27 / 04 / 2024

arsa değerlerinde artış olacak mı

arsa değerlerinde artış olacak mı

Gelecek yıl ödenecek emlak vergisinin belirlenmesinde dikkate alman iki unsurdan biri olan bina inşaat maliyetleri, yüzde 3.9 oranında artırıldı. Arsa değerlerindeki artışında en az yüzde 4.5 dolayında olması bekleniyor.

Reysaş Taşımacılık'ın arazi, arsa ve binalarının değer artışı 300 milyon TL!

Reysaş Taşımacılık ve Lojistik'in Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS)'ye göre hazırlanan konsolide finansal tablolarında,  gerçeğe uygun değerleri ile yansıtılmasına ilişkin arazi, arsa ve binaların değerlemeleri sonuçlandı. Değer artışı yaklaşık 300 milyon TL olacak. 

Arsa değeri yüksekse konutta metrekare arttıkça birim fiyat daha da artıyor!

Eva Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Şeyma Şehirli, arsa değerinin yüksekliğinin konut üzerindeki etkisinden bahsetti.

Arsa ve arazi metrekare değeri artışı yüzde 50'yi geçemeyecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, 2018 yılı için takdir edilen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerindeki artış, 2017 yılı için uygulanan değerlerin yüzde 50’sini geçemeyecek..

Arsasının emsal değerini artıranlar dikkat!

Kamuoyunda rant vergisi olarak bilinen ‘değer artış payı’, imar değişikliklerinde geçerli olacak. Buna göre bir arsa imara açıldığında ya da bir binanın emsal oranı arttığında değer artış payı alınacak.

Arz ve talep arasındaki dengesizlik arsa fiyatlarını artırıyor!

Balıkesir'deki inşaat sektörünün önemli isimlerinden İleride İnşaat sahibi Galip Ertekin, inşaat sektörünü değerlendirdi. Ertekin, arz ve talep arasındaki dengesizliğin arsa fiyatlarını artırdığını belirtti.

Kat karşılığı inşaatta değer artış kazancı!

Arsa karşılığı daire yaptıran kimselerin, adına düşen bağımsız bölümleri iskan tarihinden itibaren kaç yıl sonra satarsa vergi doğmaz? İşte kat karşılığı inşaatta değer artış kazancı vergisi hakkında özelge esasları..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti hangi ay ödenir?

Mesken, işyeri, arsa gibi gayrimenkullerini satın aldıktan itibaren 5 sene içerisinde satan kimseler vergi mükellefi oluyor. İki taksitte ödenebilen değer artış kazancı vergisi 2. taksiti hangi ay ödenir?

Değer artış kazancı süre hesaplama!

Değer artış kazancı vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaten 5 yıllık süre içerisinde elden çıkarılması halinde doğuyor. Peki, değer artış kazancı süre hesaplaması nasıl yapılır?

Değer artış kazancı istisna 2015!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların elden çıkarılması halinde, taşınmaza 5 yıl sahip olunmuşsa, elde edilen gelir vergiye tabi tutuluyor. Peki, değer artış kazancı istisna 2015 ne kadar?

Değer artış kazancı beyannamesi için son 5 gün!

Gerçek kişilerin sahip oldukları gayrimenkulleri elden çıkarmalarından doğan kazanç, değer artış kazancı olarak değerlendiriliyor. Vergilendirmede değer artış kazancı beyannamesi için son 5 gün...

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 5 gün!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 5 gün bulunuyor...

Değer artış kazancı beyannamesi son gün bugün mü?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında yer alan değer artış kazancı için beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, değer artış kazancı beyannamesi son günü bugün mü?

Değer artış kazancı beyannamesi için son 6 gün!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi için 31 Mart'a kadar beyanname veriliyor.Değer artış kazancı beyannamesi için son 6 gün bulunuyor..

arsa değerlerinde artış olacak mı Haberi

arsa değerlerinde artış olacak mı

Gelecek yıl ödenecek emlak vergisinin belirlenmesinde dikkate alman iki unsurdan biıi olan bina inşaat maliyetleri, yüzde 3.9 oranında artırıldı. Arsa değerlerindeki artışında en az yüzde 4.5 dolayında olması bekleniyor. Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2015 yılında ödenecek emlak vergilerinin Maliye ile Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları 2015 yılında ödenecek emlak vergileri hesabında bina inşaat maliyetlerinde yüzde 3.9'luk artış yaptı. Bir diğer unsur arsa değeri artışının da yüzde 4.5 olması bekleniyor hesabında dikkate alman bina inşaat maliyetlerinde yüzde 3.9 oranında artış yaptı. Fabrika binasından otel, hastane binalarına, banka binalarmdan benzin istasyonlarına, okul ve yurt binalarından meskenlere kadar 22 ayrı grupta toplanan binaların metrekare normal inşaat maliyet bedelleri aynı oranda artırıldı. Mesken binalarında lüks inşaatın metrekare bedeli bin 930 liradan...