28 / 04 / 2024

arsadan yol geçmesi

arsadan yol geçmesi

Büyükşehir Belediyesi tarafından ve İlçe Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bir arsa üzerinde yol açılabiliyor. Peki, bir arsanın yola gitmesi engellenebilir mi? İşte yanıtı..

Ecrimisil ödenmeyince, 1500 konutun yolunu kapatacak!

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, işadamı Murat Şevk, 5 sitenin kullandığı yolun arazisinden geçen 1 kilometrelik kısmını, istediği toplam 1 milyon 292 bin liralık ecrimisil bedeli ödenmediği gerekçesiyle kapatacağını açıkladı.

Merkez Bankası Başkanı Erkan: 'Böyle bir faizle dövize geçmek matematiksel olarak saçma!' dedi ortalık birbirine girdi

Merkez Bankası Başkanı Erkan, Kur korumalıda vadesi dolanların bir kısmının dövize yöneldiğini belirterek '' Böyle bir faizle dövize geçmesi matematiksel olarak saçma." ifadesini kullanması ilevatandaşlardan yorumlar gelmeye başladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Ehliyet almak isteyenler dikkat! Ehliyet almanın maliyeti 20 bin lirayı geçecek...

Yeni yılda ehliyette kurs, harç ve sınav bedellerinin yükseleceği açıklandı. Buna göre, ehliyet almak isteyenler için kurs ücreti ve harçlarla birlikte bu sene yaklaşık 10 bin lira ödeme yaparken, gelecek yıl zamlarla beraber fiyatın 20 bin lirayı geçmesi bekleniyor. İşte haberin ayrıntıları...

Karavan pazarının 2032'ye kadar 30 milyar doları geçmesi bekleniyor!

Evlerinin konforunda seyahat etmek isteyenler, çözümü tiny house’ların bir diğer alternatifleri olan el yapımı, lüks karavanlarda buluyor.  Ayrıca 20 milyar doları aşan karavan pazarının 2032'ye kadar 30 milyar doları geçmesi bekleniyor...

Emekliler artık 2 bin lira daha fazla alacak! Yeni emekli maaşları o tarihte hesaplara geçiyor!

En düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesi için TBMM'de yasal düzenleme yapılacak. Ardından zamlı emekli maaşlarının o tarihte hesaplara geçmesi bekleniyor.

Osmangazi Köprüsü'nde 40 bin araçlık geçiş garantisi yıl ortasında tutturulacak! 

Nurol Holding CFO'su Kerim Kemahlı, Osmangazi Köprüsü’nden günde geçmesi garanti edilen 40 binlik aracı senenin ortasında tutturacaklarını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Altına hücum var! Gram altın fiyatları uçuşa geçti!

Amerika Birleşik Devletleri’nde enflasyonun düşüşe geçmesi ve FED’in faiz indirimi sinyalleri vermesi altın piyasasına olumlu yansıdı. Gram altın tarihi zirvelere ulaşırken yatırımcısının da cebini doldurdu.

Dolar bu hafta bu rakamı görecek! Selçuk Geçer şimdi açıkladı! Benden duyun...

Dolar kurunun  18,55 TL seviyesini geçmesi ile Ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların bu hafta göreceği rakamı ''benden duyun'' diyerek açıkladı. Son dakika Selçuk Geçer dolar yorumu...

Kış gelmeden markete koşup alın! Kış geldiğinde çok geç olacak, fiyatı uçacak! Bakın o ürün hangisi. Şu an ucuz

Zamlar yağmur gibi gelmeye devam ederken, bu zamlardan korunmak isteyen vatandaşlar da hangi ürünlere zam geleceğini araştırmaya başladı. İşte fiyatı şu anda ucuz olan ancak daha sonra yükselişe geçmesi beklenen ürün.

Ünlü ekonomist Evren Bolgün doların asıl yükselişe geçeceği tarihi açıkladı! Dolar bozdurmayı düşünenler dikkat

FED kararı sonrası hareketlenen doları ünlü ekonomist Evren Bolgün değerlendirdi. Bolgün, doların yükselişe geçmesi ile ilgili tarih verdi. Dolar ne zaman yükselişe geçecek. İşte detaylar…

İFM Ziraat Kuleleri Haziran 2022'de faaliyete geçecek!

Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Ziraat GYO) Genel Müdürü Peyami Ömer Özdilek, İFM Ziraat Kuleleri'nin Haziran 2022'de faaliyet geçmesi için çalışmalarının hızlandığını dile getirdi.

Hisseli arsalarda yol nasıl yapılır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda annesi ve kardeşiyle miras kalan tarlada paylı mülkiyetli hissedar olduklarını belirten okuyucu, arazinin diğer tarafına geçiş için yapılacak yolun kendi arazilerinden geçmesi durumunda ne olacağını sordu.

Antalya'da 5 yıldızlı otel için yıkım kararı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan otel için bahçesinden yol geçmesi nedeniyle yıkım kararı alındı. Yıkım için otele gelen Manavgat Belediyesi yetkileri, otel personeliyle gerginlik yaşadı.

2021 İngiliz perakende sektörü için zor geçecek!

İngiltere'de koronavirüs salgını nedeniyle 2021'nin perakende sektörünün zor geçmesi bekleniyor. 

arsadan yol geçmesi Haberi

arsadan yol geçmesi

Arsanın yola gitmesi engellenebilir mi?

Büyükşehir Belediyesi tarafından ve İlçe Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bir arsa üzerinde yol açılabiliyor.


Kanunen belediye yol geçiriyorsa, belediyenin arsadan düzenleme ortaklık payı denilen yüzde 40'lık kısmı kesme hakkı bulunuyor. Ancak bir yüzde 40'ı aşıyorsa aşan kısıma kamulaştırma sureti ile bir bedel ödeniyor.


Buna karşın, yüzde 40'ın aşılmasına rağmen bedel ödenmemiş ve kamulaştırmasız el atma uygulanmış ise; Asliye Hukuk Mahkemesinde kamulaştırmasız el atma davası açılabiliyor.


Bu davada arsanın yola giden kısmının bedeli kadar ücret tahsil talep edilebiliyor.


Arsadan yol geçmesi durumunda, mal sahibi bu uygulamanın yasalara aykırı bir şekilde yapıldığını iddia ediyor veya lüzumsuz bir uygulama olarak görüyorsa; Arsadan geçen yol hangi kuruma bağlı ise idari işlemin iptali için idare mahkemesine başvurulabiliyor. Peki, arsanın yola gitmesi engellenebilir...