21 / 05 / 2024

Arsa vergisi üzerinden emlak vergisi istenebilir mi

Arsa vergisi üzerinden emlak vergisi istenebilir mi

Hürsel gazetesi köşe yazarlarından Şükrü Kızılot bugün ki köşesinde bir okuyucusunun Arsa vergisi üzerinden emlak vergisi istenebilir mi sorusunun cevabını yanıtlarken konu ile ilgili yasadan bahsetti...

E-Devlet üzerinden parsel sorgulama nasıl yapılır 2024? Arsa, ada, tapu parsel sorgulama ekranı!

Pek çok kişi E-Devlet üzerinden nasıl parsel sorgulama yapacağını merak ediyor. Peki E-devlet üzerinden arsa, ada, tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2024?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Emlak vergisi oranları ne kadar? Hangi değer üzerinden emlak vergisi ödenir?

2023 yılında emlak vergisi, gayrimenkulün belirli bir değer üzerinden ödenmektedir. Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bu haber, emlak vergisinin ne kadar ödeneceğini içeriyor. Bu yıl emlak vergisi ne kadar ödenecek, taksitle ödenecek gibi soruların yanıtları merak ediliyor.

Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebiliyor. Peki 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Emlak vergisi yüzde 100 arttı!

Emlak vergisi mükellefleri vergi tutarlarındaki artış karşısında şaşırdı. Emlak vergisi tutarları her 4 senede bir kez takdir komisyonlarınca hesaplanan arsa metrekare birim değerleri (rayiç bedel) üzerinden belirleniyor. Kimi ilçelerde değerler yüzde 100’ün üzerinde arttı.

Arsa emlak vergisi 2021!

Arsa sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021'de arsası olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arsa emlak vergisi 2021 oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Değerli konut vergisi uygulamasında tereddüt yaratan önemli konular!

Değerli Konut Vergisi, üzerinden henüz bir hafta geçmeden konut sahiplerine yapılan değerleme tebligatları heyecan yarattı. İşte değerli konut vergisi uygulamasında tereddüt yaratan önemli konular...

Arsa emlak vergisi 2019!

Arsa sahipleri, sahibi olduğu bu taşınmaz mal için her sene emlak vergisi ödemekle mükellef oluyor. Peki, arsa sahipleri 2019'da ne kadar emlak vergisi ödeyecek? 2019 arsa emlak vergisi ne kadar?

Emlak Vergisi'nde arsa ve arazi değerlerinde yüzde 50 sınırı!

Emlak Vergisi'nde 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

5 soruda arsa sahiplerinin emlak vergisi!

Arsa sahiplerinin emlak vergisi için 2. taksit ödeme dönemi devam ediyor. Peki, arsa sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? Vergiler nereye ödenecek?

Arsa emlak vergisi 2. taksiti 2017!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsa ve araziler emlak vergisi konusuna giriyor. Arsalar için ilk taksit ödemeleri en son 31 Mayıs'ta gerçekleşti. Peki, arsa emlak vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Arsa emlak vergisi 2017!

10 gün sonra 2017 yılı emlak vergisi ödemeleri başlıyor. Peki, arsa sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? İşte arsa emlak vergisi 2017..

Konutta vergi indirimi olacak mı?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergisini düzenli ödeyenlere gelir ve kurumlar vergisi üzerinden bonus verilmesine yönelik çalışma yapıldığını belirtti.

Arsa vergisi üzerinden emlak vergisi istenebilir mi Haberi

Arsa vergisi üzerinden emlak vergisi istenebilir mi

Belediye sınırları içindeki arazi Bir okuyucu m u z, Ankara'da bulunan arazisinin "Arsa Vergisi" oranı üzerinden emlak vergisi istendiğini belirterek, belediyenin bu uygulamasına isyan ediyor. Ardından da bize soruyor; "Olay doğru mu?" YASA NE DİYOR? 


Emlak Vergisi Kanunu'nun 12. 

maddesinde; - Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsaların Emlak Vergisi Kanunu hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi olduğu, - Belediye sınırları içinde belediyece parsellenmiş arazinin arsa sayılacağı, - Belediye sınırları içinde veya dışında bulunan parsellenmemiş araziden hangilerinin Emlak Vergisi Kanuna göre arsa sayılacağının Bakanlar Kurulu Kararı ile belli olacağı, hüküm altına alınmış. 

KARARNAME NE DİYOR? 

Devamı olan Karar'a baktığımızda; 11.03.1983 tarih ve 1 7984 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 83/6122 sayılı Arsa Sayılacak Parsellenmemiş Arazi Hakkında Karar'ın 1. 

maddesinin; - (a) fıkrasında, belediye ve mücavir alan...