23 / 07 / 2024

arsa sahiplerinin aşırı talepleri bıktırdı

arsa sahiplerinin aşırı talepleri bıktırdı

stanbul'un merkezinde artık neredeyse hiç kalmayan boş arazilerde yeni proje geliştirmek amacıyla birbiriyle yarışan gayrimenkul şirketlerinin karşısına son dönemde bir de 'aşırı istekleri' bulunan arsa ve bina sahipleri çıktı..

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar'dan İzmir Büyükşehir'e çağrı: Arsa bulmakta zorluk çekiyoruz!

EBSO Haziran ayı olağan meclis oturumunda konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar İzmir Büyükşehir'e çağrı yaparak, arsa bulmakta zorluk çektiklerini söyledi.

Tapu işlemleri vatandaşı çilenden çıkardı! ATEM Başkanı'ndan tapu dairelerindeki uzun işlemlere çözüm çağırısı!

Mesken, işyeri, arsa ve arazilerin alım satım işlemleri ilgili tapu müdürlüklerinde yapılıyorken tapu dairelerinde işlemlerin uzun sürmesinden vatandaşlar şikayetçi.  Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam çözüm çağrısında bulundu.

Yatırımcılara büyük fırsat! İki şehirdeki 8 dubleks konut ve 5 arsa satışa çıktı! 

Balıkesir'de yer alan 8 adet dubleks konut ve 4 adet arsa ile Diyarbakır'daki konut alanı imarlı arsa satışa çıkarıldı. İşte o ihale ilanları...

Belediyeden satılık arsa fırsatı! 3 şehirdeki 6 arsa satışa çıkıyor!

Isparta, Diyarbakır ve Aksaray illerinde yer alan 6 adet arsa satışa sunuluyor. Peki 3 ilde satışı yapılacak arsaların fiyatları ne kadar? Satış ihaleleri ne zaman yapılacak? 

‘Kelepir arsa’ umuduyla dolandırılan Teknik Direktör Uygun’a yönelik şok iddia! ‘Mafya aracılığıyla konutlarımı aldı!’

Teknik direktör Bülent Uygun ile arkadaşlarını "kelepir arsa" vaadiyle dolandırıp milyonlarca TL’lik vurgun yaparak kayıplara karışan Ulaş Birihan'ın yargılandığı davada eşi Derya Birihan ifade verdi. Birihan, “Uygun’a evimizi devrettim. Fakat, kapıma mafya gönderdi” dedi.

NEF, Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açıyor!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen basın toplantısında emlak sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulunurken hedef ve projelerini paylaştı. Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açan NEF, 2 yılda 3,5 milyon metrekarenin üzerinde arsa satışı yaptı.

Belediye konut imarlı 15 arsa satacak! Yatırımcılar bu tarihi sakın kaçırmayın!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı konut imarlı 12 adet arsa satacak. Yatırımcıların merakla beklediği satış ihalesi 29 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Konut, arsa ve ahır yapımı geri ödeme şartları peş peşe belli oldu! Depremden etkilenenler dikkat! AFAD resmen açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehirde yıkımlara neden oldu. Depremlerin ardından Konut, arsa ve ahır yapımı geri ödeme şartları peş peşe belli oldu! Depremden etkilenenler dikkat! AFAD resmen tek tek açıkladı! 

Dev müteahhitlerden hükümete çağrı! Arsa almayalım, kiracı olalım!

Türkiye’nin en ünlü müteahhitleri, inşaat sektöründe artık yeni bir trend oluştuğunu, küçük evlere ilginin artacağını söyledi. Yeni Evim projesinden de umutlu olan sektör devleri ayrıca, hükümetten kamu arazilerine kiracı olmak için çağrı yaparken, yeni dönemde Ege ve Akdeniz’in prim yapacağı görüşü

Arsa alınırken nelere dikkat edilmelidir? Yatırım için arsa alınır mı? Tüm detaylar...

Satılık arsa ilanlarını incelerken sizin ölçütlerinize tam olarak uyum sağlayıp sağlamadığını öğrenmenizi daha sonra bir hayal kırıklığı yaşamamanız için oldukça önemli. Arsa alınırken nelere dikkat edilmelidir? Yatırım için arsa alınır mı? Tüm detaylar...

Ağrı'da 12.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü, Ağrı Doğubayazıt'ta Çiftepınar Mahallesi'nde yer alan arsayı toplam 12 milyon 819 bin 870 TL muhammen bedelle satıyor...

Elazığ depreminde hasar gören Cenk Apartmanı'nın arsa alanı düşürüldü!

Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde ağır hasar gören ve ardından yıkılan binanın arsa alanı imarı Yeşilyurt Belediyesi tarafından 518 metrekareden 208’e düşürüldü.

Selim Köşger'den, deprem mağdurlarına kira ve taşınma için başvuru çağrısı!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, hasar tespit komisyonları tarafından tespit edilen orta ve ağır hasarlı ev sahiplerinin kira ve taşınma başvurularını kaymakamlıklardaki ve mahallelerdeki irtibat ofislerine yapabileceğini belirtti.

arsa sahiplerinin aşırı talepleri bıktırdı Haberi

arsa sahiplerinin aşırı talepleri bıktırdı

İstanbul'un merkezinde artık neredeyse hiç kalmayan boş arazilerde yeni proje geliştirmek amacıyla birbiriyle yarışan gayrimenkul şirketlerinin karşısına son dönemde bir de 'aşırı istekleri' bulunan arsa ve bina sahipleri çıktı. 

Müteahhitler ile bu yer sahipleri arasında şimdiye kadar konuşulan 'yüzde ve hasılat paylaşımı' konularına ek olarak çıkan talepler duyanları şaşırtıyor. 


ANLAŞMAYI BOZUYORLAR


 Yapılan projede otoparkın bir katının kendisine ait olmasını, kendisinin kiracı olup bedava oturmak istediği bir dairenin bulunmasını ve kentsel dönüşümden çıkan evine ankastre mutfak ve buzdolabı konulması gibi yapılan istekler müteahhit firmaları anlaşma masasından kaldırıyor. 


Habib Arıkan / Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı: 


Otoparkını işletmek için yer istedi 


"Mecidiyeköy'de boş bir arsa için yer sahibi ile bir görüşme yaptık. Öncelikle normal olarak 'kat karşılığı oranı ne kadar olacak' şeklinde görüştük. Burada anlaşma sağladık, el...