20 / 05 / 2024

Asansörlerin Tasarımına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliği

Asansörlerin Tasarımına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliği

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Asansörlerin Tasarımına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

Alarko GYO, Bodrum Gündoğan'daki otel yatırımı için düğmeye bastı! 

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Bodrum Otel Yatırımına İlişkin 624 milyon TL'lik kredi sözleşmesi kapsamında bankanın teminat amacıyla ipotek tesis ettiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

THY'den son dakika: Türk Hava Yolları personel alımına başladı! Elinizi çabuk tutun! Hemen başvurun...

Türk Hava Yolları (THY) yeni kabin memuru alımı için başvuru ilanı yayımladı. Peki THY personel alımı başvuru şartları ne oldu? THY başvuruları başladı mı? İşte 2022 THY personel alımına ilişkin tüm detaylar...

Peugeot 208 ve SUV 2008'in kabini yeni vites tasarımına kavuşacak! İşte dikkat çeken detaylar

Fransız otomobil devi Peugeot ilgi gören modelleri 208 ve SUV modeli 2008'in iç tasarımında yenilikçi bir çizgiyle değişime gidiyor.  Peugeot 3D i-Cockpit ortamına uyum sağlayan yeni vites tasarımında hangi düğme ne işe yarıyor açıklandı.

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31834 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Peker GYO'dan Çamlıca arsasına ilişkin açıklama!

Peker GYO'nun Çamlıca arsasıyla ilgili parsel tevhidine ve 11 milyon 748 bin 240 TL'ye ilave arsa alımına ilişkin işlemler tamamlandı. 

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31769 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kiler GYO'dan bedelli sermaye artırımı davasına ilişkin açıklama!

Kiler GYO bedelli sermaye artırımına ilişkin Yönetim Kurulu Kararı aleyhine İstanbul 19'uncu Asliye Ticaret Mahkemesi nezdinde açılan davayı takip etme kararı aldı. 

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31711 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ!

2872 Sayılı Çevre Kanunun Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ bugünkü 31705 Sayılı Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlandı.

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ!

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 68. ve Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinin 6. Maddelerinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31691 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik 2021!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31676 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunda başvuru süresi uzatıldı!

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunda Yer Alan Başvuru ve İlk Taksit Ödeme Sürelerinin Uzatılmasına İlişkin Karar 31581 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Asansörlerin Tasarımına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliği Haberi

Asansörlerin Tasarımına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliği

Asansör yaptırıcısı veya bina sorumlusu tarafından yapının özelliğine, kullanım amacına ve şartlarına uygun olacak şekilde yetkili mühendise trafik hesabı düzenlettirilecek. Yapıdaki veya binadaki asansör sayısını da belirleyecek trafik hesabı için asansörün bekleme süresi, seyir mesafesi ve seyir süresiyle katta bekleyecek insan sayısı gibi bilgiler, asansör yaptırıcısı veya bina sorumlusunca yetkili mühendise sunulacak.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Asansörlerin Tasarımına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, yapının veya binanın kullanım amacına göre tasarlanacak asansör sayısıyla her bir asansörün beyan hızı, beyan yükü ve kumanda türünün belirlenmesi için oluşturulan "trafik hesabı", asansör yaptırıcısı veya bina sorumlusu tarafından yapının özelliğine, kullanım amacına ve şartlarına uygun olacak şekilde yetkili mühendise yaptırılacak.


Yapıdaki veya binadaki asansör sayısını da belirleyecek...