13 / 05 / 2024

Art Town konut sahipleri sanatla buluşacak

Art Town konut sahipleri sanatla buluşacak

İncek Yumrutepe bölgesinde inşa edilen ve 226 konuttan oluşan Uptown İncek projesi sanatsal yaşam alanları ile dikkat çekiyor. Uptown İncek "Art Town" projesi ile konut sahipleri sanatla iç içe olabilecekler.

Konut krizini TOKİ çözebilir: Konut sayısı sınırlanmadan üretim olmalı! 

Hem satılık hem kiralık konut fiyatlarında yaşanan artışlar, konut krizini derinleştirdi. Peki konut krizi nasıl aşılabilir, TOKİ ne yapabilir? İşte ayrıntılar...

Faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

21 Mart'ta Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45’ten yüzde 50'ye çıkartılmasına karar verdi. Peki faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

Konut fiyatlarında düşüş olmayacak! Sektör temsilcileri uyarıyor! Vatandaşlara yönelik teşvikler sağlanmalı!

Yapı sektöründe girdi maliyetindeki yükselişler müteahhit firmaları zorluyor. Son yıllarda hem inşaat malzemelerinde hem de arsadaki fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde yaşanan artışlar konut arzını azaltarak piyasanın durağanlaşmasına neden oldu.  

Artık konut alamayan arsa ve tiny house alıyor: İşte arsa yatırımında öne çıkan yerler! 

Depremler, enflasyon, doğal yaşam gibi nedenlerle vatandaşlar son zamanlarda yatırımlarını arsalara yöneltti. Arsalarında Tiny House yani tekerlekli evler kurmak isteyen vatandaşlar en çok Trakya bölgesi ile ilgileniyor. Sabit Tiny House'lar için de yapı ruhsatı almak gerekiyor.

Konut yatırımcısı rotasını yurt dışına çevirdi!

Küresel Konut Fiyat Endeksi'ne göre dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, yatırımcılar artık konut tercihini yurt dışından yana yapmaya başladı.

Sakarya’ya göç artınca konut fiyatları resmen fırladı!

Sakarya, son dönemlerde büyükşehirlerden göç edenlerin tercih ettiği popüler illerden biri haline geldi. TÜİK’e göre Sakarya, Türkiye’nin en fazla iç göç alan 18’inci kenti oldu. Doğası, iş olanakları ve sunduğu eğitim imkânlarıyla birçok ihtiyaca cevap veren kentte, konuta talep artıyor.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Taraflar zam sınırına tabi olmadan kirayı artırabilecek!

Konut sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar artık anlaşmayla neticeleniyor. Diğer taraftan, İzmir 4'üncü İcra Hukuk Mahkemesi kiracısına yasal zam oranı yüzde 25'in üzerinde kira artışı yapan konut sahibinin 'kötü niyet' tazminatı ödemesine ilişkin karar verdi.

Konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi? Ev almayı düşünenler hemen bakın!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş yaptığı açıklamada ruhsat sayısındaki artışın konut üretiminin artacağını göstermediğini belirterek, gelecek sene konut açığının daha fazla olacağını ve fiyatların düşmeyeceğini söyledi.

İnşaat maliyet artışı frenlendi! Konut fiyatları düşecek mi? Son dakika! 

Son aylarda inşaat maliyet artışının frenlendiğine dikkat çeken Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, bunda denetimlerin etkisi olduğunu söyledi. Denetim olmasa artışların yüzde 100’e ulaşabileceğinin altını çizen Yedikardeş, ev fiyatlarının düşmeyeceğini vurguladı. 

TMB Başkanı Eren: Asgari ücret artışı üretim maliyetlerini artıracak, bu artışlar konut satış fiyatlarına da yansıyacak!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34 zam çalışanları memnun ederken, işverenler üretim maliyetlerinin artacağından şikayetçi. TMB Başkanı Eren son bir yılda inşaat sektöründeki maliyet artışlarının önemli bölümünün işçilikten kaynaklandığını belirterek bu artışın konut fiyatlarına yansıyacağını söyledi

Fahiş kiralar sebebiyle mahkemeler kilitlendi! Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları artıyor!

Fahiş kiralar sebebiyle ev sahipleri ve kiracılar arasındaki davalar artıyor. Konut kira kavgası resmen mahkemelerin kilitlenmesine neden oldu. 

FED’in agresif faiz artışları ABD’li emlak zenginlerine yaradı! 

FED’in agresif faiz artışları konut almak isteyenlerin hayallerini ertelemesine neden oldu. Talebin piyasadan çekilmesiyle beraber düşen fiyatlar da zengin yatırımcılar için fırsat haline geldi

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi nedir? Konut kredilerinde enerji sınıfı neden önemli?

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi giderek artıyor. Konut teminatlı kredilerde neden enerji sınıfı önemli? Gelin birlikte bakalım!

Art Town konut sahipleri sanatla buluşacak Haberi

Art Town konut sahipleri sanatla buluşacak

Ankara projelerinden Uptown İncek, sanat ile iç içe olmak isteyenlere farklı bir konseptte proje sunuyor. 


İncek Yumrutepe bölgesinde inşa edilen ve 226 konuttan oluşan Uptown İncek projesi sanatsal yaşam alanları ile dikkat çekiyor. 


Sunduğu imkanları ile sakinlerine ayrıcalıklı bir yaşam sunan Uptown İncek "Art Town" projesi ile konut sahipleri sanatla iç içe olabilecekler. Her yaşa uygun olarak düzenlenecek özel kurslar el becerini geliştirecek ve farklı yeteneklerin keşfedilebileceği "Art Town" konut sahiplerini sanatla bir araya getiriyor. 


Sanatsal yeteneklerin gelişmesini destekleyen Uptown İncek,çocukları da eğlenirken öğrenmelerini sağlayacak özellikleri ile farklı bir mekan oluşturuyor.


Ankara...