü Haberi

Arkeoloji ve Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarma bölümü

İstanbul Üniversitesi , tescilli tarihi eser olan Fen Fakültesi binasını depreme dayanıklı hale getirmek için 27 Mart 2013’te İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na başvurdu. Kurul, üniversitenin güçlendirme projesine onay verdi. Onay üzerine inşaat çalışmaları başladı. Ancak 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’na göre 2. dereceden koruma bölgesinde olan fakülte binasında yapılacak herhangi bir faaliyetin arkeolog gözetiminde olması gerekiyordu. Hafriyat çalışması yapılırken müzeden arkeolog görevlendirilmedi. Arkeologsuz çalışma, Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarma bölümü öğrencilerinin gözü önünde yapılınca öğrenciler müdahale etti. 


‘Öğretilene ters yapılıyor’


Hafriyat çalışması sırasında çıkan keramik ve su künkü parçalarını inceleyen öğrenciler, inşaatın durdurulması için İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’na başvurdu. Öğrencilerin şikâyeti üzerine İstanbul Arkeoloji Müzesi’nden uzmanlar...