30 / 04 / 2024

arsa emlak değerleri

arsa emlak değerleri

Emlak vergisi için ödenecek bedeller her taşınmaz türü için ayrı oranlarla hesaplanıyor. Peki, bir arsanız olduğunu ve ilk defa emlak vergisi ödeyeceğinizi düşünelim. İşte arsa emlak vergisi hesaplama 2015..

Emlak Konut GYO Göktürk 1. Etap'ın değeri belli 4 milyar TL'yi aştı! 

Emlak Konut GYO Göktürk 1. Etap'ın değerleme raporu yayımlandı. Söz konusu projenin KDV hariç ve KDV dahil pazar değerleri belli oldu. İşte o rakamlar...

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!

AK Parti’nin belirlemiş olduğu 5 yıllık yerel yönetim vizyonunda imar planı değişikliklerinde yeni bir dönemin de kapısı aralanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak.

Emlak Konut GYO Ayazma 4. Etap ile Kayabaşı 9. Etap'ın yıl sonu değerleri belli oldu!

Emlak Konut GYO tarafından, Ayazma 4. Etap ile Kayabaşı 9. Etap'ın 2023 yıl sonu değerleri açıklandı. İşte detaylar ve parsellerin değerleri...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı! Hangi milyarderin kaç evi var? İşte evlerinin değerleri...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı. Peki hangi milyarderin kaç evi var? Evlerinin değerleri ne kadar?

Ankara'da 8 taksitle emlak vergisi ve KDV'den muaf imarlı arsa fırsatı!

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Ulus Emlak Müdürlüğü, Ankara Altındağ'da yer alan arsayı 8 taksitle satışa çıkardı. Söz konusu arsa emlak vergisinden de muaf.

Özak GYO Beşiktaş, Mahmutbey ve Maltepe arsalarının değerleri belli oldu! 

Özak GYO tarafından Beşiktaş, Mahmutbey ve Maltepe arsalara 2023 yılına ilişkin değerleme raporları yayımlandı. Peki Özak GYO Beşiktaş, Mahmutbey ve Maltepe arsalarının değerleri ne kadar oldu? 

Boğaziçi Arsa Lapseki'de imarlı arsa satışları başladı! 1 milyon 600 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Boğaziçi Arsa Lapseki, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne 15 dakika mesafede, boğazın kalbinde hayata geçiriliyor. Peki Boğaziçi Arsa Lapseki'de arsa büyüklükleri ve fiyatlar ne kadar? 

Yeni Evim Kampanyası'nda değişiklik! Artık arsa sahipleri de konutlarını satabilecek! Şimdi bakın!

16 Ocak 2023 tarihinde hayata geçirilen Yeni Evim Kampanyası'nda önemli bir değişikliğe gidildi. Artık arsa sahipleri de konutlarını satabilecek! Şimdi bakın!

Yeni Bir Arsa Emlak Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Bir Arsa Emlak Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de Tevfik Sezgin tarafından kuruldu.

Ev sahibi olmak isteyenler ancak peşinatı olmayanlara müjde

Ülkemizde ev almak isteyenler tarafından merak edilen şeylerden bir tanesi genellikle nasıl peşinatsız ev sahibi olunacağı konusu. Son zamanlarda yükselen emlak değerleri, kredi maliyetleri ve benzeri pek çok sorun sebebi ile ev sahibi olmak imkansız hale geldi, Peki peşinatsız nasıl ev sahibi olunu

Kentsel dönüşümde arsa payı değiştirilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kentsel dönüşüme giren binalarda arsa payı değişikliğini kaleme aldı.

Yeni emlak vergisi değerleri neler?

Emlak Vergisi Kanunu'na göre emlak vergisi değer tespitleri 4 senede bir yapılıyor. 2022 yılı için belirlenen emlak vergisi değerlerinde çok sayıda itiraz yapıldı. Hak sahiplerinin 30 gün içerisinde emlak vergisi için itirazda bulunma hakkı var.

Emlak Konut GYO'nun hangi projesinin değeri ne kadar?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, hayata geçirdiği projelerin değerleme raporlarını yayınladı. Peki Emlak Konut GYO'nun hangi projesinin değeri ne kadar oldu? İşte o dev projeler ve değerleri...

arsa emlak değerleri Haberi

arsa emlak değerleri

Arsa emlak vergisi hesaplama 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince tüm mesken, işyeri ve arsalar için ödeniyor. Emlak vergisi için ödenecek bedeller her taşınmaz türü için ayrı oranlarla hesaplanıyor.


Vergi, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ayrıca taşınmazın başka şehirde yer alması halinde ödeme PTT havalesi ile veya e-belediye sistemi ile yapılabiliyor


Ödemeler Mart, Nisan ve Mayıs ayları ile Kasım ayı olmak üzere 2 eşit taksit halinde ödeniyor.


Peki, bir arsanız olduğunu ve ilk defa emlak vergisi ödeyeceğinizi düşünelim. Emlak vergisi arsa oranları neler? Arsa emlak vergisi nasıl hesaplanır, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Arsa emlak vergisi hesaplama 2015

- Büyükşehir sınırları içerisinde yer alan bir arsanın emlak vergisi oranı binde 6,

- Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer almayan bir arsanın emlak vergisi oranı ise binde 3.


Arsa...