03 / 05 / 2024

arsa tapusu alımı

arsa tapusu alımı

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında tapuların müteahhite verilmesi konusuna değindi. Heper okuyucusunun tapu alınması ile ile ilgili sormuş olduğu soruya köşesinde yanıt verdi...

Vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? Bu fiyatlardan alınmaz diyen de oldu, iyi kazandırdı diyen de!

Konut, dolar, altın, faiz, hisse yatırımlarının yanı sıra arsa yatırımı da sık sık gündeme geliyor. Peki vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? İşte sosyal medya platformu X'te "Arsa yatırımı yapıyor musunuz?" sorusuna verilen o yanıtlar...

KİPTAŞ'ın 2016'da yaptığı 300 milyon TL'lik arsa alım-satımı gündemde: Kamu zararı oluştu iddiası!

İBB şirketi KİPTAŞ'ın AK Parti dönemindeyken Başakşehir’de 300 milyon TL'lik arsa alım-satımının neden olduğu kamu zararı yeniden gündeme geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, konu ile ilgili konuştu. 

Arsa yatırımının en can alıcı noktasını Ekonomist Mert Başaran açıkladı!

Ekonomist Mert Başaran resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa yatırımı yaparken dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. İşte o paylaşım...

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapu denilince gayrimenkul ve arsa işlemleri gelmektedir. Özellikle Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Emlak alım satım sözleşmesi örneği 2022!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin satışının emlakçı vasıtası ile gerçekleşmesi durumunda emlakçı ve taraflar arasında alım satım sözleşmesi imzalanıyor. Peki, emlak alım satım sözleşmesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

Arsa yatırımının 11 püf noktası!

Kazançlı bir yatırım için arsa almak yatırımcılar tarafından en çok kullanılan bir enstrümanıdır. Peki arsa alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte arsa yatırımının 11 püf noktası...

Mesken tapusu almayan müteahhit su faturasına ortak olacak!

Kayseri Tüketici Mahkemesi, kat mülkiyeti tapusu alınmadığı için şebeke suyu bedelini iki kat fazla ödeyen vatandaşın mağduriyetinin gidermek için adım attı. 

İmar barışı ile çatı katı tapusu alınabilir mi?

İmar barışında çatı aralarına yapılan ayrı bağımsız bölüm için kat mülkiyeti tapusu alınabilecek mi? İmar barışı ile çatı katı tapusu alınabilir mi?

TOKİ özel güvenlik hizmeti alım işi ihale ediyor!

TOKİ'nin Türkiye Geneli Arsa/Arazi, Konut ve Şantiyelerinde Özel Güvenlik Görevlisi Çalıştırılması 5. Hizmet Alım İşi yarın ihale edilecek...

Tapu alım satımı nerede yapılır?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin devir işleminin resmi bir şekilde yapılması gerekiyor. Peki, tapu alım satımı nerede yapılır?

arsa tapusu alımı Haberi

arsa tapusu alımı

Bilirkişi ne demek istedi? 

Müteahhitten daire aldım. Sözleşme yaptık. 

Binada müteahhidin 11, arsa sahibinin 4 dairesi var. Binadaki daireleri satan müteahhide arsa sahibi tapularını verdi, bir tek benimkini vermiyor. Bunun nedeni olarak da müteahhit inşaatta eksik bıraktı, tamamlasın sonra veririm diyor. Dava açtım, hakim dosyayı bilirkişiye verdi. Bilirkişi de, inşatta eksiklikler var, tamamlanması lazım, dedi. Ortada müteahhit yok, bu işleri benim tamamlamam gerektiğini söylüyor. Ben buna macbur muyum? • M.Y. 

Sizin davanızda bilirkişinin söylemek istediğini biraz detaylandırarak anlatayım. 

Hukukta iki tarafa borç yükleyen sözleşmelerde, taraflardan biri diğerinden edimini yerine getirmesini isteyebilmek için, önce kendi edimini yerine getirmelidir. Yani müteahhit, arsa sahibinden, artık kendisine tapulann verilmesini isteyebilmek için, önce sözleşmede vaadettiği şekilde inşaaünı bitirmelidir. Sizin müteahhit bitirmemiş. Peki bundan size ne? 

Sizin için de durum...