19 / 07 / 2024

Arsa alırken dolandırılmamak için dikkat

Arsa alırken dolandırılmamak için dikkat

Son dönemde "arsa alışverişinde dolandırıldım" diyenlerin sayısında patlama yaşanıyor. Araziler sahte evraklarla el değiştiriyor. İşte, parasını saklamayıp toprağa yatırmayı düşünenlerin tuzağa düşmemek için bilmesi gerekenler...

Arsa yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Kimler, nereden, nasıl arsa alıyor? İşte arsa yatımında öne çıkan trendler

Emlakjet, 2024 yılı Haziran ayı emlak verilerini bir raporuna göre  2023 yılında başlayan arsa talebi, gayrimenkul alımında yaşanan zorluklar ve ekonomik koşullar nedeniyle hızla artmaya devam ediyor. Peki arsa yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Kimler, nereden, nasıl arsa alıyor? 

Arazi, arsa ve kooperatif hisseli tarla alırken dikkat edilmesi gerekenler!

Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel Melkonyan, resmi sosyal medya hesabı üzerinden tarla, arsa veya kooperatif hisseli tarla alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. 

Konut alamayanlar arsaya yöneldi! Arsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Son dönemde konut alamayan yatırımcılar arsaya yöneldi. Arsa yatırımları giderek artarken, yatırımcıların arsa alırken dikkat etmesi gereken kriterler ortaya çıktı. 

Arsa almayı düşünenler aman dikkat! Arsa alırken nelere dikkat edilmeli? 

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı. 

Arsa alırken şekline de dikkat edin: Yoksa komşu parselleri de 3-4 kat pahalıya almak zorunda kalırsınız!

Arsa alacaklar ve yatırım yapacaklar sık sık nelere dikkat etmeleri gerektiğini araştırıyor. Toprak yatırımcısından şekil uyarısı geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Arazi, tarla, arsa alıp satacaklar, elinde toprağı olanlar mutlaka okusun!

Konut fiyatlarındaki artış gayrimenkule yatırım yapmak isteyenleri arsa, tarla ve araziye yönlendirdi. Peki arsa alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Aldığınız her arazinin üzerine ev yapmak mümkün mü? İşte 17 maddede toprak alıp satacakların bilmesi gerekenler.

Arsa alıp satarken aman dikkat! Sahte kimlikle arsa satmaya çalıştı!

Binlerce kişi arsa alıp satarken dikkat etmesi gereken konulardan biri de kimlik. Dolandırıcılar başkasına ait tarlayı düzenledikleri sahte kimlikle satmaya çalıştı. İşte detaylar...

Konut alıp satarken tapu dolandırıcıları artık tarihe karışıyor! İşte tapuda yeni uygulama...

Konut alıp satarken vatandaşların en çok korktuğu tapuda dolandırılmaktır.  Artık tapu dolandırılığının önüne geçebilmek için yeni bir uygulama hayata geçirilecek.

Sahte arsa ilanlarıyla vurgun: 65 kişi 3.2 milyon TL dolandırıldı! Arsa alırken bunlara dikkat!

İnternet üzerinden sahte arsa ilanlarıyla kapora toplayan dolandırcılar için operasyon düzenlendi. Söz konusu operasyonda, 65 kişinin 3.2 milyon TL dolandırıldığı belirlendi ve 12 şüpheliden 7'si tutuklandı. İşte ayrıntılar ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Arsa yatırımcıları dikkat! Arsa fiyatları neden yükseldi? Arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Konut fiyatlarındaki yüksek fiyat artışları vatandaşların arsaya yönelmesini sağladı. Arsaya talebin artmasıyla arsa fiyatları da yükselmeye başladı. Peki  arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Tapu dolandırıcısı TOKİ arsa çekilişinde vatandaşları 430 bin TL dolandırdı! 

Eskişehir'de bir dolandırıcı TOKİ arsa çekilişine katılan vatandaşları tapu verme vaadiyle 400 bin TL dolandırdı.

Gayrimenkul dolandırıcılarının oyunlarını bozacak yöntemler deşifre oldu! Gayrimenkul almadan önce bilmeniz gerekenler!

Ev, arsa, arazi gibi taşınmazların alım satımı konusunda dolandırıcılık haberleri her geçen gün artıyor. Çeşitli oyunlarla vatandaşları mağdur eden dolandırıcılara karşı dikkat edilmesi gereken yöntemler belli oldu. İşte gayrimenkul almadan önce bilmeniz gerekenler...

Arsa alırken dolandırılmamak için dikkat Haberi

Arsa alırken dolandırılmamak için dikkat

Körfez Geçiş Köprüsü, 3. Havalimanı ve 3. Köprü gibi projelerin gayrimenkul değerini artırdığı bölgelerde arsa - arazi satışları patladı. Gayriresmi işlemlerle Hazine'ye ait araziler, sahte evraklarla başka kişilere ait arsalar vatandaşlara satılıyor. 


İşte toprağa yatırım yaparken dikkat edilmesi gerekenler: 


- Arsanın imar durumu hakkında ilgili belediyeden bilgi alın. Alıcının arsayı kullanma amacı ile imar durumunda inşaat özellikleri farklı ise alman arsa kullanılması düşünülen işe yaramayabilir. 


- Tapu senedinde ada, pafta, parseli belirtilen arsanın alıcıya tekabül edip etmediği kontrol edilmeli. Bunun için de Kadastro Müdürlüğü'nden tapu senedinde belirtilien arsanın sınır tespiti istenebilir. 


- Kadastronun geçmediği bölgelerden arazi almak riskli. Arsanın bağlı bulunduğu tapu sicil müdürlüğüne gidilerek, tapu kütüğüne bakıp arsanın satışı ile ilgili aleyhte şerh olup olmadığı kontrol edilmeli. 


- Kırsal alanda imar izninin genellikle...