23 / 07 / 2024

arsa sahipleri gayrimenkul şirketlerini bıktırdı

arsa sahipleri gayrimenkul şirketlerini bıktırdı

stanbul'un merkezinde artık neredeyse hiç kalmayan boş arazilerde yeni proje geliştirmek amacıyla birbiriyle yarışan gayrimenkul şirketlerinin karşısına son dönemde bir de 'aşırı istekleri' bulunan arsa ve bina sahipleri çıktı..

Arsa yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Kimler, nereden, nasıl arsa alıyor? İşte arsa yatımında öne çıkan trendler

Emlakjet, 2024 yılı Haziran ayı emlak verilerini bir raporuna göre  2023 yılında başlayan arsa talebi, gayrimenkul alımında yaşanan zorluklar ve ekonomik koşullar nedeniyle hızla artmaya devam ediyor. Peki arsa yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Kimler, nereden, nasıl arsa alıyor? 

Belediyeler Ankara'da 5 konut, İstanbul'da arsa ve gayrimenkul satacak!

Ankara ve İstanbul'da yer alan gayrimenkuller satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 18 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Arsa sahipleri vergilenecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanı sayın Şimşek’in katıldığı çeşitli programlarda kaydettiği vergiler ile ilgili düzenleme çalışmalarının yasa tasarısı olarak TBMM’ye sevk edilerek kamuoyu ile paylaşılmasını beklerken yapılan açıklamalardan gayrimenkul sektörü ile ilgili olarak önemli değişikliklerin gündemde.

Konut fiyatlarını aç gözlü arsa sahipleri yükseltiyor! İşte inşaatta arsa sahibi ve müteahhit hesabı...

Şubat'ta konut fiyat artış hızı 4 sene sonra ilk kez enflasyondan geride kaldı. Ancak konut fiyatlarındaki yükseliş durmuyor. Peki neden? Ekonomist Aydın Binboğa, X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o paylaşım ve detaylar...

MHR GYO Ataşehir projesinde son dakika! MHR GYO Ataşehir nerede?

MHR GYO Ataşehir projesi kapsamında kat maliki ve arsa sahipleri ile sözleşme imzalamayı sürdürüyor. Peki MHR GYO Ataşehir nerede? İşte ayrıntılar... 

EYG GYO Samandıra projesi için imzalar atıldı! Yeni proje! 

EYG GYO İstanbul Sancaktepe'deki yeni projesi için resmen düğmeye bastı. Proje kapsamında arsa sahipleri ile sözleşme imzalandı. İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

İTO Gayrimenkul Komiye Başkanı Hakan Akdoğan ve Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Erkurtoğl, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklanan projeyi değerlendirdi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Hızlı yatırım geri dönüşü gibi avantajlar tiny house’lara ilgiyi artırdı!

Tiny house’lar, arsa sahipleri, turizmciler için hem ekonomik hem doğa dostu yatırım alternatifleri sağlıyor. Son dönemde hızlı yatırım geri dönüşü gibi avantajlar tiny house’lara ilgiyi arttırıyor.

Konut, arsa, tarla... Gayrimenkul yatırımcısının gözü Trakya'da!

Türkiye'de beklenen olası Marmara depremi vatandaşları harekete geçirdi. Bu kapsamda İstanbul'da deprem riski olan bölgelerde oturanlar çevre kentlere göç etti. 

Ev ve arsa sahipleri dikkat! Uzman isim uyardı!

AK Parti, bu hafta içinde Türkiye'nin Meclisine sunmayı planladığı yeni bir kanun teklifi ile kentsel dönüşüm sürecinde kat maliklerinin anlaşma oranlarını değiştirmeyi amaçlıyor. Bu konuyla ilgili olarak görüşleri alınan hukukçu Şeref Kısacık, kanun teklifi hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve

100 kişiye mezar olan o inşaatta korkutan gerçek: İnşası projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapılmış!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı'nın 2 müteahhidi ile arsa sahipleri hakkında açılan davanın iddianamesinde, binanın inşasının ve güçlendirilmesinin projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapıldığı ortaya çıktı.

Liva Arsa Arazi Gayrimenkul Emlak Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Liva Arsa Arazi Gayrimenkul Emlak Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erhan Çetinkaya ve Yusuf Çetinkaya ortaklığında kuruldu.

Belediye arsa ve gayrimenkul satacak! İhalesi 9 Ağustos'ta!

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van Tuşba'da yer alan arsa ve gayrimenkulü satışa çıkardı. Satış ihalesi 9 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

arsa sahipleri gayrimenkul şirketlerini bıktırdı Haberi

arsa sahipleri gayrimenkul şirketlerini bıktırdı

İstanbul'un merkezinde artık neredeyse hiç kalmayan boş arazilerde yeni proje geliştirmek amacıyla birbiriyle yarışan gayrimenkul şirketlerinin karşısına son dönemde bir de 'aşırı istekleri' bulunan arsa ve bina sahipleri çıktı. 

Müteahhitler ile bu yer sahipleri arasında şimdiye kadar konuşulan 'yüzde ve hasılat paylaşımı' konularına ek olarak çıkan talepler duyanları şaşırtıyor. 


ANLAŞMAYI BOZUYORLAR


 Yapılan projede otoparkın bir katının kendisine ait olmasını, kendisinin kiracı olup bedava oturmak istediği bir dairenin bulunmasını ve kentsel dönüşümden çıkan evine ankastre mutfak ve buzdolabı konulması gibi yapılan istekler müteahhit firmaları anlaşma masasından kaldırıyor. 


Habib Arıkan / Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı: 


Otoparkını işletmek için yer istedi 


"Mecidiyeköy'de boş bir arsa için yer sahibi ile bir görüşme yaptık. Öncelikle normal olarak 'kat karşılığı oranı ne kadar olacak' şeklinde görüştük. Burada anlaşma sağladık, el...