13 / 05 / 2024

arsa paylarının aidata etkisini

arsa paylarının aidata etkisini

Profesyonel Yönetici ve Kat mülkiyeti Bilirkişisi Murat Erdoğan, arsa paylarına ilişkin merak edilenleri anlattı. Murat Erdoğan, arsa paylarının aidata etkisini ve aidat problemlerini kaleme aldı...

Orman arazisine cephe arsa almanın avantajları ve dezavantajları!

Artan konut fiyatları arsa ve arazilere olan talebi de artırırken pek çok kişi de arsa yatırımları ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, orman arazisine cephe bir arsa satın almanın avantajlarını ve dezavantajlarını paylaştı.

Paylarının yüzde 90'dan fazlasını halka satmış 25 şirket!

Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı. Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu, paylarının yüzde 90'dan fazlasını halka satmış 25 şirketi açıkladı. İşte o paylaşım...

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu: Konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümü arsa payının düşmesi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda konut fiyatlarına değinerek, konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümünün arsa payının düşmesi olduğunu belirtti.

Arsa kuralarını bekleyenlere müjde! il il tarih tarih açıklandı

TOKİ'nin çok geniş kapsamlı başlattığı İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinde arsa kuralarını bekleyenlerin heyecanı yarından itibaren diniyor. Konut kiralarının akabinden arsalara geçilmesi kuraya girecek insanlar tarafından heyecanla takip ediliyor. İşte detaylar

Vakıf Gayrimenkul GYO 125 milyon TL'ye AC Yapı'dan Arsa satın aldı!

Vakıf Gayrimenkul GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 125 milyon TL'ye AC Yapı'dan arsa satın aldığını duyurdu.

Arsa alınırken nelere dikkat edilmelidir? Yatırım için arsa alınır mı? Tüm detaylar...

Satılık arsa ilanlarını incelerken sizin ölçütlerinize tam olarak uyum sağlayıp sağlamadığını öğrenmenizi daha sonra bir hayal kırıklığı yaşamamanız için oldukça önemli. Arsa alınırken nelere dikkat edilmelidir? Yatırım için arsa alınır mı? Tüm detaylar...

Nef Arsa Çanakkale ön satışta! Yeni proje! 

Gayrimenkul sektörüne markalı arsa ile yeni bir soluk getiren Nef, yeni projesi Nef Arsa Çanakkale ön satışa çıktı. İşte projeyle ilgili merak edilen detaylar...

İhlas Gazetecilik, Avcılar'dan 105.1 milyon TL'ye 3 arsa satın aldı!

İhlas Gazetecilik, İstanbul'un Avcılar ilçesi Firuzköy Mahallesi'nden yatırım amaçlı 3 arsa satın aldı. İhlas Gazetecilik, arsalar için toplam 105 milyon 78 bin 266 TL ödedi.

Nurol İnşaat, Nurol GYO'daki paylarını sattı!

Nurol İnşaat'ın Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.nin sermayesinin yüzde 0.86'sına tekabül eden toplam 2 milyon 680 bin Türk Lirası nominal değerli NUGYO paylarının Nurol Otelcilik ve Turizm İşletme A.Ş. Şirketi'ne satışı gerçekleştirildi.

Tekfen Holding, Florya Gayrimenkul'deki paylarını Folkart'a sattı!

Tekfen Holding, iştiraki Florya Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. sermayesinde sahip olduğu yüzde 50 oranındaki payların tamamının toplam 25 milyon 250 bin ABD Doları/ yaklaşık 220 milyon TL bedelle satılması için 24 Haziran 2021'de anlaşma imzalandı. 

Koray Gayrimenkul, Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarını satın aldı!

Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarının bir kısmının Koray Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş. tarafından devralınması ile sonuçlanacak olan şirket ortaklık yapısındaki değişikliğe izin verilmesi talebine Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izin verildi. 

Akiş GYO paylarını geri aldı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın bugüne kadar geri almış olduğu Akiş GYO paylarının nominal değeri 2.360.687 TL.

Koray Gayrimenkul, Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarını satın aldı!

Rekabet Kurumu internet sitesinden, Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarının bir kısmının Koray Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş. tarafından devralınması işlemine Rekabet Kurulu'nun 1 Nisan 2021 tarihli Kararı ile izin verildiği öğrenildi.   

arsa paylarının aidata etkisini Haberi

arsa paylarının aidata etkisini

Profesyonel Yönetici ve Kat mülkiyeti Bilirkişisi Murat Erdoğan, 'Arsa paylarının aidata etkisi, dükkanlar ve iş yerlerinin aidat problemleri' başlıklı yazıyı Capital Dergisi'nde kaleme aldı. 

İşte Murat Erdoğan'ın o yazısı...

Arsanıza bina yaptırmak istediğinizde aklınıza ilk gelen bir müteahhit ile anlaşmak ya da kendi öz sermayeniz ile yapmaktır. Ancak inşaat işlerine ilk adımdan sonra daha da çok dairem ya da payım olsun diye çevrede komşu arsalar var ise onlarla da bir masaya oturup ikna çalışmaları yapmak, tüm muhataplara daha çok maddi imkan sağlayacağından, uzun pazarlıklar ve bir çok vaatler işin içerisine girer. Özellikle işin içerisine arsa birleştirmek konusu girince paylar, paydalar havada uçuşur ve tamamen amatörce hesaplar yapılır. 

Müteahhit firmaların bir çoğu toprak sahiplerinin isteklerini karşılayabilmek, gelen işi kaçırmamak ve daha büyük bir...